بازدید ۴.۸ میلیونی مردم از آثار تاریخی در نوروز ۱۴۰۴ | تخت جمشید در صدر اماکن پربازدید نوروز در مجارستان جشن گرفته شد بارش باران و برف در جاده های مواصلاتی کشور + وضعیت ترافیکی دختر بچه گمشده اراکی هنوز پیدا نشده است + عکس ۲۷۷هزار تهرانی هنوز از سفر برنگشتند | بیش از ۵۳۰ میلیون تردد در جاده‌های کشور مدیرکل میراث فرهنگی فارس: هیچ قطعه سنگی از تخت‌جمشید جدا نشده است + فیلم مقصدهای محبوب نوروز ۱۴۰۴؛ صدر جدول سفرها به کدام استان‌ها رسید؟ آغاز نام‌نویسی آزمون ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی از فردا (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) ورود بیش از ۵ میلیون و ۸۵۲هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) آخرین وضعیت ترافیکی راه‌های کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) پیش‌بینی رگبار باران در نقاط مختلف کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زلزله ۴.۴ ریشتری داریان فارس را لرزاند (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) معاون امنیتی وزیر کشور: صنعت و کشاورزی یزد سهمی از آب انتقالی از کوهرنگ ندارند صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ۶ گیاه موثر در درمان التهاب مفاصل نشانه‌های داغ کردن مغز چیست؟ تأمین ۱۰۵ قلم کمبود‌های دارویی مورد نیاز بیمارستان‌ها در طرح سلامت نوروزی رئیس پلیس راهور مشهد: ترافیک در ورودی‌ها و خروجی‌های مشهد پرحجم، اما روان است (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) آیا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فروردین ماه ۱۴۰۴ اجرا می‌شود؟ تغذیه مناسب برای حفظ سلامت کلیه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا راهکار‌های پیشگیری و درمان گزیدگی‌های آزاردهنده امدادگران هلال احمر خراسان رضوی در ۱۹۶ حادثه نوروزی امدادرسانی کردند گذر اسکان نوروزی در مدارس خراسان رضوی از مرز نیم میلیون نفر
سرخط خبرها

نگاهی به مرگبارترین زلزله‌های دنیا

  • کد خبر: ۱۱۴۱۶۸
  • ۰۴ تير ۱۴۰۱ - ۱۴:۵۵
نگاهی به مرگبارترین زلزله‌های دنیا
نه تنها ایران، بلکه در دنیا نیز زمین لرزه‌های پر قدرت و مرگبار رخ می‌دهد که در آخرین زلزله در افغانستان بیش از ۱۵۰۰ نفر کشته شدند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ بامداد روز چهارشنبه گذشته زلزله مهیبی به قدرت ۶.۱ ریشتر پکتیکا در جنوب شرق افغانستان را لرزاند. براثر این زمین‌لرزه مهیب نزدیک به ۱۵۰۰ نفر کشته و نزدیک به ۲ هزار نفر بی‌خانمان و مجروح شدند.

بر اثر این زلزله مرگبار ۲۰ روستا به‌صورت کامل تخریب شد. در این زمین‌لرزه آنچه حائز اهمیت است، نبود امکانات درمانی و اسکان و زلزله زدگان است و حتی بر اثر پس‌لرزه‌ها تاکنون چندین نفر جان خود را از دست داده‌اند.

تنها در کشورمان نیست که زلزله‌های مرگ‌باری رخ می‌دهد، علاوه‌بر ایران و همسایگانش در سراسر دنیا تاکنون زلزله‌های مرگ‌باری رخ داده‌ است که هزاران نفر را به کام مرگ کشیده است.

در این گزارش به مهم‌ترین زمین‌لرزه‌ها در دنیا می‌پردازیم

زلزله ۹.۵ ریشتری در شیلی

۲۲ اوت ۱۹۶۰ زلزله‌ای با قدرت ۹.۵ ریشتر در شیلی رخ داد. براثر این زمین‌لرزه که در عمق ۳۰کیلومتری زمین بود، علاوه‌بر تخریب و رانش زمین سونامی مهیبی نیز به وقوع پیوست.

این زمین لرزه ۵۵۰ میلیون دلار به زیرساخت‌های شیلی خسارت وارد کرد. بر اثر این زمین‌لرزه ۱۶۵۰ نفر کشته شدند و دو میلیون نفر خانه خود را بر اثر زلزله، رانش زمین و سونامی از دست دادند.

۲۵۰هزار کشته در زلزله و سونامی جنوب شرق آسیا

از این زلزله به‌عنوان یکی از پرقدرت‌ترین و مرگ‌بارترین زمین‌لرزه‌های دنیا یاد می‌شود. بر اثر زمین‌لرزه‌ای که با قدرت ۹.۱ ریشتر جزیره سوماترای اندونزی در دسامبر سال ۲۰۰۴ روی داد سونامی قدرتمندی با موج‌هایی به طول ۶۳ متر در چهارده کشور جنوب شرقی آسیا به‌وجود آمد.

بر اثر این زمین‌لرزه و سونامی که کشور‌های مختلفی از جمله ژاپن را دربرگرفت، ۲۳۰ هزار نفر براساس اعلام رسانه‌ها کشته شدند و یکی از مرگ‌بارترین زمین‌لرزه‌های دنیا به ثبت رسید.

زلزله در پرو یک شهر را با خاک یکسان کرد

در ماه اوت سال ۱۸۶۰ زمین‌لرزه‌ای با قدرت ۹ ریشتر شهر اریکا در پرو را به لرزه درآورد و بر اثر این زمین‌لرزه سونامی به طول شانزده متر سواحل این شهر را درنوردید.

این زمین‌لرزه قدرتمند به‌حدی بود که این شهر را با خاک یکسان کرد و ۲۵هزار نفر جان خود را از دست دادند. قدرت این زلزله به‌قدری زیاد بود که بخش‌هایی از شیلی و آمریکا هم دچار سونامی شدند.

۷۰۰ کشته در زلزله شیلی

در فوریه سال ۲۰۱۰ میلادی زمین‌لرزه‌ای که با قدرت ۸.۸ ریشتر در بیو بیو شیلی رخداد، سونامی قدرتمندی نیز به وجود آمد.

با وجود اینکه زمین‌لرزه در عمق۳۳ کیلومتری زمین رخ داد و شهر هم از استحکام خوبی برخوردار بود، اما بر اثر این زمین‌لرزه قدرتمند ۷۰۰ نفر کشته شدند و طول موج‌های بزرگی در ساحل ایجاد شد که شیلی مجبور به پنجاه و سه بار اعلام خطر سونامی و تخلیه سواحل خود در مناطق زلزله‌زده شد.

زلزله مرگبار هائیتی

دوازدهم ژانویه سال ۲۰۱۰ زلزله‌ای با قدرت هفت ریشتر کشور فقیر هائیتی را لرزاند. بر اثر این زمین‌لرزه که در بیست و پنج‌ کیلومتری پایتخت رخ داد خسارات بسیاری وارد و تعداد زیادی از خانه‌ها تخریب شد.

بر اثر این زمین‌لرزه ۱۶۰ هزار نفر جان خود را از دست دادند و تا سال‌ها بعد به‌علت این‌که هائیتی کشوری فقیر شناخته می‌شد، نتوانست ویرانه‌های زمین‌لرزه را بازسازی کند.

زلزله مرگبار در سیچوان چین

در می‌ سال ۲۰۰۸ زمین‌لرزه‌ای با قدرت ۷.۸ ریشتر شهر سیچوان چین را لرزاند تا برای اولین‌بار چین هم در لیست کشور‌های با زمین‌لرزه‌های مرگ‌بار قرار بگیرد.

براثر وقوع این زمین‌لرزه در منطقه‌ای که ششصد هزار نفر جمعیت داشت نزدیک به ۸۷ هزار نفر جان خود را از دست دادند که از این میان بیش‌از پنج هزار نفر آن‌ها کودکانی بودند که در مدارس مشغول تحصیل بودند.

همچنین این زمین‌لرزه باعث شد تا در بخش‌هایی از استان سیچوان رانش زمین رخ داده و دویست نفر نیز به‌خاطر رانش جان خود را از دست بدهند.

زلزله مرگبار کشمیر پاکستان

در اکتبر سال ۲۰۰۵ زمین‌لرزه‌ای با قدرت ۷.۸ دهم ریشتر مظفرآباد مرکز کشمیر پاکستان را لرزاند.

براثر این زمین‌لرزه مهیب که در فصل زمستان رخداد ۷۸۰ هزار خانه به‌طور کامل ویران و میلیون‌ها نفر آواره شدند.

در جریان این زمین‌لرزه بیش از ۸۰ هزار نفر کشته شدند و تا هفته‌ها طول کشید که دولت پاکستان بتواند آب‌ و برق را در مناطق زلزله‌زده وصل کند. براثر این زمین‌لرزه میلیون‌ها نفر در این مناطق آواره شدند و خانه‌های خود را از دست دادند.

منبع: رویداد ۲۴

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->