زمان بومی‌سازی کتابخانه‌های هوشمند فرارسیده است «لی‌لی» آماده پخش می‌شود آغاز فعالیت رادیو محرم برای هشتمین سال آغاز اکران «نذر بی‌بی» هم‌زمان با فرارسیدن ماه محرم واکنش تهیه‌کننده سریال «بامداد خمار» به حواشی آقای رئیس جمهور، آینه در کربلاست جایزه اصلی کارلوی واری مستند «نگاهی ناگهانی به چیز‌های عمیق تر» رسید درگذشت «جان لاندو» تهیه‌کننده برنده اسکار حسینیه‌ای به وسعت ایران | بررسی ویژه‌برنامه‌های سیما در محرم ۱۴۰۳ اعجاز ایجاز ادبیات الکترونیک: ادبیات سخت پیما چون قضا از آسمان نزول می‌کند ... | احوال امام حسین (ع) از مرگ معاویه تا رسیدن به کربلا، به روایت نثر‌های کهن فارسی پیام خانه سینما به «مسعود پزشکیان» رییس جمهور منتخب صدور پروانه ساخت «انتخاب من» صفحه نخست روزنامه‌های کشور - یکشنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۳ آمار فروش سینما در هفته سوم تیر ماه (۱۷ تیر ۱۴۰۳) | فروش سینما از مرز ۶۰۰ میلیارد گذشت محرم در قاب مستند | معرفی مستند‌هایی با موضوع آیین‌های محرم و عاشورا آثار راه‌یافته به بخش «فیلم» جشنواره منطقه‌ای سینمای جوان مشهد + اسامی امیرحسین مدرس مجری فصل جدید «چهارگاه» شد
سرخط خبرها

آموختنی‌هایی از حدیث‌کسا در گفتگو با حجت الاسلام عیسی غلامپور

  • کد خبر: ۱۱۸۳۲۵
  • ۰۲ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۲:۲۳
آموختنی‌هایی از حدیث‌کسا در گفتگو با حجت الاسلام عیسی غلامپور
حدیث‌کسا را می‌توان یک رسانه دانست، رسانه‌ای از جانب یک خانواده که به وحی‌الهی متصل هستند. رسانه‌ای که تنها یک پیام ندارد و مجموعه‌ای از گفته‌ها و ناگفته‌ها برای مخاطب دارد. برماست که در این رسانه دقیق شویم و پیام‌هایش را کشف‌وضبط کنیم.

گروه فرهنگ | شهرآرانیوز؛ به این بهانه و به مناسبت نزول آیه تطهیر و واقعه بزرگ حدیث‌کسا به سراغ شیخ عیسی غلامپور، مدرس و کارشناس مذهبی، رفته‌ایم و از خدمت ایشان سؤال‌هایی درباره حدیث‌کسا پرسیده‌ایم. در ادامه شرح این گفتگو را می‌خوانیم.

درباره خانواده و ارتباط بین اعضا چه درس‌هایی از حدیث کسا می‌توان آموخت؟

نزول آیه تطهیر زمانی رخ داد که پیامبر از نظر جسمانی حال مساعدی نداشتند؛ اما با تمام حال نامساعدشان به منزل دختر عزیزشان، حضرت فاطمه (س)، می‌روند. دقت کنید که آنجا خانه امام علی (ع)، امام امت و امام‌حسن (ع) و امام‌حسین (ع) نیز بوده است؛ اما پیامبر از حضرت فاطمه (س) اجازه ورود می‌گیرند و وارد می‌شوند. در این خانواده محبت بسیار زیاد و عمیق وجود دارد، فارغ از هر تبعیض، اما احترام، عدالت و مراتب حفظ می‌شود. فرزندان حضرت فاطمه (س) را یا اماه صدا می‌زدند یا پیامبر (ص) ایشان را بَضْعَةٌ مِنّی یا شِجْنَةٌ مِنّی می‌خواندند.

حضرت فاطمه (س) به عنوان یک زن در وحی‌الهی مقام والایی دارد، ما از طریق پیامبر یا امامت به حضرت‌زهرا (س) نمی‌رسیم، از طریق حضرت زهرا (س) به پیامبر و امامت دست پیدا می‌کنیم و ساحت‌الهی در ایشان هیچ نقصی برای دریافت وحی‌الهی وجود ندارد، به گونه‌ای که در روایات به ما رسیده است که ایشان با جبرئیل که فرشته وحی است نیز یک ارتباط عالی داشته اند، ارتباطی که تنها مختص اولیای الهی بوده است.

با توجه به سیره اهل‌بیت، محبت بین افراد خانواده به چه ترتیبی باید باشد؟

حتی لازم نیست خیلی در رفتار این خانواده دقیق شویم تا متوجه شویم این بزرگواران با محبت زیادی که به یکدیگر دارند همیشه حتی در خارج از جمع خانوادگی و محیط خانه هم یک خانواده مهربان و همیار هستند. چه در روز مباهله باشند و جنگ تبینی و چه در روز کربلا باشد و در جهاد، می‌بینیم که اهل خانه در کنار هم عرصه‌های رشد و تعالی را با یکدیگر طی می‌کنند.

در عین حال این صمیمیت و محبت، مراتب و شأن‌ها حفظ می‌شود. در زمان حدیث‌کسا شما می‌بینید در یک خانواده همه محرم هستند، اما حریم خصوصی وجود دارد. هر کدام از افراد اذن و اجازه می‌گیرند برای حضور زیر عبا، پس با وجود عشق و محبت باید مراتب حفظ شود. احترام‌ها حفظ شود.

تأثیر نحوه رفتار خانوادگی اهل بیت بر شیعیان چیست؟

وقتی ما در زیارت جامعه‌کبیره به درجه‌ای از بندگی و عشق به خداوند و اهل‌بیت می‌رسیم که می‌گوییم «بابی انت و امی» حالتی است که از دل برآمده، یعنی شما به گونه‌ای رشد یافته‌اید و تربیت شده‌اید که این جمله را می‌گویید. رسیدن به این حالت امری و فرمایشی نیست. شما به عنوان مادر و پدر نمی‌توانید فرزندان خود را برای رسیدن به این حالت امر کنید، بلکه نتیجه تربیت ما باید این‌گونه شود. الگوی خانوادگی است که ما را به این عبارت می‌رساند.

جایگاه مادر در تربیت به این میزان والا و عالی‌قدر است که بنیان و ارکان نظام تربیتی دینی را در وجود اهل خانه می‌نهد و در جامعه کنونی ما باید ارزشمندی جایگاه مادر حفظ بشود گا‌ها می‌بینیم تعبیر‌های غلطی رایج شده است. کودکان مادر خود را به اسم کوچک صدا می‌زنند. این رفتار محترما‌نه‌ای نیست و الگوی مناسبی هم در ورای خود ندارد، الگوی ما فرزندان حضرت فاطمه (س) باید باشند. داستان این جمع خانوادگی باید در محافل جمعی خانوادگی ما مطرح شود، انتقال داده شود تا روابط بین خانواده‌ها مناسب‌سازی شوند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->