معاون امنیتی وزیر کشور: صنعت و کشاورزی یزد سهمی از آب انتقالی از کوهرنگ ندارند صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ۶ گیاه موثر در درمان التهاب مفاصل نشانه‌های داغ کردن مغز چیست؟ تأمین ۱۰۵ قلم کمبود‌های دارویی مورد نیاز بیمارستان‌ها در طرح سلامت نوروزی رئیس پلیس راهور مشهد: ترافیک در ورودی‌ها و خروجی‌های مشهد پرحجم، اما روان است (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) آیا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فروردین ماه ۱۴۰۴ اجرا می‌شود؟ تغذیه مناسب برای حفظ سلامت کلیه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا راهکار‌های پیشگیری و درمان گزیدگی‌های آزاردهنده امدادگران هلال احمر خراسان رضوی در ۱۹۶ حادثه نوروزی امدادرسانی کردند گذر اسکان نوروزی در مدارس خراسان رضوی از مرز نیم میلیون نفر جابه‌جایی نیم‌میلیون مسافر در فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۰ درصدی پرواز‌ها تشخیص آلزایمر و میزان پیشرفت آن با آزمایش خون پیش‌بینی بارش باران در استان‌های غربی کشور (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند
سرخط خبرها

آیا بین اولین ابر ماه سال با زلزله های اخیر رابطه ای وجود دارد؟

  • کد خبر: ۱۱۲۷۹۲
  • ۲۶ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۳:۴۸
آیا بین اولین ابر ماه سال با زلزله های اخیر رابطه ای وجود دارد؟
درباره اولین ابرماه امسال، زلزله‌هایی که رخ داد و اینکه آیا بین این دو ارتباطی وجود دارد یا خیر.

عظیم زاده | شهرآرانیوز؛ سربه هوا‌ها و آن‌ها که شکوه آسمان شب و جلوه گری ماه در دل آن را می‌ستایند، بدون شک اولین ابرماه امسال را از دست نداده اند. آن‌ها که حرفه‌ای علم نجوم را دنبال می‌کنند، دم ودستگاه و تجهیزاتشان را برداشته اند و با دوربین و تلسکوپ با آسمان و ماهش خلوت کرده اند و بقیه، به تماشای تصاویر متعددی که از زاویه‌های مختلف منتشر شده است، بسنده کرده اند. در هر صورت، اما نتیجه چیزی به جز حظ محض از زل زدن به این شکوه و زیبایی نبوده است.

ماه کاملی که در سه شنبه ۲۴ خرداد و ۱۴ژوئن در ساعت۱۶:۲۱ به وقت تهران به نزدیک‌ترین فاصله خود از زمین رسید و درخشش آن چشم‌های زیادی را به خودش خیره کرد. این ابرماه یا ماه کامل ژوئن را با نام ماه توت فرنگی هم می‌شناسند و ظاهرا این نام را مردم یک قبیله بومی در شمال شرقی ایالات متحده و شرق کانادا انتخاب کرده اند که به فصل کوتاه برداشت توت فرنگی در منطقه اشاره می‌کند.

درست در همین روز‌هایی که بخشی از شبکه‌های اجتماعی از تصاویر مربوط به اولین ابرماه سال ۲۰۲۲ پر شد و توضیحات مختصری درباره آن، خبر‌های زیادی هم از وقوع زلزله در برخی نقاط کشور به گوش رسید. اتفاقی که برای بسیاری از کاربران در شبکه‌های اجتماعی این سؤال را به وجود آورد که آیا بین این دو پدیده طبیعی خط و ربطی وجود دارد یا نه؟ این البته اولین مرتبه‌ای نیست که چنین سؤالی مطرح می‌شود. آبان ۱۳۹۵، هم زمانی وقوع زلزله در تبریز و پدیده ابرماه باعث شد بسیاری از مردم این دو رخداد را مرتبط با یکدیگر بدانند.

اردیبهشت ۱۳۹۹ و زلزله تهران هم دوباره این فرضیه را مطرح کرد و حالا در جدیدترین نمونه آن، وقوع زلزله در خراسان رضوی و مرز تهران و قم و اولین ابرماه سال ۲۰۲۲ هم چنین سؤالی را دوباره مطرح کرد. شک و تردید‌ها می‌گوید نیروی جزر و مد ماه در زمان ماه بدر از هر زمان دیگری شدیدتر است و، چون جزر و مد بر آب‌های زمین تأثیر می‌گذارد، ممکن است روی سنگ‌های زمین هم چنین اثری بگذارد و در نتیجه باعث افزایش تنش در سنگ‌ها شود و وقوع زلزله.

کارشناسان و پژوهشگران این حوزه، ضمن اینکه چنین اتفاقی را رد نمی‌کنند، آن را تأیید هم نمی‌کنند. بعد از هم زمانی زلزله تبریز و ابرماه، یکی از استادان پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی دراین باره گفت ابرماه و جزر و مد ماه به طور کلی بر آمار رخداد زمین لرزه‌ها و فراوانی آن تأثیر می‌گذارد، ولی ربط خطی بین زلزله تبریز و ابرماه نمی‌توان برقرار کرد. پرفسور بهرام عکاشه، پدر علم زلزله شناسی ایران، هم معتقد است چنین ارتباطی میان ابرماه و زلزله هنوز به طور رسمی کشف نشده است و هنوز هیچ مرجع علمی تأیید نکرده است که بین جاذبه ماه با زلزله روی زمین آیا ارتباطی وجود دارد یا نه و قاطعانه دراین زمینه نمی‌توان اظهارنظر کرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->