حاجی‌بگلو: تصمیم‌گیری درباره تمدید دوره شوراها در انتظار مجلس است | هفت ساله شدن شوراها، در دولت نیز موافقانی دارد مشروح سیاست‌های شورای شهر مشهد در حوزه حمل‌ونقل شهری برگزاری دهمین دوره انتخابات هیئت‌مدیره سازمان نظام مهندسی خراسان رضوی (۶ دی ۱۴۰۳) کاسب قدیمی محله سرشور: ما وسط تاریخ مشهدیم شهردار مشهد مقدس: ۴۵ کلان‌پروژه در‌حال‌اجرا تا پایان دوره ششم مدیریت شهری، به بهره‌برداری می‌رسد + فیلم هر سفر مترو در مشهد ۱۸ هزار تومان هزینه دارد افزایش ۲برابری پلاک‌های فعال خودرو در مشهد طی ۵ سال | کاهش حوادث ترافیکی فاز نخست خط ۳ قطارشهری مشهد تا پایان ۱۴۰۳ به بهره‌برداری می‌رسد توضیحات رئیس شورای شهر مشهد درباره برخی موضوعات مربوط به صحن علنی روز گذشته (۵ دی ۱۴۰۳) هوای کلانشهر مشهد برای ششمین روز پیاپی، آلوده است (۶ دی ۱۴۰۳) نایب‌رئیس کمیسیون عمران شورای شهر مشهد: تغییر کیفیت و ظاهر معابر شهر هدیه ناقابل مدیریت شهری است | ورود ۶۰ ناوگان جدید خط یک قطارشهری از یک‌سال‌ونیم آینده نگاهی به واقعه آتش‌سوزی ندامتگاه مشهد در ۵ دی ماه ۱۳۵۷ | آزادی با شورش زندانیان بند ۲ اجرای طرح آبرسانی، مسیر تردد در یک‌ منطقه از مشهد را به مدت ۵ روز مسدود کرد ظرفیت‌های مشهد، بازتاب‌های بین‌المللی دارد راهکار‌هایی برای کاهش خسارات بلایای طبیعی در شهر‌ها رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: اقدامات شورای شهر درخصوص تسهیل زیست عفیفانه بانوان، قابل‌دفاع است | مدیریت شهری در بحران سرما، عملکرد ارزشمندی داشت ممنوعیت ورود خودروهای سنگین به شهر مشهد رعایت نمی‌شود | وقتی کامیون‌ها قوانین را زیر چرخ هایشان له می‌کنند افزایش سرمایه شهرداری مشهد در بانک شهر مروری بر وضعیت پایگاه‌های چندمنظوره شهرداری مشهد به بهانه روز ایمنی در برابر زلزله | پناهگاهی برای روزهای بحرانی ضرورت نظارت بر ساخت‌و‌ساز‌ها برای داشتن شهری ایمن و مقاوم صدور بیش از ۵۴۶ هزار مجوز بهره‌برداری از غرفه‌‌بازار‌های سیار شهرداری مشهد
سرخط خبرها

حس تعلق شهری

  • کد خبر: ۱۱۲۸۰۵
  • ۲۶ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۲:۲۱
حس تعلق شهری
مهدی یاراحمدی خراسانی - مدرس دانشگاه

«همشهری» واژه‌ای است که با خود بار معنایی و محتوایی گسترده‌ای دارد. در کشور ما این واژه صرفا بیانگر عده‌ای از افراد که در یک گستره مشخص جغرافیایی به نام شهر درکنار یکدیگر زندگی می‌کنند، نیست. بلکه بیانگر میزانی از تعلق، هویت، علاقه و تعاملات مناسب، محترمانه و توأم با مهربانی بین آن‌ها نیز هست. علاوه بر این زمانی که مردمان یک شهر در تعامل با یکدیگر هستند و زندگی درکنار هم را تجربه می‌کنند، مجموعه‌ای از وظایف، حقوق و تکالیف ایجاد می‌شود که محترم شمردن و عمل به آن ها، شهر آرام و محیط مناسب برای زندگی اجتماعی را پدید می‌آورد.

شهروندانی که با هم یکدل و مهربان هستند، در امور مختلف خود و شهر مشارکت می‌کنند. به یکدیگر احترام می‌گذارند. برای پیشرفت شهر خود هم قسم هستند. حقوق متقابل را رعایت می‌کنند. در غم و شادی شریک هستند. برای سلامت محیط زیست و فضای سبز تلاش می‌کنند. دربرابر یکدیگر احساس تعلق و تعهد کرده، مفهوم واقعی همشهری را عملیاتی و خلق می‌کنند.

در عصر حاضر، شهر‌ها در عین مسائل و چالش‌هایی که در مسیر صنعتی شدن و مدرنیته دارند، پدیده‌های جالبی هستند که با خود سطح درخورتوجهی از پویایی، حرکت و تعامل را به همراه دارند که درمجموع می‌تواند سبب رونق زندگی گروهی انسان‌ها شود. در این میان، درک جدی از وظایف شهروندی و باور به آن‌ها اهمیت فراوانی دارد. به بیان دیگر زندگی در شهر نیازمند آگاهی‌های گسترده‌ای در حوزه‌های مختلف حقوقی، اجتماعی، اقتصادی، روان شناسی و... است که شهروندان را برای زندگی مسالمت آمیز و لذت بخش در اجتماع شهری آماده می‌کند.

درک این معنا و تلاش در جهت دستیابی به بالاترین سطح آگاهی و مهارت در این زمینه، زندگی شهری را رونق می‌بخشد و سبب پیشرفت می‌شود؛ امری که همه مردم شهر باید از درک لازم درباره آن برخوردار باشند و به رشد خود و همشهری هایشان در این زمینه اهتمام ورزند. وحدت نظر و عمل برای توسعه و پیشرفت شهر بین آحاد شهروندان یا به اصطلاح همان همشهری ها، بالندگی اجتماعی و حس تعلق شهری را ایجاد می‌کند و سبب می‌شود مردم از بودن در یک شهر لذت ببرند و به آن افتخار کنند.

ازطرفی آگاهی از حقوق شهروندی و رعایت این حقوق در این راستا بسیار مهم و اثربخش خواهد بود. حقوق شهروندی، آمیخته‌ای است از وظایف و مسئولیت‌های شهروندان در قبال یکدیگر، شهر و دولت یا قوای حاکم و حکومت و همچنین امتیاز‌ها و حقوقی که وظیفه تامین آن برعهده مدیریت شهری است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->