زمین لرزه ۳.۹ ریشتری در بندرلنگه هرمزگان (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) حادثه حمله سگ به روستاییان بینق روی میز دادستان سبزوار پاسخگویی اورژانس به ۸۷۰ هزار تماس در طرح سلامت نوروزی نزاع خونین در روز طبیعت | شرور قبل از خروج از مرز دستگیر شد دُرنا؛ مهمان نوروزی مراتع گنبدکاووس بازدید ۴.۸ میلیونی مردم از آثار تاریخی در نوروز ۱۴۰۴ | تخت جمشید در صدر اماکن پربازدید نوروز در مجارستان جشن گرفته شد بارش باران و برف در جاده های مواصلاتی کشور + وضعیت ترافیکی دختر بچه گمشده اراکی هنوز پیدا نشده است + عکس ۲۷۷ هزار تهرانی هنوز از سفر برنگشته‌اند | بیش از ۵۳۰ میلیون تردد در جاده‌های کشور مدیرکل میراث فرهنگی فارس: هیچ قطعه سنگی از تخت‌جمشید جدا نشده است + فیلم مقصدهای محبوب نوروز ۱۴۰۴؛ صدر جدول سفرها به کدام استان‌ها رسید؟ آغاز نام‌نویسی آزمون ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی از فردا (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) ورود بیش از ۵ میلیون و ۸۵۲هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) آخرین وضعیت ترافیکی راه‌های کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) شهاب‌سنگ ۱۰۰ میلیاردی در مشهد | آیا سریال پایتخت ۷ بازار سنگ‌های آسمانی را منفجر کرد؟ + فیلم و عکس پیش‌بینی رگبار باران در نقاط مختلف کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زلزله ۴.۴ ریشتری داریان فارس را لرزاند (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) معاون امنیتی وزیر کشور: صنعت و کشاورزی یزد سهمی از آب انتقالی از کوهرنگ ندارند صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ۶ گیاه موثر در درمان التهاب مفاصل نشانه‌های داغ کردن مغز چیست؟ تأمین ۱۰۵ قلم کمبود‌های دارویی مورد نیاز بیمارستان‌ها در طرح سلامت نوروزی رئیس پلیس راهور مشهد: ترافیک در ورودی‌ها و خروجی‌های مشهد پرحجم، اما روان است (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) آیا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فروردین ماه ۱۴۰۴ اجرا می‌شود؟
سرخط خبرها

چند نکته درباره رفتار با بیماران صعب العلاج

  • کد خبر: ۱۰۷۷۲۷
  • ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۱:۳۹
چند نکته درباره رفتار با بیماران صعب العلاج
الهام اعلمی‌دوست - روان‌شناس بالینی

اگر بیمار از انتشار خبر بیماری اش خجالت می‌کشد، از نشر دادن این موضوع پرهیز کنیم، چون ممکن است اطلاع یافتن یک باره دوستان و اطرافیان باعث بروز واکنش‌های ضد و نقیض شود و حس‌های منفی در بیمار را تشدید کند.

بهتر است به انتخاب خود بیمار به یکی دو نفر از اطرافیان مورد اعتماد که می‌دانیم برخورد خوب و دوستانه‌ای دارند، ماجرا گفته شود تا حس مخفی کاری و انگ دانستن بیماری در فرد مبتلا کم شود و او حمایت‌های روانی لازم را از افراد معتمدش دریافت کند.

توجه کردن و پیگیر بودن معنی اش این نیست که روز در میان به بیمار زنگ بزنیم و مدام جزئیات مراحل درمان را بپرسیم. چون ما پزشک متخصص نیستیم و ضرورتی ندارد با سؤال‌هایی مثل امروز چه علائمی داری، فلان چیز را خوردی چه اثری داشت و ... تمرکز فرد را به بیماری اش برگردانیم. این رفتار باعث وسواس فکری در بیمار می‌شود و او را وادار می‌کند در خودش دنبال نشانه‌های بیماری بگردد.

همین که به صورت کلی بپرسیم درمانت چطور پیش می‌رود، کافی است و بهتر است ادامه گفتگو را به سمت مواردی ببریم که می‌دانیم حس وحالش را خوب می‌کند؛ از پیشنهاد یک گردش کوتاه گرفته تا دیدن فیلم، مطالعه یک کتاب جدید و ....

اینکه فرد بیماری را تبدیل به سفر معنوی کند و باعث رشد و تعالی اش بشود یک مبحث است و سوق دادن اجباری او به سمت معنویت یا باور‌های متافیزیکی، مبحثی دیگر. از گزینه دوم باید پرهیز کنیم و جمله‌هایی مثل «لابد حکمتی در بیماری ات بوده است» یا «این بیماری بار گناهانت را سبک می‌کند» را به کار نبریم، چون معمولا حال روحی بیمار را بدتر می‌کند و ممکن است باعث جبهه گیری در او می‌شود.

خود را باختن، افسردگی و خسته شدن از ادامه فرایند معالجه بخشی از روند طبیعی درمان بیماری‌های سخت است. اطرافیان بیمار، نباید از دیدن رفتار‌های به ظاهر غیرمنطقی او ناراحت شوند و این طور تصور کنند که فرد دارد آگاهانه لج بازی و ناسپاسی می‌کند. در چنین شرایطی مقایسه کردن بیمار چه با خود قبلی اش چه با سایر بیماران نادرست و آزاردهنده است.

به جای آن می‌توان از کسانی کمک گرفت که بتوانند انگیزه را به بیمار برگردانند؛ از اطرافیان گرفته تا کادر درمان یا یک روان شناس. گاهی با تشخیص پزشک تصمیم گرفته می‌شود که به صورت موقت، مداخله دارویی برای درمان افسردگی انجام شود تا تعادل الکتروشیمیایی مغز در بیمار به روال طبیعی برگردد و او با حال و هوای خوب، ادامه درمانش را پیگیر باشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->