ماجرای بخشش یک قاتل پای چوبه دار پیدا شدن پیکر جوان گلستانی پس از چند روز در استخر کشاورزی + فیلم بایدها و نبایدهای تغذیه‌ای برای پیشگیری از سرطان پروستات هشدار: تغییر الگوی انتقال ایدز از اعتیاد به رابطه جنسی راهکارهای یک مشاور برای کاهش وابستگی نوجوانان به فضای مجازی معمای پیچیده مرگ مرد تهرانی پس از مصرف مشروبات الکلی اعترافات تکان دهنده زن جوان به قتل خونین همسرش هشدار هواشناسی نسبت به رگبارو رعد و برق در خراسان رضوی و ۲۴ استان دیگر قتل مرد جوان کرمانشاهی به دست همسرش + جزییات ۵۹۲ هزار زن تحت پوشش بهزیستی هستند| ۳۰۰ هزار نفر معلولیت شدید دارند آتش‌سوزی منزل مسکونی در خیابان خاقانی مشهد (دوشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۳) سرانه فضای آموزشی در «تبادکان» مشهد به سه مترمربع رسید آغاز ثبت‌نام مقدماتی حج تمتع ۱۴۰۴ از پنجم آذر ۱۴۰۳ کمبود دارو و عدم تغییر سبک زندگی، بلای جان بیماران کلیوی | پیوند کلیه را جدی بگیرید وحید شالچی معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم شد + بیوگرافی و سوابق شیوع بیماری ناشناخته گوارشی در کشور | همچنان با کرونا درگیریم اجاره سیم کارت، دامی برای فریب شهروندان نحوه محاسبه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی چگونه است؟ (۲۸ آبان ۱۴۰۳) آغاز نام‌نویسی بیستمین دوره عمره دانشگاهیان (۲۸ آبان ۱۴۰۳) نکاتی برای پایداری زندگی و رابطه­ سالم بین همسران | دل‌بسته هم باشیم کمک ۱۴ میلیارد تومانی مردم خراسان رضوی به جبهه مقاومت سند ملی حقوق کودک به طور شایسته اجرا نشد ثبت‌نام داوطلبان کنکور برای ترمیم نمرات از آذرماه ۱۴۰۳ آغاز می‌شود انتقاد نماینده سابق مجلس از راه‌اندازی کلینیک ترک بدحجابی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (دوشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۳) | کاهش کیفیت هوا در شهر‌های صنعتی و پرجمعیت طی امروز و فردا توصیه‌های دندانپزشکی برای دیابتی‌ها مصرف کنسرو ماهی نجوشیده، منجر به بستری شدن یک ماهه شهروند مشهدی شد هشدار سازمان غذا و دارو: در سرماخوردگی و آنفلوانزا از مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک بپرهیزید معلمان در بارگذاری مدارک برای رتبه‌بندی به این مراحل توجه کنند پیگیری سازمان حج و زیارت برای ارائه وام کم‌بهره توسط بانک‌ها به ودیعه‌گذاران عمره آیا وام شهریه از سبد وام‌های دانشجویی حذف می‌شود؟ آخرین وضعیت اعطای تابعیت به کودکان حاصل از ازدواج مادران ایرانی با پدران اتباع
سرخط خبرها

دانشگاه شبانه یا نوبت دوم چیست؟ + جزئیات

  • کد خبر: ۱۱۹۹۵۵
  • ۱۲ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۳:۱۴
دانشگاه شبانه یا نوبت دوم چیست؟ + جزئیات
دانشگاه های شبانه همان دانشگاه های دولتی هستند، اما برای تحصیل از دانشجویان شهریه دریافت می کنند. دانشجویان دانشگاه نوبت دوم می توانند در کنار دانشجویان پذیرش شده در دوره های روزانه ادامه تحصیل دهند و در نهایت مدرک مربوط به مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری را دریافت کنند.

به گزارش شهرآرانیوز، اهداف بسیاری از داوطلبان برای شرکت در کنکور سراسری، کسب رتبه بالا و قبولی در دانشگاه های روزانه و دولتی است؛ اما به هر حال با توجه به رقابت زیادی که میان متقاضیان برای شرکت در کنکور وجود دارد، این احتمال هست که داوطلبان نتوانند تراز رتبه بسیار بالایی برای ورود به دانشگاه های دولتی کسب کنند. در این زمان بهترین انتخاب برای داوطلبان، دانشگاه شبانه یا نوبت دوم است؛ اما دانشگاه شبانه یا نوبت دوم چیست؟

بسیاری از متقاضیان با خواندن دفترچه راهنمای انتخاب رشته سازمان سنجش، لیست دانشگاه های شبانه را مشاهده کرده اند، اما شاید برخی از آن ها از نحوه درس خواندن در این دانشگاه ها مطلع نباشند و می خواهند بدانند که دانشگاه شبانه یا نوبت دوم چیست؟ میزان شهریه دریافتی آن ها چقدر است و تا چه رنبه هایی در این دانشگاه پذیرش می شوند. به همین منظور در ادامه مقاله قصد داریم شما را با این دانشگاه ها و شرایط پذیرش در آن ها آشنا کنیم.

 

دانشگاه شبانه یا نوبت دوم چیست ؟

یکی از اهداف اصلی بسیاری از داوطلبان کنکوری این است که بتوانند در دانشگاه های دولتی و روزانه پذیرش شوند و در رشته تحصیلی مورد نظر خودشان ادامه تحصیل دهند. از لحاظ اعتبار مدرک، دانشگاه های دولتی دارای بیشترین اعتبار هستند؛ البته تحت شرایط خاصی دانشگاه های آزاد و یا دانشگاه های غیر دولتی می توانند در میان رتبه بندی دانشگاه قرار بگیرند.

با توجه به اعتبار مدرک دانشگاه های دولتی و شرایط تحصیل در این دانشگاه ها، بسیاری از داوطلبان متقاضی انتخاب رشته در دانشگاه های دولتی هستند و بدیهی است که فقط متقاضیان با رتبه های بالا و تراز بسیار عالی می توانند در دانشگاه های دولتی پذیرش شوند. حال گزینه ای تحت عنوان دانشگاه شبانه برای داوطلبان وجود دارد که می توانند آن را در فرم انتخاب رشته کنکور تکمیل نمایند.

منظور از دانشگاه شبانه یا دوره نوبت دوم این نیست که دانشجویان به صورت شبانه در دانشگاه مد نظر تحصیل کنند، بلکه دانشجویان در کنار کلیه دانشجویان دانشگاه های سراسری و دولتی که به صورت روزانه پذیرش شده اند، تحصیل کرده و مدرک فارغ التحصیلی آن ها، مدرک همان دانشگاه دولتی می باشد. همچنین میزان اعتبار مدرک دانشگاه شبانه نیز معادل همان روزانه است.

واحدهای درسی دانشگاه شبانه نیز بستگی به رشته پذیرفته شده داوطلبان داشته و دقیقا همانند دانشجویان روزانه است. حتی دانشجویان دوره دوم می بایست در کلاس های دانشجویان روزانه شرکت کرده و همانند آن ها تحصیل نمایند. بنابراین تنها تفاوت دانشگاه نوبت دوم با روزانه، مبلغ شهریه دریافتی آن ها است.

تفاوتی که میان دانشگاه شبانه یا نوبت دوم وجود دارد این است که دانشجویان در دانشگاه شبانه باید به صورت ترمی مبلغی را تحت عنوان شهریه پرداخت کنند؛ اما دانشجویان پذیرش شده در دوره روزانه مجاز به پرداخت این هزینه نخواهند بود. لازم به ذکر است که در حال حاضر بسیاری از دانشگاه های دولتی اقدام به ارائه ظرفیت در شبانه می کنند که علاوه بر دفترچه انتخاب رشته کنکور می توانید لیست آن ها را در جدول زیر نیز مشاهده کنید.

دانشگاه شبانه یا نوبت دوم چیست؟ + جزئیات

 

رتبه قبولی دانشگاه شبانه یا نوبت دوم

یکی از سوالاتی که برای داوطلبان کنکور سراسری پیش می آید این است که رتبه قبولی در دانشگاه ها در دوره های شبانه یا نوبت دوم چیست؟ به طور کلی هر یک از دانشگاه های شبانه دارای معیار خاصی برای پذیرش دانشجو می باشند. بعضی از دانشگاه ها ظرفیت بیشتری برای پذیرش داوطلبان کنکور سراسری دارند و همین موضوع باعث می شود که داوطلبان با رتبه های پایین تر بتوانند در این دانشگاه ها قبول شوند.

به طور کلی نمی توان دقیقا ذکر کرد که رتبه قبولی در دانشگاه شبانه یا نوبت دوم چیست؟ اما بر اساس نوع رشته و نوع دانشگاه می توان گفت که داوطلبانی که در کارنامه اولیه کنکور رتبه بالایی برای قبولی در دانشگاه های دولتی و روزانه کسب نکرده اند، می توانند به راحتی در دانشگاه های شبانه انتخاب رشته کنند و در این دانشگاه ها قبول شوند.

به طور مثال یک داوطلب کنکور سراسری توانسته است در زیر گروه 1 رتبه 840 کسب کند. این داوطلب موفق به پذیرش در دانشگاه های دولتی مانند دانشگاه اصفهان نشده است؛ اما توانسته در دوره شبانه دانشگاه اصفهان پذیرش شود و در این دانشگاه ادامه تحصیل دهد.

رتبه ذکر شده به نسبت رتبه های برتر کنکور بوده، چرا که دانشگاه اصفهان رتبه بالایی را برای پذیرش دانشجویان به دانشگاه در نظر می گیرد. حال در صورتی که دانشجویان تمایل داشته باشند در دانشگاه های شبانه دیگر مانند دانشگاه بیرجند، انتخاب رشته کنند؛ باید مطلع باشند که قبولی در این دانشگاه ها پایین تر بوده و بسیاری از داوطلبانی که موفق به کسب رتبه قبولی بسیار بالا نشده اند، می توانند در دانشگاه های شبانه ادامه تحصیل دهند.

 

شهریه دانشگاه شبانه یا نوبت دوم

دانشجویان پذیرش شده در رشته های مختلف در دانشگاه های نوبت دوم، می بایست که مطابق با شهریه اعلام شده در دانشگاه های دولتی و شبانه، به صورت ترم به ترم شهریه پرداخت کنند. میزان شهریه دانشگاه شبانه یا نوبت دوم در هر یک از مقاطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در جداول زیر ذکر شده اند. در نظر داشته باشید که شهریه های دانشگاه ها در هر یک از رشته های تحصیلی می توانند متفاوت باشند.

در جدول زیر شهریه کارشناسی دانشگاه های شبانه اعلام شده است. این میزان شهریه از مبلغ شهریه ای که دانشگاه آزاد دریافت می کند معمولا کمتر می باشد.

دانشگاه شبانه یا نوبت دوم چیست؟ + جزئیات

 

سوالات متداول

1-  منظور از دانشگاه شبانه یا نوبت دوم چیست ؟

 پذیرش دوره شبانه یا نوبت دوم همان پذیرش دانشگاه های دولتی است، اما دانشجو می بایست مبلغی را به عنوان شهریه ارائه نماید.

2-  شهریه دانشگاه شبانه و دوره های دوم چقدر است ؟

 شهریه دانشگاه های شبانه بستگی به رنک علمی و میزان مبلغی دارد که دانشگاه معین می کند. در جداول متن مقاله، شهریه شبانه هر یک از مقاطع تحصیلی ارائه شده است.

3-  رتبه های مورد پذیرش در دوره شپبانه و نوبت دوم چیست ؟

 داوطلبانی که دارای رتبه های خوب هستند، اما با آن موفق به پذیرش در دانشگاه های روزانه نمی شوند می توانند پذیرش دانشگاه های شبانه را به راحتی کسب نمایند. در متن مقاله توضیحات بیشتر ارائه شده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->