فاطمه غلامی | شهرآرانیوز؛ صدای گلبانگ اذان در میان گلدستههای مسجد میپیچد. امشب جمعیت نمازگزاران بیشتر از روزهای دیگر است. بعد از نماز صدای پچ پچ نمازگزاران بلند میشود. امام جماعت در بلندگو اعلام میکند امشب هم میز خدمت دستگاههای راه وشهرسازی، منابع طبیعی، شهرک صنعتی، بنیادمسکن، شهرداری منطقه ۱۰ و راهداری در مسجد برقرار است تا گوشی باشند برای شنیدن مشکلات مردمی.
خانم ذوالفقاری، از شهروندانی است که مسیری طولانی را پیموده است تا خودش را به میز خدمت امشب برساند. او میگوید: سال ۹۸ در انتهای بولوارتوس، یک خانه ۸۰ متری ساختیم. به دلیل ۱۵ متر خلافی ساختمان، باید ۲۸ میلیون پرداخت کنیم. بضاعت مالی مناسبی ندارم و به همین دلیل تاکنون امکان پرداخت نداشته ام و تا همین لحظه، پایان کار ساختمان معطل مانده است.
در این باره مهدی ترکمنی، رئیس بنیادمسکن انقلاب اسلامی مشهد، میگوید: باتوجه به شرایط مالی فرد مذکور، با دهیاری منطقه تماس گرفته شد تا این مبلغ در حد توان خانواده تقسیط شود.
آقای یزدانی که از کاشمر برای بیان مشکل خود به مسجد آمده است، نیز میگوید: منزلم در روستای قوش کاشمر است که میخواهم بسازم، ولی هیچ سرمایهای ندارم. درآمدم هم بسیار کم است. نمیدانم باید چه کاری انجام دهم؟
در پاسخ به خواسته این شهروند، ترکمنی، رئیس بنیادمسکن انقلاب اسلامی، میگوید: پرداخت وام روستایی ۲۰۰ میلیون تومانی به بانکها ابلاغ شده است و حداکثر تا دو هفته دیگر شروع میشود. طی نامه ای، دستور پرداخت وام بااولویت به بانک برای این هم استانی صادر میشود تا با بهره کم، وام روستایی دریافت کند.
خانم رازقی که برای رفع موانع خرید مسکن ارزان قیمت به مسجد آمده است، نیز میگوید: همسرم کارگر است و چهار ماه است که نتوانسته ایم اجاره خانه را بپردازیم، بنابراین صاحب خانه ما را جواب کرده است. خواهش میکنم راهی پیش پایم بگذارید تا خانه دار شوم.
رئیس بنیادمسکن انقلاب اسلامی در این باره هم میگوید: این شهروند میتواند وام ودیعه مسکن ۷۰ میلیون تومانی را از اداره کل راه وشهرسازی استان دریافت کند. برای خانه دار شدن هم باید در طرح نهضت ملی مسکن که در مناطق گلبهار، بینالود و قرقی تعریف شده است، ثبت نام کند.
آقای تدین شهروند دیگری است که درباره مشکل سنددار شدن اراضی ملی میگوید: زمینی دارم که میخواهم برایش سند بزنم، ولی میگویند اراضی ملی سنددار نمیشود. این زمین آباواجدادی من است، چگونه به یک باره جزو اراضی ملی شده است؟
مدیرکل منابع طبیعی وآبخیزداری استان خراسان رضوی در پاسخ به این درخواست میگوید: بیشتر مشکلات مطرح شده در حوزه منابع طبیعی، مربوط به سنددار کردن زمینهای روستاهاست. گاه در اراضی ملی، تداخلاتی با اراضی مستثنیات پیش میآید که به همکاران در شهرستان و ستاد استان، دستور رسیدگی داده ایم تا بررسی شود و حق مردم پایمال نشود.
محسن فنودی بیان میکند: اگر اراضی مستثنیاتی دارند که ملی اعلام شده اند، با تصاویر هوایی دهه ۴۰ بررسی میشود و باتوجه به سایر مدارک و مستندات، حق به حقدار میرسد و اگر اشکالی در کار ما وجود داشته باشد، نیز اصلاح و راهکار قانونی داده میشود.
او توضیح میدهد:، اما معمولا درمورد اراضی ملی باید گفت برخی اراضی که دراختیار مردم است و در سالهای گذشته، اراضی ملی را اشغال کرده و به اراضی شخصی افراد اضافه شده است، در این حالت، شهروند راهنمایی میشود که طرح شکواییه علیه اداره منابع طبیعی به دادگستری ارائه بدهد تا از طریق قانون، رسیدگی و احقاق حق شود. فنودی تاکید میکند: اگر اراضی مستثنیاتی دارند که ملی اعلام شده اند، اما از آن شهروندان است، باید به مردم برگردند و همچنین متقابلا اگر اراضی ملی باشد و در تصرف مردم، باید به بیت المال برگردد.
روشندل، شهروند دیگر حاضر در این نشست، درمورد آسفالت خیابان فلاحی گلایه میکند و میگوید: در خیابان فلاحی، آسفالت نیاز به مرمت دارد؛ چون چالههایی ایجاد شده است که تردد در مسیر را بسیار سخت میکند. در این باره هم غلامحسین عباسی، معاون اجرایی شهرداری منطقه ۱۰، میگوید: بیشتر درخواستهای شهروندان در حوزه فنی و عمران مربوط به مرمت آسفالت، رفع خطر چالههای موجود در آسفالت، جمع آوری زبالههای منطقه و آبیاری درختان فرعی است که رسیدگی به آنها در اولویت است.