رئیس پلیس راهور مشهد: ترافیک در ورودی‌ها و خروجی‌های مشهد پرحجم، اما روان است آیا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فروردین ماه ۱۴۰۴ اجرا می‌شود؟ تغذیه مناسب برای حفظ سلامت کلیه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا راهکار‌های پیشگیری و درمان گزیدگی‌های آزاردهنده امدادگران هلال احمر خراسان رضوی در ۱۹۶ حادثه نوروزی امدادرسانی کردند گذر اسکان نوروزی در مدارس خراسان رضوی از مرز نیم میلیون نفر جابه‌جایی نیم میلیونی مسافران در فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۰ درصدی پرواز‌ها تشخیص آلزایمر و میزان پیشرفت آن با آزمایش خون پیش‌بینی بارش باران در استان‌های غربی کشور (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) معرفی ۲۲ هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی ۱۳ فروردین، بهانه‌ای برای آشتی با طبیعت است | مشهد، پرچمدار ترویج فرهنگ احترام به طبیعت باشد جان باختن ۷۴۷ مسافر نوروزی در ۱۸ روز استقرار ۳۹ آمبولانس و موتورلانس در بوستان‌های خراسان‌رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) گذراندن زمان در طبیعت، فواید بسیاری در حفظ سلامت روان دارد تولد نوزاد با وزن حدود ۴کیلو و ۹۰۰ گرم در قوچان  (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) ورود سامانه بارشی جدید از جمعه (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت
سرخط خبرها

هشدار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره شیوع سرخک در ایران

  • کد خبر: ۱۰۳۸۱۸
  • ۱۷ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۱:۱۶
هشدار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره شیوع سرخک در ایران
سرخک، مسری‌ترین بیماری عفونی است و به گفته کارشناسان هر بیمار در تماس با افراد دیگر می‌تواند منجر به بیمار شدن ۱۸ نفر شود. سرخک یک عفونت دوران کودکی است که در اثر نوعی ویروس ایجاد می‌شود و می تواند برای کودکان جدی و حتی کشنده باشد.

به گزارش شهرآرانیوز، شیوع بیماری سرخک در افغانستان توجه سازمان بهداشت جهانی را هم به خود جلب کرده است و این سازمان بین المللی چندی پیش از افزایش بیماری سرخک در این کشور خبر داد و خواستار تسریع واکسیناسیون سرخک در برخی رده های سنی شد.

سازمان بهداشت جهانی در بیانیه ای از گسترش شیوع سرخک در میان کودکان افغانستان ابراز نگرانی و عنوان کرده است که در سه ماه گذشته حدود ۴۳ هزار کودک افغان به بیماری سرخک مبتلا شده و از این تعداد ۲۱۴ کودک جان‌ خود را از دست داده اند.

سرخک، مسری‌ترین بیماری عفونی است و به گفته کارشناسان هر بیمار در تماس با افراد دیگر می‌تواند منجر به بیمار شدن ۱۸ نفر شود. سرخک یک عفونت دوران کودکی است که در اثر نوعی ویروس ایجاد می‌شود و می تواند برای کودکان جدی و حتی کشنده باشد.

با وجود شیوع بیماری سرخک در این کشور و مهاجرت افغان ها به همراه کودکانشان می تواند موجب شیوع این بیماری در ایران شود.

هشدار رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

با توجه به افزایش شیوع سرخک در افغانستان، علیرضا زالی در جلسه ستاد مقابله با کرونا که روز یکشنبه برگزار شد، حضور مهاجران افغان در کشور را مورد توجه قرار داد و از احتمال شیوع «سرخک» از طریق مهاجران جدید افغان ابراز نگرانی کرد.

زالی در این  نشست که شماری از رسانه ها نیز آن را منعکس کردند، اظهار داشت: سرخک بالاترین میزان ابتلاء در ویروس‌ها را دارد و با توجه به شیوع این بیماری در افغانستان احتمال ناقل بودن اتباع جدید الورود وجود دارد.

فرمانده ستاد مقابله با کرونا تهران خاطرنشان کرد: ما در کشور به صورت همگانی نسبت به تزریق واکسن سرخک اقدام کردیم و در این خصوص نگرانی خاصی نیست، فقط به واسطه ورود اتباع به کشور و احتمال ناقل بودن آنها لازم است اقداماتی در راستای افزایش ایمنی و جلوگیری از شیوع این بیماری انجام شود.

زالی افزود: یکی از اقدامات این است که با کمک فرمانداری‌ها تمام اتباع زیر ۱۸ سال شناسایی و واکسن ام ام آر به آن‌ها تزریق شود.

وی اشاره ای به تعداد مهاجران افغان که به تازگی وارد ایران شده اند نکرد اما واکسیناسیون تمام اتباع زیر ۱۸ سال را مورد تاکید قرار داد و اضافه کرد: تمام کودکان با رده سنی ۶ تا ۱۱ ماه که سفر خارج از کشور داشته‌اند باید مورد بررسی قرار گیرند.

این هشدار در حالی است که گواهینامه حذف سرخک به‌صورت بومی در ایران ۳سال پیش از سوی سازمان بهداشت جهانی (WHO) صادر شد، اما موارد شناسایی بیماری به‌صورت وارداتی در کشور رو به افزایش است و تنها در سه ماه گذشته نزدیک به ۵۰ مورد ابتلا به سرخک در کشور شناسایی شده است.

تب، سرفه خشک، آبریزش بینی، گلودرد، چشم‌های ملتهب و بثورات پوستی از جمله علائم بیماری سرخک است که ۱۰ تا ۱۴ روز پس از قرار گرفتن در معرض ویروس ظاهر می‌شود.

راه انتقال ویروس سرخک از طریق تنفس و قطره‌های تنفسی است و ممکن است افرادی که در برابر این ویروس واکسینه نشده باشند در مجاورت با افراد بیمار مبتلا شوند.

واکسن سرخک در کشور ما در قالب واکسن سه گانه MMR که واکسن ترکیبی علیه بیماری‌های سرخک، سرخچه و اوریون است در ۲ نوبت ۱۲ و ۱۸ ماهگی به کودکان تزریق می‌شود.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->