تصادف خودروی قاچاق انسان در جاده‌های سیستان و بلوچستان ۲۵ کشته و مصدوم برجای گذاشت (۱۰ مهر ۱۴۰۳) هوای کلانشهر مشهد امروز هم آلوده است (۱۰ مهر ۱۴۰۳) پیش‌بینی بارش باران در نقاط مختلف و افزایش دما در شمال کشور (۱۰ مهر ۱۴۰۳) مصرف بالای آموکسی‌سیلین در ایران | ردپای تجویز پزشکان ۲۰ درصد جمعیت کشور را تا سال ۱۴۲۰ «سالمندان» تشکیل می‌دهند حمله سارقان مسلح به یک طلافروشی در کرج (۹ مهر ۱۴۰۳) یاشار سلطانی آزاد شد فراخوان بسیج جامعه پزشکی برای امدادرسانی به مجروحان در لبنان (۹ مهر ۱۴۰۳) اعلام آمادگی سفیران حمایتهای روانی هلال‌احمر برای خدمت‌رسانی به مردم لبنان پیدا شدن پیکر ۹ مفقودی طغیان هلیل‌رود| ۵ نفر همچنان مفقود هستند (۹ مهر ۱۴۰۳) هر آنچه باید از «آب سیاه» و خطر نابینایی بدانید امدادرسانی هلال احمر به ۵۱ حادثه دیده در آبگرفتگی کلاله و گنبدکاووس (۹ مهر ۱۴۰۳) جان باختن یک کارگر بر اثر حادثه در مجتمع مس سرچشمه (۹ مهر ۱۴۰۳) جان‌باختن ۷ نفر بر اثر مسمومیت الکلی در مازندران (۹ مهر ۱۴۰۳) ۷ کشته و ۱۵ مفقود بر اثر سیلاب جنوب کرمان| ۶ نفر از جانباختگان تبعه افغان هستند(۹ مهر ۱۴۰۳) واریز هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان وام به حساب بازنشستگان تامین اجتماعی
سرخط خبرها

چاقی کودکی در تغذیه مادر ریشه دارد

  • کد خبر: ۱۲۹۶۴۹
  • ۲۳ مهر ۱۴۰۱ - ۱۳:۲۰
چاقی کودکی در تغذیه مادر ریشه دارد
چاقی دوران کودکی با انتخاب‌های غذایی ضعیف مادر مرتبط است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ به نقل از ارث، طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت (WHO)، تقریباً ۳۹ میلیون کودک در سال ۲۰۲۰ دارای اضافه وزن یا چاقی بودند که این شرایط، اغلب منجر به افزایش خطر بیماری قلبی، دیابت، سرطان و حتی مرگ زودرس می‌شود.

در حال حاضر، یک گروه بین‌المللی از کارشناسان کشف کرده‌اند که به نظر می‌رسد مصرف احتمالی برخی از غذا‌ها در دوران بارداری، بدون توجه به سایر عوامل سبک زندگی، با افزایش خطر اضافه وزن یا چاقی در کودکان مرتبط است.

دانشمندان پیشنهاد می‌کنند که مادران ممکن است از محدود کردن مصرف غذا‌های فوق‌العاده فرآوری شده سود ببرند. البته دستورالعمل‌های رژیم غذایی مقامات بهداشتی باید اصلاح و موانع مالی و اجتماعی برای بهبود تغذیه زنان باردار و در نتیجه کاهش چاقی کودکان برطرف شود.

محققان داده‌های مربوط به ۱۹ هزار و ۹۵۸ کودک متولد شده از ۱۴ هزار و ۵۵۳ مادر را در آمریکا جمع‌آوری کردند.

آنان در تجزیه‌وتحلیل خود، طیفی از عوامل بالقوه تأثیرگذار مانند وزن مادر، سطح فعالیت بدنی، سیگار کشیدن، وضعیت زندگی همچنین مصرف غذا‌های فوق فرآوری‌شده توسط کودکان و زمان بی‌تحرکی را نیز در نظر گرفتند که به شدت با چاقی دوران کودکی مرتبط هستند.

طی یک دوره متوسط چهار ساله پیگیری، ۲۴۷۱ کودک با اضافه وزن یا چاقی مواجه شدند که نشان می‌دهد مصرف غذای فوق فرآوری شده مادر با افزایش خطر ابتلا به چنین شرایطی در فرزندان وی مرتبط است. به عنوان مثال، خطر در گروهی که بیشترین مصرف مواد غذایی فوق فرآوری شده (۱۲.۱ وعده در روز) را داشتند، در مقایسه با گروه کم مصرف (۳.۴ وعده در روز) ۲۶ درصد بیشتر شناسایی شد.

این مطالعه به بررسی و تحقیق بیشتر نیاز دارد، اما از اهمیت اصلاح توصیه‌های غذایی و توسعه برنامه‌هایی برای بهبود تغذیه زنان در سنین باروری برای ارتقاء سلامت فرزندان حمایت می‌کند.

یافته‌های این مطالعه در نشریه The BMJ منتشر شده است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->