پشت پرده موافقت صهیونیست‌ها با ورود کمک‌ها به غزه چیست؟ نماینده مردم مشهد در مجلس: استیضاح وزیر راه را قبول ندارم مدیر مرکز مطالعات انرژی و امنیت روسیه: کلید حل پرونده هسته‌ای ایران در تهران و واشینگتن است واکنش پوتین به پیشرفت گفت‌و‌گو‌های میان ایران و آمریکا جزئیاتی عجیب از مکالمه تلفنی صمیمانه رؤسای جمهور آمریکا و روسیه فاش شد | ترامپ: ولادیمیر، هر وقت دلت خواست می‌تونی تلفن رو برداری و زنگ بزنی درخواست ۲۲ کشوربرای ازسرگیری امدادرسانی کامل به نوار غزه و برقراری آتش‌بس تحفه قطری‌ها برای آمریکا دردسر شد | کاخ سفید: هواپیمای اهدایی قطر هیچ ربطی به ترامپ ندارد پوتین: آماده همکاری با اوکراین برای دستیابی به توافق هستیم آیین بزرگداشت نخستین سالگرد شهادت شهید جمهور در مسجد امام محمد باقر(ع) مشهد برگزار شد+فیلم عراقچی: پیرو مسیر شهید امیرعبداللهیان باشیم وزیر امور خارجه عراق با پزشکیان دیدار کرد قالیباف: رژیم صهیونیستی هویت ژئوپلیتیک مستقلی ندارد سفیر آمریکا در فلسطین اشغالی علیه ایران لفاظی کرد عراقچی: ایران می‌تواند مرکزی برای تبادل اطلاعات در منطقه و بین الملل باشد ادعای کاخ سفید درباره حق غنی‌سازی ایران تاکید پزشکیان بر تسریع در جذب سرمایه و احداث نیروگاه‌های خورشیدی سفیر ایران در انگلیس احضار شد (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) رسانه‌های عبری از بن‌بست در مذاکرات دوحه خبر دادند اخلاقی: کشور‌های عربی می‌دانند که هر پیمان و قراردادی بدون حضور ایران به نتیجه نخواهد رسید رئیس ستادکل نیرو‌های مسلح: توان رهگیری و انهدام پرنده‌های دشمن افزایش ۵ برابری یافته است پزشکیان در نشست با معاونان وزارت کار: اجرای طرح محله‌محوری باعث توزیع هدفمند خدمات اجتماعی می‌شود وزیر امور خارجه ترکمنستان: از اجرای پروژه‌هایی مثل بزرگراه عشق‌آباد تا مرز ایران حمایت می‌کنیم انصراف معاون ترامپ از سفر به فلسطین اشغالی سازمان جهانی بهداشت: ۵۷ کودک در نوار غزه از گرسنگی جان باخته‌اند (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) رژیم صهیونیستی ۱۶۰ منطقه در غزه را هدف قرار داد (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) دیدارهای عراقچی با میهمانان مجمع گفت‌وگوی تهران در روز دوم دور پنجم مذاکرات ایران و آمریکا؛ ابهام در زمان و مکان رکورد بی‌سابقه ۳۶۰۰ حمله به مراکز درمانی مناطق جنگی طی سال ۲۰۲۴
سرخط خبرها

عبدالله عبدالله پس از هشت ماه از کابل رفت

  • کد خبر: ۱۰۷۰۵۸
  • ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۲:۵۵
عبدالله عبدالله پس از هشت ماه از کابل رفت
عبدالله عبدالله، رئیس پیشین شورای آشتی ملی افغانستان در توییتی اعلام کرد که از این کشور خارج شده است. وی با این حال گفت این «مسافرت شخصی برای چند روز» است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ این چهره شناخته شده افغانستانی در توئیتی ضمن تبریک عید فطر نوشت: «در روزهای پر میمنت عید امسال به‌دلیل مسافرت شخصی برای چند روز بیرون از کشور می‌باشیم.ر این اساس، پیشاپیش فرارسیدن عید سعید فطر را به شما تبریک می‌گوییم و برایتان روزهای خوش و پرسعادتی آرزو داریم.»

عبدالله عبدالله پس از به قدرت رسیدن طالبان در نیمه اوت سال گذشته، در کابل باقی ماند اما گزارش‌هایی درباره حصر خانگی او منتشر شده بود.

عبدالله در این پیام اشاره‌ای به مقصد سفر نکرد، اما منابع نزدیک به او به ایندیپندنت فارسی گفتند او برای دیدار با خانواده‌اش به دهلی رفت و در نظر دارد پس از مدتی اقامت در هند، دوباره به کابل برگردد.

عبدالله در این پیام، با اشاره به حوادث مرگبار ماه رمضان افزود: «رمضان امسال نیز مانند سال‌های قبل شاهد حوادث خونین بود و تعداد زیادی از شهروندان کشور در شهرها و ولایت‌های مختلف بر اثر حملات دهشت‌افکنانه و هدفمند به شهادت رسیدند، زخم برداشتند و آرامش خود را از دست‌ دادند.»

او با تاکید بر احترام و رعایت حقوق بشر، تاکید کرد که به‌عنوان یک شهروند افغانستان، برای «تثبیت حق مردم برای تعیین سرنوشتشان» در کنار مردم افغانستان می‌ایستد و بدون چشمداشت شخصی، برای عدالت اجتماعی، برابری، وحدت ملی و مشارکت سیاسی عادلانه تلاش می‌کند.

رئیس پیشین شورای عالی مصالحه ملی کلید حل بحران سیاسی، امنیتی و اقتصادی افغانستان را شکل‌گیری حکومت فراگیر دانست و تاکید کرد که این اقدام برای «جلوگیری از ادامه جنگ‌های داخلی و سامان بخشیدن به سیاست خارجی متوازن منطقه‌ای و بین‌المللی» نیازی اساسی است.

عبدالله که در ۲۰ سال گذشته در مسندهای کلیدی دولت‌های افغانستان کار کرده است، در دو سال آخر دولت جمهوری، رهبری شورای عالی مصالحه ملی که روند مذاکره با طالبان را رهبری می‌کرد به عهده داشت. او پیش از آن وزیر خارجه و رهبر اپوزیسیون دولت حامد کرزای و رئیس اجرایی دولت افغانستان بود. در ۱۵ اوت و پس از فرار اشرف غنی از افغانستان که به فروپاشی سریع دولت و ورود طالبان به کابل منجر شد، عبدالله با انتشار ویدیویی در کنار حامد کرزای، از تلاش برای کنترل اوضاع خبر داد و به مردم اطمینان داد که اتفاقی برای ساکنان کابل نخواهد افتاد.

او در روزهای نخست ورود طالبان به کابل، هرروز در خانه‌اش با سران این گروه ملاقات می‌کرد، اما این ملاقات‌ها پس از دو هفته متوقف شد و در حدود هفت ماه گذشته، ملاقاتی با مقام‌های طالبان نداشته است. آخرین ملاقات عبدالله با سران طالبان، روز ۲۱ اوت ۲۰۲۱ صورت گرفت که در آن مولوی عبدالسلام حنفی، معاون نخست‌وزیر طالبان، و مولوی شهاب‌الدین دلاور، وزیر معادن طالبان، حضور داشتند. در این مدت، بسیاری از دیپلمات‌های خارجی به‌ویژه دیپلمات‌های غربی در سفر به کابل، با عبدالله نیز ملاقات کردند.

هرچند در ماه‌های اخیر گزارش‌هایی حاکی از اقدام طالبان به وضع محدودیت‌هایی برای عبدالله بود، او و نزدیکانش این گزارش‌ها را علنی تایید نکرده‌اند. در اواسط فوریه، یک منبع مطلع نزدیک به عبدالله گفت او به‌دلیل اطمینان نداشتن از وضعیت امنیتی به‌ندرت از خانه‌اش خارج می‌شود. همچنین برخی همکاران سابق عبدالله که در خارج از افغانستان به سر می‌برند، گفتند او حق سفر به خارج از کشور را ندارد و طالبان محل زندگی او را به‌شدت تحت نظر دارند.

عبدالله عبدالله، حامد کرزای و فضل‌الهادی مسلمیار سه مقام ارشد دولت‌های سابق افغانستان‌اند که با بازگشت طالبان به قدرت، کابل را ترک نکردند. مسلمیار اواسط ماه مارس به‌مدت سه هفته به دبی رفت و دوباره به کابل برگشت، اما حامد کرزای در این مدت از کابل خارج نشده است.

رخی از رسانه‌های افغانستان به نقل از منابع نزدیک به عبدالله عبدالله گفته‌اند که سفر وی در توافق با امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه طالبان انجام شده است.

منبع: ایسنا

انتهای پیام

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->