معرفی و نقد «در باب تسلی خاطر، آرامش در عصر ظلمت» در پردیس کتاب مشهد | رنج و تسلّی امکانی برای رشد انسان است درگذشت علی رشوند، بازیگر و تهیه‌کننده تئاتر + علت برگزیدگان جشنوارۀ فیلم عمار معرفی شدند مروری بر برخی از مستند‌هایی که درباره شهید حاج قاسم سلیمانی ساخته شده‌اند صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۱۳ دی ۱۴۰۳ روایت کردن، مهم‌ترین کار جهان است رمان «سردار ایرانی» در کتاب‌فروشی‌ها غربت موسیقی مقامی در بی‌مهری‌ها پخش فیلم تلفن زمان برای نابینایان و ناشنوایان + زمان پخش نگاهی به فیلم‌های احتمالی چهل‌وسومین جشنواره فجر در بخش اجتماعی فصل اول برنامه هزار و یک شب، ۱۰۰ قسمت است + زمان پخش درباره مجموعه متغیر منصور اثر یعقوب یادعلی | داستان‌هایی درباره تغییر فیلم توقیف‌شده مسیح پسر مریم، سریال می‌شود بهترین فیلم سال ۲۰۲۴ از نگاه انجمن منتقدین فیلم بریتانیا» (UKFCA) فیلم‌های آخر هفته تلویزیون (۱۳ و ۱۴ دی ۱۴۰۳) + زمان پخش و خلاصه داستان حمید نعمت‌الله: یک سانس در جشنواره به فیلم قاتل و وحشی بدهید مهران مدیری با «گل یا پوچ» جدید برمی‌گردد آیین افتتاحیه پانزدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار در مشهد برگزار شد+ویدئو پژمان جمشیدی با فیلم سینمایی روز جزیره، در راه فجر چهل و سوم
سرخط خبرها

آئین محبت و راه پایان درگیری‌ها در بیان امام حسن عسگری(ع)

  • کد خبر: ۱۰۸۸۳
  • ۱۴ آذر ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۶
آئین محبت و راه پایان درگیری‌ها در بیان امام حسن عسگری(ع)
چه کسی سزاوارتر و شایسته‌تر برای محبت است؟ اهل‌بیت (علیهم‌السلام) اهل محبت به همه انسان‌ها بوده‌اند و همگان را به محبت نسبت به همه انسان‌ها دعوت نموده‌اند و از سوی دیگر افرادی را که در محبت ورزیدن اولویت دارند به جامعه بشری معرفی کرده‌اند.
امام حسن عسگری (علیه‌السلام) در این‌باره فرموده‌اند: «اَوْلی النّاسِ بِالْمَحَبَّةِ مِنْهُمْ مَن املوه (نزهة الناظر و تنبیه الخاطر حلوانی» (قرن پنجم، ص ۱۴۵)، «ألدُّرُّ النَّظیم فى مَناقِب الأئمةِ اللَّهامیم» (قرن هفتم، ص ۷۴۷)، «اعلام الدین فی صفات المؤمنین دیلمی» (قرن نهم، ص ۳۱۳ * بحارالانوار، ج ۷۸، ص ۳۷۹)؛ «سزاوارترین مردم به محبت کسی است که او را دلگیر و ملول و اندوهگین نموده‌اند.» در این حدیث آئین محبت آموزش داده شده است. «سزاوار است همه مردم به همه مردم محبت نمایند. اما سزوارترین افرادی برای محبت افرادی‌اند که انسان آن‌ها را آزرده است. آن‌ها را اذیت کرده افسرده و غمگین و خسته و ناراحت نموده است». «اولی» در حدیث مذکور به معنای شایسته‌ترین، سزاوارترین، لایق‌ترین، برترین و احق است.
محبت به معنای دوستی ورزیدن، اظهار علاقه، دلبستگی، احترام، تکریم، عشق، مهرورزی، صفا، خدمت و کمک است.
کلمه «املو» نیز در حدیت فوق مصادیق ضرورت و اولویت محبت را نشان می‌دهد نسبت به همه کسانی که به آن‌ها خیانت و ظلم شده، از آنان غیبت شده، به آنان تهمت زده شده، نعمتی از آنان دریغ شده، رنجیده‌اند، تحقیر و مسخره شدند، از آنان بدگویی شده و آنان را به ناحق ناراحت و افسرده کرده‌اند. افرادی که از دست انسان ناراحت‌اند سزاوارتر به محبت‌اند. این اولویت‌بندی برای رفع کدورت‌ها، تخاصم و پایان بخشیدن به درگیری‌هاست. این محبت راهی برای کسب حلالیت و رضایت آنان است. این اولویت‌بندی آثار مثبت و سازنده فراوانی دارد. نباید نگرانی‌های افراد از یکدیگر ادامه یابد باید با محبت به افرادی که از انسان‌ها آزرده شده‌اند خدمت نمود و آنان را یاری کرد و مصادیق دوستی را جاری ساخت و با این محبت به سوی اتحاد و همبستگی گام برداشت. این حدیث راهنمای عموم انسان‌ها در زندگی اجتماعی است. باید درگیری‌ها و ناراحتی‌ها را با محبت جبران نمود. باید از خطا‌ها و اشتباهات بازگشت و با اظهار محبت و مودّت در راه بهبود وضعیت در روابط اجتماعی حرکت کرد. اظهار محبت به کسانی که از انسان‌ها ناراحت هستند نوعی عذرخواهی محسوب می‌شود. بی تردید با محبت کدورت‌ها از بین می‌رود و قهر‌ها به آشتی می‌گراید.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->