پارکینسون، لرزش بی‌امان، درد بی‌درمان| درباره بیماری مرموز «فلج لرزان» چه می‌دانید؟ صاعقه در کردستان ۲ قربانی گرفت (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) هشدار وزارت بهداشت : ۶۰ درصد فوتی‌های تصادفات زیر ۳۰ سال هستند تولید روزانه ۵۵ هزار تن زباله در کشور دستگیری عاملان قتل خانوادگی در فردوسیه شهریار (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) ارتباط پیشرفت سرطان پستان با مصرف روغن‌های پخت‌وپز استفاده بیش از حد از وسایل دیجیتال باعث اختلال خواب و افسردگی می‌شود راز «چاه شدادی» در معدن فیروزه نیشابور | نخستین بازخوانی یک گزارش دست‌اول از ۱۳۰ سال پیش سیر تا پیاز ورود به طبیعت در فصل بهار | چند واحد طبیعت گردی یادگاری‌های جدید روی آثار باستانی! عظیمی‌راد: پرونده تاثیر قطعی معدل در کنکور سراسری، به نفع کنکوری‌ها بسته شد بهترین زمان غذا خوردن برای ورزش؛ قبل، حین یا بعد؟ مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی واریز شد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) پاسخ‌های رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد به مشکلات مردمی | از تبانی پزشک و آزمایشگاه تا زمان ویزیت هر بیمار کاهش ۳۰ درصدی بارش‌ها در ۱۸ استان کشور نسبت به آمار بلند مدت رمزگشایی از ۴۰۰ فقره سرقت توسط پلیس مشهد | دستگیری سارقان بام بازار‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | احتمال انتقال هوای غبارآلود از ترکمنستان طی روز جمعه باقلا برای چه افرادی مضر است؟ دم‌نوش‌ها و نوشیدنی‌های گیاهی عالی برای هر زمان از روز بازنشستگان تأمین اجتماعی: شرایط دریافت وام ۵۰ میلیون تومانی را تسهیل کنید آیا گلودرد مداوم نشانه ابتلا به سرطان است؟ پیش‌بینی هواشناسی کشور (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | ۲ سامانه بارشی در راه ایران خوردنی‌هایی که به کاهش آلرژی کمک می‌کنند افزایش عجیب اضافه‌وزن و چاقی در کشور امروز، آخرین مهلت ثبت‌نام نوبت دوم کنکور سراسری ۱۴۰۴ | غیرقابل تمدید (۲۱ فروردین) گره ۸۰۰ هزار میلیارد تومانی مناسب سازی مدارس کشور قتل زن جوان به دست همسرش در نور | قاتل اعتراف کرد کشف بیش از ۲ کیلوگرم تریاک از معده قاچاقچیان در خراسان‌شمالی طرح‌های کمیته امداد برای سرمایه‌گذاری در تولید ملی| از آموزش تا ایجاد ۱۳ هزار اشتغال برای مددجویان هیچ پروژه قانونی به نام پتروشیمی میانکاله وجود ندارد کمبود کپسول اکسیژن در حادثه حریق درمانگاه مشیریه تکذیب شد
سرخط خبرها

۷ نکته که برای استفاده از چک‌های رمزدار باید بدانید

  • کد خبر: ۱۲۴۹۰۵
  • ۱۹ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۲:۲۵
۷ نکته که برای استفاده از چک‌های رمزدار باید بدانید
از آنجا که در بسیاری از معاملات، افراد تمایلی به جابه جایی پول نقد ندارند، استفاده از چک‌های رمزدار به دلیل امنیت بالا و نبود سوءاستفاده از آن و همچنین تضمین پرداخت موجب می‌شود تا ضریب امنیت در معاملات بالا رفته و از خطر جعل محفوظ بمانند.

فرزانه عمادی | شهرآرانیوز؛ باید توجه داشت که این گونه چک‌ها صرفا با تأیید رمز از سوی بانک صادرکننده ممکن است و برای نقل و انتقال پول استفاده می‌شود و نیازی به داشتن دسته چک نیست.

علاوه بر این شخص درخواست کننده باید در بانکی که به عنوان پرداخت کننده معرفی می‌شود حساب داشته باشد وهر گونه نقل و انتقال چک باید در سامانه بانک مرکزی به ثبت برسد. صفیه صلصالی، وکیل و کارشناس ارشد حقوق درباره چک‌های رمز دار توضیح می‌دهد که شرح گفتگو با وی در ادامه آمده است.

آیا چک رمزدار قابل برگشت است؟

خیر، چون صادرکننده چک رمزدار بانک است. به محض صدور مبلغ آن از حساب متقاضی کسر می‌شود؛ بنابراین با صدور چک رمزدار، مبلغ آن از حساب متقاضی خارج شده و با ارائه چک از سوی دارنده به بانک و احراز هویت او، مبلغ به حساب دارنده واریز می‌شود.

برای وصول مبلغ چک رمزدار تاریخ دار، زمان آن در سررسید می‌تواند مدت دار باشد؟

چک رمزدار به روز صادر می‌شود. به همین دلیل نمی‌توان برای آن تاریخ سررسید دیگری تعریف کرد. مثلا نمی‌توان تقاضا کرد که چک رمزدار برای دو هفته آینده وصول شدنی باشد.

برای ابطال چک رمزدار چه اقدامی باید صورت بگیرد؟

چنانچه قصد ابطال چک بین بانکی را داشته باشید با مهر کردن پشت چک از سوی بانک مقصد مبنی براینکه هیچ عملیاتی روی چک انجام نشده است، می‌توانید به ابطال آن اقدام کنید.

آیا برای دریافت مبلغ چک رمزدار باید فوری اقدام کرد؟

چک رمزدار به روز صادر می‌شود و روز صدور، همان سررسید آن نیز محسوب می‌شود. دارنده می‌تواند در زمان دل خواه چک را به بانک ارائه نموده و وجه آن را دریافت کند.

در صورتی که قصد انجام معامله‌ای را داشته باشیم چگونه برای دریافت مبلغ از طریق چک رمز دار به اصالت چک و تقلبی نبودن آن پی ببریم؟

به دلیل جعل افراد در ارائه این چک ها، بانک مقصد به استعلام از بانک صادر کننده و چک کردن شماره سری و سریال چک اقدام می‌کند و برای اطمینان بیشتر از دستگاهی که قادر است انواع پول و سند‌های بانکی تقلبی را تشخیص بدهد استفاده می‌شود.

در صورت مفقود شدن چک رمزدار چه اقدامی باید از سوی دارنده چک انجام شود؟

در صورت مفقود شدن چک، بلافاصله به بانکی که این حواله به نام آن صادر شده است مراجعه کنید و بانک را در جریان مفقودی چک قرار دهید سپس فرم مفقودی چک را در بانک صادر کننده تکمیل و امضا کنید. بانک به احراز هویت شخص درخواست کننده در همان بانک و بانک‌های دیگر اقدام خواهد کرد.

در صورت مفقودی چک رمز دار آیا امکان وصول مبلغ چک از سوی یابنده چک وجود دارد؟

در صورت مفقودی چک رمز دار، بانک برای واریز یا عدم واریز چک رمزدار در شعبه مورد نظر استعلام انجام می‌دهد و چنانچه شخصی آن را پیدا کند قادر به نقد کردن و یا استفاده از آن سند نیست.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->