تولید روزانه ۵۵ هزار تن زباله در کشور دستگیری عاملان قتل خانوادگی در فردوسیه شهریار (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) ارتباط پیشرفت سرطان پستان با مصرف روغن‌های پخت‌وپز استفاده بیش از حد از وسایل دیجیتال باعث اختلال خواب و افسردگی می‌شود راز «چاه شدادی» در معدن فیروزه نیشابور | نخستین بازخوانی یک گزارش دست‌اول از ۱۳۰ سال پیش سیر تا پیاز ورود به طبیعت در فصل بهار | چند واحد طبیعت گردی یادگاری‌های جدید روی آثار باستانی! عظیمی‌راد: پرونده تاثیر قطعی معدل در کنکور سراسری، به نفع کنکوری‌ها بسته شد بهترین زمان غذا خوردن برای ورزش؛ قبل، حین یا بعد؟ مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی واریز شد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) پاسخ‌های رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد به مشکلات مردمی | از تبانی پزشک و آزمایشگاه تا زمان ویزیت هر بیمار کاهش ۳۰ درصدی بارش‌ها در ۱۸ استان کشور نسبت به آمار بلند مدت رمزگشایی از ۴۰۰ فقره سرقت توسط پلیس مشهد | دستگیری سارقان بام بازار‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | احتمال انتقال هوای غبارآلود از ترکمنستان طی روز جمعه باقلا برای چه افرادی مضر است؟ دم‌نوش‌ها و نوشیدنی‌های گیاهی عالی برای هر زمان از روز بازنشستگان تأمین اجتماعی: شرایط دریافت وام ۵۰ میلیون تومانی را تسهیل کنید آیا گلودرد مداوم نشانه ابتلا به سرطان است؟ پیش‌بینی هواشناسی کشور (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | ۲ سامانه بارشی در راه ایران خوردنی‌هایی که به کاهش آلرژی کمک می‌کنند افزایش عجیب اضافه‌وزن و چاقی در کشور امروز، آخرین مهلت ثبت‌نام نوبت دوم کنکور سراسری ۱۴۰۴ | غیرقابل تمدید (۲۱ فروردین) گره ۸۰۰ هزار میلیارد تومانی مناسب سازی مدارس کشور قتل زن جوان به دست همسرش در نور | قاتل اعتراف کرد کشف بیش از ۲ کیلوگرم تریاک از معده قاچاقچیان در خراسان‌شمالی طرح‌های کمیته امداد برای سرمایه‌گذاری در تولید ملی| از آموزش تا ایجاد ۱۳ هزار اشتغال برای مددجویان هیچ پروژه قانونی به نام پتروشیمی میانکاله وجود ندارد کمبود کپسول اکسیژن در حادثه حریق درمانگاه مشیریه تکذیب شد محمد درویش: بزرگترین ناترازی آب کشور در خراسان رضوی است حادثه برای سرویس مدرسه در قم | راننده و ۴ دانش آموز دختر مصدوم شدند داروی بیش فعالی مصرف می‌کنید؟ فشار خونتان را کنترل کنید
سرخط خبرها

مجازات‌هایی که دامن فروشنده «مال غیر» را می‌گیرد

  • کد خبر: ۱۰۵۰۶۴
  • ۲۷ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۲:۱۱
مجازات‌هایی که دامن فروشنده «مال غیر» را می‌گیرد
یکی از جرائمی که در دادگاه‌ها بررسی می‌شود فروش مال غیر است. منظور از فروش مال غیر، این است که شخصی بدون کسب اجازه یا توکیل از مالک به فروش ملک یا اموال او اقدام کند بدون آنکه خود فرد رضایت یا اطلاع داشته باشد.

محمدمعین وطن‌خواه | شهرآرانیوز؛ یکی از جرائمی که در دادگاه‌ها بررسی می‌شود فروش مال غیر است. منظور از فروش مال غیر، این است که شخصی بدون کسب اجازه یا توکیل از مالک به فروش ملک یا اموال او اقدام کند بدون آنکه خود فرد رضایت یا اطلاع داشته باشد. این عمل یک جرم محسوب می‌شود و در قانون، برای آن مجازات‌هایی در نظر گرفته شده است. البته در فروش مال غیر تفاوتی بین مال منقول و غیرمنقول وجود ندارد و این عمل مطلقا جرم محسوب می‌شود. در ادامه، به بررسی مجازات فروش مال غیر و اینکه مالک چگونه باید ادعای مالکیت خود را اثبات کند، خواهیم پرداخت.

عناصر تشکیل‌دهنده جرم

برای تحقق جرم انتقال مال غیر، علاوه بر اینکه انتقال‌دهنده باید به این موضوع علم داشته باشد که مال متعلق به غیر است، باید برای دادگاه ثابت شود که انتقال‌دهنده مال را با سوءنیت و با قصد ضرر به مالک مال به انتقال‌گیرنده منتقل کرده است.

فروش مال غیر از جرائمی است که علاوه بر اینکه نظم و امنیت جامعه را به هم می‌زند، خسارات مادی بر قربانی جرم وارد می‌کند و باعث ورود خسارت به صاحب مال می‌شود.

از سوی دیگر، این جرم مصداق کلاهبرداری است و مجازات آن شامل یک تا هفت سال حبس، پرداخت جزای نقدی معادل ارزش مال و برگرداندن مال به مالک آن است.

مجازات فروش مال غیر چیست؟

مسلم است که مالک یا متصرف قانونی هر مال، اختیار آن را بر عهده دارد و می‌تواند بنا به قوانین از آن استفاده کند. بنابراین، فروش، انتقال یا اجاره هر مالی تنها در اختیار صاحب آن مال است.

اما در بعضی موارد، شخصی قصد فروش مالی را دارد که به متعلق به دیگری است. در این حالت، بر اساس ماده یک قانون مجازات مرتکبان ارتشا، اختلاس و کلاهبرداری، آن شخص کلاهبردار محسوب می‌شود.

مطابق ماده ۱۱ قانون کاهش مجازات حبس تعزیری، اگر مال موضوع جرم دارای ارزش ۱۰۰ میلیون تومان یا کمتر از آن باشد، موجب قابل گذشت بودن این جرم می‌گردد.

اما فروش مال غیر در صورتی که بیش از ۱۰۰ میلیون تومان باشد، مطابق ماده ۱۰۹ قانون مجازات اسلامی جزو جرائم غیر قابل گذشت خواهد بود. یعنی حتی با وجود اعلام رضایت و گذشت شاکی، پرونده مختومه نمی‌شود.

اثبات مالکیت در فروش مال غیر

اصولا مرجع صالح برای تعقیب مرتکبان این جرم، دادسرای عمومی و انقلاب است و باید به شعبه‌ای مراجعه کرد که فروش یا انتقال مال غیر در حوزه آن واقع شده است.

اصولا شاکی برای شکایت در مراجع قضایی باید دلایلی برای اثبات مالکیت خود داشته باشد که آن دلایل شامل مدارک مالکیت و دلایلی است که نشان‌دهنده انتقال مال از سوی غیر مالک به دیگری بدون اجازه مالک خواهد بود.

این دلایل می‌تواند اسناد مکتوب مانند سند عادی یا رسمی یا شهادت شهود و ... باشد. هم‌چنین در جرم فروش مال غیر، ضرر شرط تحقق جرم است. یعنی مالک باید متضرر شود.

در فروش مال غیر تکلیف خریدار چیست؟

در صورتی که خریدار درباره وقوع چنین معامله‌ای اطلاع نداشته باشد، باید به محض آگاه شدن از این موضوع مال را به مالک اصلی مسترد کند.

علاوه بر این، خریدار برای آنکه از مسئولیت کیفری مبرا شود، باید حسن نیت خود را به مالک اثبات و با اعلام این موضوع به مالک اصلی، او را متوجه عمل مجرمانه شخص فروشنده کند.

اما اگر خریدار با علم به اینکه مال مذکور متعلق به شخص دیگری باشد و با این حال به خرید آن مال اقدام کند، اینجا خریدار در حکم شریک مباشر جرم است و مجازات خواهد شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->