مشاهده سه قلاده یوزپلنگ در جاجرم خراسان شمالی مدارس کدام شهرستان‌های خراسان رضوی فردا (شنبه ۱۵ دی ۱۴۰۳) تعطیل است؟ تلف شدن یک گوسفند توسط پلنگ در نیشابور پاپ فرانسیس: همیشه برای برقراری صلح و دوستی در جهان تلاش می‌کنم شکارچی زخمی از حمله خرس در لرستان پیدا شد (۱۴ دی ۱۴۰۳) توضیحات سازمان هواپیمایی کشوری در خصوص اعتراض مسافران به شرکت‌های هواپیمایی کیش و کاسپین کدام شهر امروز (۱۴ دی۱۴۰۳) آلوده‌ترین نقطه کشور بود؟ + عکس حکم اعدام محیط‌بان کرمانی صادر شده است؟ مدارس در ۴ شهر خراسان جنوبی، فردا (شنبه، ۱۵ دی ۱۴۰۳) غیرحضوری شدند خارج کردن ۱۰۰ بسته موادمخدر از بدن یک جوان ۲۲ ساله کمک ۱۸ هزار میلیارد تومانی خیران در حوزه سلامت در خراسان رضوی عاملان زورگیری ۱۰ هزار دلاری در مشهد به دام افتادند (۱۴ دی ۱۴۰۳) تصادف در مسیر زابل به زاهدان| یک نفر کشته و ۱۷ تن مجروح شدند (۱۴ دی ۱۴۰۳) صدور گواهی ولادت الکترونیکی شد (۱۴ دی ۱۴۰۳) بارش برف و کولاک در برخی از جاده‌های خراسان رضوی (۱۴ دی ۱۴۰۳) وزیر بهداشت: ۸۰ درصد پزشکانی که مهاجرت می‌کنند، مجبورند طبابت را کنار بگذارند اثرات خوش قلبی بر کاهش اضطراب و افزایش شادی | حال نیک و احوال نیکو آرزو‌های شکستنی شانزدهمین جلسه رسیدگی به پرونده چای دبش برگزار شد معاون وزیر بهداشت خبر داد: رشد شاخص امید به زندگی در ایران هشدار درباره عدم واکسیناسیون ۱۵ تا ۲۵ هزار کودک در کشور پژمان‌فر: ۳۴ درصد تخت‌های ۲ بیمارستان بزرگ مشهد در اختیار بیماران سایر استان‌هاست راه‌های کنترل چربی خون فعالیت بدنی چه تاثیری بر ادراک کودکان دارد؟ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۱۳ دی ۱۴۰۳) | دمای مشهد به ۱۱ درجه می‌رسد صدای مردم شنیده شد | افتتاح غیررسمی مدرسه علی پیوندی در حاشیه شهر مشهد قتل هولناک شوهر | مثله با ساطور تصمیم اشتباهی که حق مادری را می‌گیرد زمان طلایی تشخیص تنبلی چشم آیا نور مقصر اصلی ابتلا به سرماخوردگی در زمستان است؟ آیا آنتی‌بیوتیک‌ها خطر زوال عقل را افزایش می‌دهند؟ آیا سویه جدید کرونا به کشور رسیده است؟
سرخط خبرها

قربانیانی که به تبهکاران «کد» می‌دهند

  • کد خبر: ۱۱۳۱۶۳
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۲:۰۶
قربانیانی که به تبهکاران «کد» می‌دهند
کلاهبرداری یک میلیارد تومانی از مشهدی‌ها این بار با سوءاستفاده از تلفن‌های ثابت انجام شد.

محمدجواد ابوعطا | شهرآرانیوز؛ تلفن زنگ می‌خورد. پیرمرد گوشی را برمی دارد و الویی نخراشیده و نتراشیده از گلویش خارج می‌شود، چون با صدای تلفن آن هم اول صبح از خواب پریده است. صدایی از آن سوی خط که متوجه صدای خواب آلود پیرمرد می‌شود، بسیار مؤدبانه عذرخواهی می‌کند و می‌گوید: ببخشید، مجبور بودم صبح زود زنگ بزنم، چون ممکن است تلفنتان قطع شود. پیرمرد به سختی جلو خمیازه اش را می‌گیرد و می‌پرسد: چرا تلفنم قطع شود، من قبضش را پرداخته ام.

فرد ناشناس که هنوز خودش را معرفی نکرده بیان می‌کند: من از مخابرات تماس می‌گیرم و امروز در منطقه شما عملیات کابل برگردان داریم. احتمالا خط شما قطع شود، برای اینکه تلفنتان قطع نشود، کدی به تلفن همراه شما پیامک می‌شود، لطفا این کد را یادداشت کنید، من دوباره برای گرفتن کد با شما تماس می‌گیرم. پیرمرد مو به مو خواسته‌های کارمند مخابرات را اجرا می‌کند و کد را برایش می‌خواند، مشکلی هم برایش پیش نمی‌آید و همه چیز آرام تمام می‌شود. البته این آرامش پیش از توفان بوده و ارسال یک احضاریه برای پیرمرد، شروع توفانی سهمگین در این ساحل آرام است. با حضور مرد مشهدی در دادسرا مشخص می‌شود که عده‌ای با سوءاستفاده از خط تلفن او از شهروندان زیادی کلاهبرداری کرده اند و او باید پاسخگوی این شکایت‌ها باشد.

پیرمرد، لرزان و به سختی خودش را به پلیس فتای استان می‌رساند. او مرجوعه قضایی که در دست داشت را تسلیم کارشناسان می‌کند. براساس شکایت نامه‌ای که تنظیم می‌کند مشخص می‌شود از افرادی ناشناس شکایت دارد که به بهانه کابل برگردان سر او را کلاه گذاشته اند.

ماجرای کلاهبرداری چه بود؟

تحقیقات کارشناسان نشان می‌دهد که متهم یا متهمان با سوءاستفاده از امکان تجاری کردن حساب کاربری واتس آپ با استفاده از تلفن‌های ثابت، این امکان را بر روی خط منزل پیرمرد فعال می‌کنند و شاکی از همه جا بی خبر نیز با دست خود کد را به آن‌ها می‌دهد.

این شیادان پس از دسترسی به تلفن ثابت منزل پیرمرد با استفاده از شگرد قدیمی برنده شدن در مسابقات تلویزیونی و... تماس‌های مجازی از همان خط با شهروندان می‌گیرند به گونه‌ای که شماره ثبت شده برروی خط قربانیان جدید، همان شماره تماس خانه پیرمرد است. بعد نیز متهمان با استفاده از حربه فیشینگ و کشاندن افراد به درگاه‌های جعلی پرداخت، حساب‌های آن‌ها را خالی می‌کنند. در ادامه شهروندان مال باخته در سراسر کشور، با شکایت به سراغ پیرمرد می‌آیند و انگشت اتهام به سمت او نشانه می‌رود. این درحالی است که پیرمرد فقط می‌گوید: من نمی‌دانستم با یک کلاهبردار صحبت می‌کنم.

کلاهبرداری‌های میلیاردی

رئیس پلیس فتای خراسان رضوی درباره جزئیات این پرونده به خبرنگار ما می‌گوید: در این گونه کلاهبرداری‌ها تنها یک قربانی وجود ندارد و افراد ناشناس در واقع با سوءاستفاده از تلفن ثابت شهروندان زیادی، این افراد را قربانی شیادی‌های خود کرده اند.

سرهنگ جواد جهانشیری با اشاره به اینکه در روز‌های گذشته حدود هفت شاکی به ما مراجعه کرده اند بیان می‌کند: تا کنون سه نفر از این افراد تشکیل پرونده داده اند و مابقی نیز در شرف تشکیل پرونده هستند، بررسی کارشناسان نشان می‌دهد که شیادان حدود یک میلیارد تومان از شهروندان در سراسر کشور به بهانه برنده شدن در مسابقات تلویزیونی کلاهبرداری کرده اند.

چطور به دام کلاهبرداران نیفتیم؟

این مقام انتظامی در پاسخ به اینکه چگونه باید از افتادن به دام شیادان پیشگیری کرد، تصریح می‌کند: همان طور که برنده شدن در هر مسابقه‌ای جعلی است و هیچ گاه افراد برای دریافت جایزه نباید پولی پرداخت کنند، افرادی که به بهانه کابل برگردان یا هر بهانه دیگری اسیر شیادی‌های متهمان قرار گرفته اند، اگر تنها کد ارسالی را به این افراد نمی‌دادند، شاهد این کلاهبرداری‌ها نبودیم.
وی ادامه می‌دهد: در مجموع هیچ گاه نباید کد‌های ارسالی به تلفن همراه را به هیچ فردی داد، حتی اگر این افراد مدعی باشند که از شرکت‌ها یا نهاد‌های دولتی و خصوصی هستند.

برای رفع مشکل چه باید کرد؟

تنها اقدامی که پس از این ماجرا می‌توان انجام داد، نصب واتس آپ تجاری با استفاده از شماره تلفن ثابت است، این گونه با کدمجددی که به خط شهروندان ارسال می‌شود، دسترسی‌های سابق قطع خواهد شد. جهانشیری همچنین در پاسخ به اینکه چه اتفاقی برای افرادی که از تلفن همراهشان سوءاستفاده شده می‌افتد، بیان می‌کند: این موضوع در حیطه اختیارات مقام قضایی است و ما تنها مجریان قانون هستیم که تحقیقات به منظور شناسایی متهمان در این پرونده را آغاز کرده ایم و با توجه به سرنخ‌های کسب شده، مطمئنا به زودی متهمان شناسایی و دستگیر می‌شوند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->