لغو تحریم‌های اقتصادی سوریه از سوی اتحادیه اروپا همه مراکز نظامی و انتظامی خراسان رضوی از شبکه برق شهری خارج می‌شوند ولایتی به تناقض‌گویی‌های مقامات آمریکا در مذاکرات واکنش نشان داد بازداشت ۲۰ نفر دیگر به اتهام انتقال ۶۰ زائر غیرمجاز به مکه وزیر خارجه آمریکا: امیدواریم به توافق با ایران دست یابیم ولی آسان نیست دستگاه‌های دولتی تنها ۳ ماه برای اتصال به سامانه پنجره واحد زمین فرصت دارند حمله مسلحانه به پایگاه روسی حمیمیم در سوریه| چند نیروی روس کشته شدند (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) وزیر دفاع راهی ارمنستان شد (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) ترامپ: پول زیادی از خاورمیانه جمع کردم معاون سیاسی وزیر کشور از احتمال برگزاری هم‌زمان انتخابات ریاست‌جمهوری، مجلس و خبرگان خبرداد عارف: دولت اجازه نمی‌دهد حقی از خانواده جانباختگان و مصدومان حادثه بندر عباس تضییع شود عراقچی: مواضع غیرمنطقی آمریکا باعث شد که زمان برگزاری دور بعدی مذاکرات را تعیین نکنیم پزشکیان: سرمایه‌گذاری‌های مشترک و متقابل میان ایران و ترکمنستان راهبردی برای تامین رفاه دو ملت است آیت‌الله علم‌الهدی: مشکل جمعیت با فرهنگ‌سازی قابل حل است روسیه برای کمک به دستیابی اجماع میان ایران و آمریکا اعلام آمادگی کرد قالیباف در بزرگداشت شهدای خدمت: شهید رئیسی روح انقلاب را در فضای مدیریتی کشور زنده کرد عارف وارد بندرعباس شد (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) آژانس امدادرسانی سازمان ملل در فلسطین، از گسترش سوءتغذیه در نوار غزه خبر داد قدردانی پاکستان از چین برای حمایت قاطع پکن از تمامیت ارضی این کشور ویدئو | سخنان رهبر معظم انقلاب درباره حق غنی‌سازی ایران در مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا و توصیه ایشان به طرف مقابل لغو مذاکرات به نقل از سخنگوی وزارت خارجه، ساختگی است (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) سخنگوی دولت: اتاق بازرگانی ایران و تهران ۲۷۶ میلیارد تومان برای حادثه‌دیدگان بندر شهید رجایی اختصاص داده است ۵ کامیون وارد غزه شد که ۲ کامیون آن حامل کفن بود ابراز امیدواری مسکو برای تصویب سریع‌تر توافق راهبردی با ایران عراقچی بعد از سخنرانی رهبر انقلاب: از نظر ایران موضوع غنی‌سازی قابل مذاکره نیست + فیلم کوچک‌زاده در مجلس در پی تصویب پالرمو در مجمع تشخیص مصلحت نظام جنجال به پا کرد سخنگوی وزارت خارجه: تاکنون زمان و مکان قطعی دور بعدی مذاکرات با آمریکا مشخص نشده است معاون‌اول رئیس‌جمهور با خانواده‌های شهیدان آیت‌الله رئیسی و مالک رحمتی دیدار کرد
سرخط خبرها

ادامه سیاست یک بام و دو هوای واشینگتن در مذاکرات وین

  • کد خبر: ۱۱۲۹۸۵
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۶:۰۴
ادامه سیاست یک بام و دو هوای واشینگتن در مذاکرات وین
پس از تصویب قطعنامه ضد ایرانی در شورای حکام و اعمال تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران، تنش‌ها در مذاکرات هسته‌ای افزایش یافته و رفتار‌های دوگانه آمریکا، دستیابی به توافق هسته‌ای و احیای برجام را بیش از هر زمان دیگری در خطر قرار داده است.

عرب هاشمی | شهرآرانیوز؛ مقامات آمریکایی اگرچه در مصاحبه‌های خود و پشت تریبون از رویکرد مثبت درباره توافق یاد می‌کنند، از طرفی هجدهم خرداد، باعث تصویب یک قطعنامه ضد ایرانی در شورای حکام شدند و روز پنجشنبه اخیر هم تحریم‌های جدیدی علیه ایران وضع کردند.

تحریم به بهانه‌های واهی

اما به تازگی، وزارت خزانه داری آمریکا از وضع تحریم‌های جدید علیه دو شخص حقیقی و ۹شخص حقوقی مرتبط با ایران به بهانه‌های واهی خبر داده است.

وزارت خزانه داری آمریکا مدعی است که این شبکه به انجام معاملات بین المللی و دور زدن تحریم‌های ایران کمک کرده و از فروش محصولات پتروشیمی ایران به مشتریان در چین و سایر مناطق شرق آسیا حمایت می‌کند.

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، در بیانیه‌ای به دفاع از سیاست تحریمی واشینگتن علیه ایران پرداخت و گفت: دولت بایدن در پیگیری مسیر دیپلماسی هدفمند برای رسیدن به بازگشت دوجانبه به اجرایی شدن کامل برجام ( توافق هسته‌ای) صادق و ثابت قدم بوده است. در نبود یک توافق، ما به اختیارات تحریمی مان برای محدود کردن صادرات نفت و محصولات نفتی و محصولات پتروشیمی به خارج از ایران ادامه خواهیم داد.

از طرف دیگر ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، علی رغم اعمال تحریم‌ها علیه ایران از تلاش برای دستیابی به توافق با ایران خبر داد. او در نشست خبری خود بیان کرد: ما هنوز معتقدیم که پتانسیل به نتیجه رساندن بازگشت دوجانبه به پایبندی به برجام (توافق هسته ای) وجود دارد؛ البته اگر ایران مسائل فرابرجامی را کنار بگذارد و روی طرح توافقی که مدتی روی میز است، تمرکز کند.

تحریم‌ها نمی‌تواند محدودمان کند

اما آیت ا... سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور کشورمان، در اجتماع مردمی هسته‌های جهاد و پیشرفت که دیروز در جماران برگزار شد، در واکنش به رفتار‌های دوگانه آمریکا بیان کرد: از آمریکایی‌ها تعجب می‌کنم؛ از سویی پیغام می‌فرستند برای توافق آماده ایم، اما از سوی دیگر به لیست تحریم‌ها اضافه می‌کنند. ما اعلام می‌کنیم به آمریکا اعتماد نداریم و دنیا باید به ما حق بدهد؛ این‌ها میثاق شکن هستند. آمریکایی‌ها حالا می‌خواهند ما را با تحریم‌ها محدود کنند؛ مگر تحریم‌ها توانسته ما را محدود کند؟

همچنین جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، که اخیرا با حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان، درباره ضرورت نهایی سازی مذاکرات وین در اسرع وقت و برطرف کردن موانع باقی مانده گفتگو کرده است، در یک سخنرانی در شورای امنیت سازمان ملل گفت که زمان تصمیم گیری بر سر بازگشت به برجام و اجرایی کردن کامل آن، اکنون است. او خبر داد: من با طرفین مدام در تماس هستم تا شرایط بازگشت به برجام و اطمینان یابی از اجرای کامل آن را فراهم کنم.

راهبرد ما ایستادگی بر مواضع است

در همین راستا، جعفر قنادباشی، تحلیلگر مسائل سیاست خارجی، درباره وضعیت پر از ابهام مذاکرات وین به «نامه نیوز» گفت: وضعیتی که اکنون در آن هستیم، وضعیتی جدید است؛ به این معنی که بی نتیجه بودن راهبرد‌های گذشته برای افکار عمومی به اثبات رسیده است. در گذشته در مقاطعی به غربی‌ها اعتماد بیش از حد داشتیم و در مقاطعی هم تعهداتمان را کاهش دادیم. در هر دو صورت غربی‌ها به تعهداتشان پایبند نماندند.

اکنون باور داریم که در امیدبخش‌ترین مقطع برای رسیدن به نتیجه‌ای مبتنی بر منافع ملی مان در مذاکرات هستیم؛ زیرا راهبرد تازه‌ای یعنی ایستادگی بر مواضعمان را اتخاذ کرده ایم و نشان داده ایم که از این مواضع عقب نشینی نخواهیم کرد؛ لذا اینک شاهدیم که طرف‌های غربی یکی پس از دیگری، نشانه‌هایی از انفعال و علاقه مندی به بازگشت به مذاکرات را نشان می‌دهند.

وی افزود: دو ماه پیش، مقامات آمریکایی به صراحت از اشتباه بودن سیاست فشار حداکثری بر ایران سخن گفتند و حتی این سیاست را اشتباهی فاحش دانستند. این موضع گیری در همان دوماه پیش هم نشان داد که آن‌ها به انتهای راه رسیده اند و دیگر امیدی به تحقق خواسته‌های نامعقولشان از طریق فشار‌های اقتصادی ندارند؛ به همین دلیل هم هست که رژیم صهیونیستی بیش از همیشه تلاش می‌کند در ادامه اعمال فشار‌ها علیه ایران، بسیار بیشتر از گذشته نقش آفرین باشد و از این طریق، سستی و انفعال کشور‌های غربی را جبران کند.

قنادباشی با اشاره به رویکرد جدید ایران افزود: من باور دارم ما نباید تعهداتمان را کاهش دهیم و در عین حال باید بر سر مواضعمان ایستادگی کنیم؛ و این سیاستی است که غربی‌ها را کاملا در بن بست قرار می‌دهد. به نظرم نباید از عضویت آژانس صرف نظر کنیم؛ زیرا آژانس بین المللی انرژی اتمی گرچه اکنون تحت تأثیر غربی‌ها و صهیونیست‌ها موضع می‌گیرد، بستر مناسبی است برای آنکه ایران در آینده نه چندان دور ازطریق همین آژانس، کشور‌های دارای بمب هسته‌ای را تحت فشار قرار دهد؛ همان طور که کشور‌های مستقل و انقلابی به تدریج مجمع عمومی سازمان ملل را به محملی ضد آمریکایی-صهیونیستی تبدیل کردند و می‌بینیم که در جلسات سالانه این مجمع، چه تعداد کشور در محکومیت آمریکا و رژیم صهیونیستی موضع می‌گیرند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->