شناسایی ۱۳۰ نفر جهت دریافت نشان مشهد الرضا(ع) منصوریان: فلسلفه نشان مشهد الرضا (ع)، مردمی بودن آن است شهردار مشهد مقدس: نشان مشهدالرضا (ع) در تاریخ به یادگار خواهد ماند تاریخ‌گردی ۹۰ ساله در خیابان دانشگاه مشهد ثبت‌نام بیش از ۲۲۰۰ نفر برای عضویت در شورای اجتماعی محلات مشهد | احتمال تمدید مهلت نام‌نویسی از ماجرای نهر قدیمی منطقه تا مشکل ساخت وساز، در ملاقات مردمی شهردار منطقه  ۷  مشهد دستاورد‌های کلان مدیریت شهری مشهد در حوزه‌های زیرساختی حمل‌ونقل شهری آیین تودیع و معارفه فرماندار مشهد برگزار شد | قدردانی از «داوری»، آرزوی موفقیت برای «حسینی» + فیلم سرویس دهی رایگان متروی مشهد در روز‌های ۹ و ۱۰ دی ماه ۱۴۰۳ اعزام بیش از ۱۰۰ هزار نیروی کارگری به پروژه‌های شخصی، در ایست‌کار‌های مشهد توسعه کرامت‌محور در حوزه عمران و حمل‌ونقل شهر برگزاری دومین دوره مراسم «نشان مشهدالرضا(ع)» در روز ۱۰ دی | مشهد پیشتاز الگوسازی و تکریم نخبگان رویداد نشان مشهدالرضا(ع)، فرصتی برای معرفی ظرفیت‌های علمی مشهد هوای کلانشهر مشهد همچنان آلوده است (۸ دی ۱۴۰۳) پیشکسوتان عرصه‌های مختلف مشهد باید در رویداد نشان مشهد الرضا (ع) تجلیل شوند واقعه ۱۰ دیماه مشهد برای تشکیل حکومت اسلامی اتفاق افتاد مراسم بزرگداشت شهدای دهم دی ماه مشهد برگزار شد + ویدئو روز‌های یادآور حماسه‌های مردم مشهد باید در فضای اجتماعی شهر مورد توجه قرار بگیرد «مردمی بودن» موضوع اصلی نشان مشهدالرضا (ع) است | نسل جوان با خلاء الگو‌ها مواجه است
سرخط خبرها

سخن از مسئولیت مهندس ناظر عادلانه نیست

  • کد خبر: ۱۱۰۷۱۵
  • ۱۰ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۴:۵۰
سخن از مسئولیت مهندس ناظر عادلانه نیست
حسین بشیر - رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان خراسان رضوی

به محض اینکه سخن از ساختمان و سازه به میان می‌آید، همه توجهات به سوی سازمان نظام مهندسی معطوف می‌شود و همه ما را مقصر می‌دانند، درحالی که در صدور مجوز‌ها و پروانه‌های ساخت وساز ما تنها نیستیم؛ البته اگر مالکان برای گرفتن پروانه مراجعه کرده باشند.

در غیر این صورت ساختمان‌هایی مانند بسیاری از ساختمان‌های ناایمن دیگر، بدون اطلاع ما ساخته می‌شوند و زمانی متوجه مشکل می‌شویم که حادثه اتفاق افتاده باشد.

سازمان نظام مهندسی، هنگام صدور پروانه به وظایف خود عمل می‌کند. هم نقشه‌ها کنترل می‌شود و هم صلاحیت مهندس ناظر بررسی می‌شود، ولی قادر به کنترل ساختمان‌هایی که به عنوان نمونه در مناطق حاشیه شهر بدون مجوز ساخته می‌شوند، نیستیم.

کنترل آن‌ها هم از عهده سازمان نظام مهندسی خارج است. مسائل بسیاری در امر ساختمان سازی دخیل است که نظارت بر آن‌ها در شهر مشهد و در همه کشور فقط در اختیار نظام مهندسی نیست.

برخی از ابتدا برای گرفتن مجوز مراجعه نمی‌کنند. عده‌ای وارد کار ساخت وساز شده اند که به اصطلاح به آن‌ها بسازوبفروش می‌گویند و شغل دیگری دارند که اصلا ارتباطی با نظام مهندسی ندارد. گاه افراد مثلا برای گرفتن مجوز یک ساختمان پنج طبقه می‌آیند، اما هنگام ساخت آن را به هفت طبقه افزایش می‌دهند.

آن وقت از مسئولیت مهندس ناظر سخن می‌گوییم که عادلانه نیست. نکته مهم دیگری که در ساختمان سازی به آن توجهی نمی‌شود اجرای قانون مصوب سال ۷۴ است که معین کرده است ظرف مدت ۱۰ سال پس از آن، همه افراد شاغل در احداث بنا باید دارای مدرک مهارت سازمان فنی و حرفه‌ای باشند.

درحالی که اکنون جوشکار و آرماتوربند و بقیه افراد کارگران ساده و گاه بیکاری هستند که هیچ تخصصی در کار خود ندارند؛ و تنها به دلیل سود و منافع مالک وارد این حوزه شده اند.

افزایش تعداد طبقات بدون درنظرگرفتن ظرفیت زمین و محاسبه دقیق و مصالح ساختمانی بدون کیفیت یا گران می‌توانند در ساخت ساختمان‌های ناایمن دخیل باشند. خوشبختانه شهرداری در مناطقی به ویژه منطقه ۱۱ مانع ساخت وساز متخلفان شده است و اگر این موضوع در همه شهر اجرایی شود، امیدوارکننده خواهد بود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->