وندش شرمن: متقاعد کردن ایران برای توقف غنی‌سازی امری غیرممکن است تأکید روسیه بر حق ایران برای استفاده از انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای سرلشکر باقری: انسداد مرز‌های شرقی به منظور مقابله با شرارت‌ گروهک‌های تروریستی است افزایش آمار شهدای غزه به ۵۳ هزار و ۶۵۵ نفر (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) تأکید کرملین بر ازسرگیری گفت‌و‌گو‌های راهبردی روسیه و آمریکا شهرک‌نشین‌های صهیونیست مانع ورود کامیون‌های کمک‌های انسانی به غزه شدند (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) ابراز نگرانی پاپ لئو از اوضاع غزه | درخواست رهبر کاتولیک‌های جهان از رژیم صهیونیستی چه بود؟ استفاده از هوش مصنوعی در سامان‌دهی دانش حکمرانی در دستور کار است | تجربیات مدیریتی شهید سلیمانی و رئیسی، قابلیت الگوسازی منطقه‌ای دارند + فیلم تحریم وزرای کابینه نتانیاهو، گام بعدی انگلیس علیه رژیم صهیونیستی جزئیات حمله رژیم صهیونیستی به یک خودرو در لبنان (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) هفته خدمت در تقویم رسمی کشور ثبت شد آمار تکان‌دهنده از سقط جنین و مرگ بر اثر گرسنگی در غزه اعتراض نماینده مجلس به نقش بابک زنجانی در پیمانکاری های دولت + فیلم پاسخ سخنگوی مجمع تشخیص درباره تصویب پالرمو و پاسخ به کوچک‌زاده سفیر ایران حمله تروریستی در پاکستان را محکوم کرد اعتراف دیپلمات صهیونیست: کابینه نتانیاهو اسرائیل را به سمت هلاکت می‌کشاند امامِ روایت رئیس دانشگاه کلمبیا به خاطر حمایت از رژیم صهیونیستی، هو شد اعتصاب غذای سرآشپز آمریکایی برای حمایت از غزه | راه‌اندازی کمپین تحریم خرید محصولات اسرائیلی رئیس کل دادگستری خراسان رضوی: از هر گونه تعامل علمی و عملی با مراکز آموزشی در راستای تحقق عدالت در جامعه استقبال می‌کنیم عراقچی: حضور یا عدم حضور در دور پنجم مذاکرات با آمریکا در حال بررسی است اصرار مجلس بر تعطیلی پنجشنبه‌ها و کاهش ساعت اداری کارکنان دولت رئیس جمهور در حکمی، اعضای شورای‌ عالی مدیریت بحران کشور را مشخص کرد جو بایدن از سوی همسرش مورد سالمندآزاری قرار گرفته است عبدالرضا رحمانی فضلی سفیر جمهوری اسلامی در چین شد (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) استرالیا هم به جمع کشور‌های محکوم‌کننده رژیم صهیونیستی پیوست (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) توافق پکن، اسلام‌آباد و کابل بر تقویت همکاری‌های ضد تروریستی قالیباف قانون الحاق ایران به کنوانسیون پالرمو را ابلاغ کرد
سرخط خبرها

بخشنامه وزارت علوم برای احیای کرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاه‌ها

  • کد خبر: ۱۲۸۹۹۹
  • ۱۹ مهر ۱۴۰۱ - ۰۹:۵۰
بخشنامه وزارت علوم برای احیای کرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاه‌ها
مدیرکل دفتر سیاست‌گذاری فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم گفت: با توجه به اهمیت کرسی‌های آزاداندیشی در مبحث گفتگو و تضارب اندیشه‌ها با یکدیگر، بخشنامه احیای کرسی‌های آزاداندیشی به دانشگاه‌ها ابلاغ شد.

به گزارش شهرآرانیوز، محمدمهدی ذوالفقار‌زاده در نشست مدیران فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌های سطح یک کشور، گفت: هدفگذاری ما این است که در سه ماهه پاییز سال جاری، حداقل ۳ کرسی آزاد اندیشی در هر دانشگاه برگزار شود.

وی افزود: پس از پایان فصل جاری، نسبت به اشکالات شکل کنونی کرسی‌های آزاد اندیشی بررسی کارشناسی صورت خواهد گرفت و با استفاده از نظرات معاونان فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌ها برای برگزاری طولانی مدت آن تصمیم گیری خواهد شد.

ذوالفقارزاده گفتگو را یکی از ضروریات محیط دانشگاه دانست و گفت: باید اشکال محتلف گفتگوی اساتید و دانشجویان در محیط دانشگاهی وجود داشته باشد. معاونان فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌ها باید ارتباط جدی‌تری با بدنه دانشجویی برقرار کنند و برای موفقیت این ارتباط به تغییرات نسلی و ذائقه‌های نسل جدید توجه کنند. نیاز است برخی از اساتید دانشگاه‌ها و نخبگان که در سطح کشور قدرت جریان‌سازی فکری دارند را دعوت کرده و به آنان جهت عرصه‌های گفتمانی میدان داده شود.

در ادامه این نشست، محمدعلی اسلامی، مدیرکل پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم اظهار داشت: برای شناخت درست فضای فکری و اجتماعی دانشگاه امروز باید جریان مستمر رصد داشته باشیم و سپس برنامه ریزی کنیم.

وی با حمایت از آزاداندیشی در محیط دانشگاه‌ها افزود: اسناد بالادستی و فرمایشات مقام معظم رهبری، دانشگاه‌های ما مرجع آزاداندیشی در کشور هستند. تقریباً دو دهه از تصویب و ابلاغ آیین‌نامه کرسی‌های آزاد اندیشی می‌گذرد، توجه به این مهم همواره در بیانات مقام معظم رهبری و اسناد بالادستی همواره جاری و ساری است، اما در راه‌اندازی و اجرای آن ضعف جدی داشته‌ایم.

مدیرکل پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: اپیدمی ویروس کرونا و زیست مجازی در دو سال گذشته سبب شد دانشجویان با زیست دانشجویی و فرهنگ نهاد دانشگاه فاصله داشته باشند که برای پر کردن این خلا باید برنامه‌ریزی کنیم.

اسلامی با استقبال از طرح نظرات مختلف و انتقادی در محیط دانشگاه افزود: ما طرفدار آن هستیم که در دانشگاه‌ها دیدگاه‌های مختلف بیان شود، اما دانشگاه در عین آنکه مرجع آزاداندیشی است مرجع ارائه روایت صحیح نیز است.

وی تداوم برنامه‌های فرهنگی در دانشگاه را یک اصل دانست و گفت: اگر ما در حوزه فرهنگی نگاهمان آن باشد که مسائل اقتصادی، اجتماعی و سیاسی حل شود سپس کار فرهنگی کنیم، این امر خطای استراتژیک است.

مدیرکل پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با بیان اینکه معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌ها، نقش پشتیبانی و حمایتگری دارند، افزود: تلاش برای نشان دادن روایت‌های صحیح، پیشرفت‌ها و موفقیت‌ها و برنامه‌هایی که در دانشگاه اتفاق می‌افتد نیز امری مهم است.

اسلامی افزود: نقش معاونت فرهنگی در راهبری کلان فضای سیاسی و اجتماعی دانشگاه‌ها بسیار مهم است و نگاه ما آن است که اشراف حداکثری از نگاه فرهنگی در مدیریت‌های فرهنگی و اجتماعی داشته باشیم تا بتوانیم به فرایند تصمیم‌سازی کمک کنیم.

در ادامه این برنامه مهدی عباسی‌مهر مدیر سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، تحلیل جامعه شناختی و سیاسی خود را از وقایع اخیر در سطح جامعه و دانشگاه‌ها ارائه کرد و مدیران فرهنگی حاضر در نشست نیز به روش‌های حضوری و ارتباط مجازی، نظرات خود را بیان کردند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->