در چه صورتی سقط جنین باعث مرگ مادر می‌شود؟ همه آنچه باید درباره تجربه دندان درآوردن کودکتان بدانید | چالش‌های یک اتفاق دندانی تصادفات جاده‌ای در خراسان‌رضوی ۱۷ مصدوم بر جای گذاشت (۸ دی ۱۴۰۳) روغن‌کاری چرخ زنگاری توسعه از طریق نخبگان تسهیلات اشتغال تبصره ۱۸ به تأسیسات گردشگری استان خراسان رضوی پرداخت می‌شود ضرب و شتم شدید بازرس غذا و دارو در کرج میز کار مخصوص کمردرد ابداع شد افزایش قابل‌توجه آمار ابتلا به آنفلوانزا در کشور (۸ دی ۱۴۰۳) پراید، آلاینده‌ترین خودروی مشهد است معوقات حقوق بازنشستگان در ۳ ماه باقی‌مانده از سال ۱۴۰۳ با اعمال متناسب‌سازی واریز خواهد شد هشدار پلیس فتا درباره دو شگرد معروف کلاهبرداران تلفنی و پیامکی سقط جنین و خطر جدی باقی‌ماندن بقایای جفت در بدن مادر آنفلوانزا در رأس فهرست ویروس‌های درگردش کشور پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (شنبه، ۸ دی ۱۴۰۳) | بارش باران و برف در روز‌های پایانی هفته بازسازی صحنه نزاع منجر به قتل | دوئل مرگ‌بار دهه‌هشتادی ها آیا حق عائله‌مندی برای زنان بازنشسته تأمین اجتماعی برقرار می‌شود؟ پارابن، عامل مهم سرطان پستان ده ماده غذایی برای رشد خوب مو‌ها خطرات جدی سوخت مازوت برای سلامت مردم اعتراف «بوقلمون‌های شمشیرکش» به ۶۰ فقره زورگیری | این زورگیران را شناسایی کنید + عکس کدام استا‌ن‌های کشور در هفته جاری بارانی می‌شود؟ (۸ دی ۱۴۰۳) + فیلم قتل پدر پولدار توسط پسر و عروس به خاطر تجدید فراش آلودگی هوا به مغز جنین آسیب می‌رساند «تناسب اندام» باعث سلامت مغز در سالمندان می‌شود دارو‌هایی که خطر لخته‌شدن خون را افزایش می‌دهند زنگ خطر سوختگی در زمستان چگونگی تامین انواع شیرخشک در داروخانه‌ها رشتخوار خراسان رضوی لرزید ماجرای آلودگی هوای اسلامشهر چه بود؟ واژگونی اتوبوس در محور کرمانشاه کنگاور با ۱۰ مصدوم بر جای گذاشت + ویدئو معاون وزیر اذعان کرد: پرداختی دارو و درمان از جیب مردم بسیار بالاست کمردرد و سردرد شایع‌ترین‌دردها| مصرف زیاد مسکن برای حوزه بهداشت و درمان بار مالی دارد
سرخط خبرها

متوسط عمر ازدواج ۹ سال شد

  • کد خبر: ۱۳۱۱۸
  • ۰۸ دی ۱۳۹۸ - ۰۸:۳۳
متوسط عمر ازدواج ۹ سال شد
براساس داده‌های سازمان ثبت‌احوال کشور، تعداد ازدواج‌های ثبت شده حدوداً ۳ برابر طلاق است و متوسط عمر ازدواج‌هایی که به طلاق منجر می‌شود ۹ سال شده است.

به گزارش شهرآرانیوز، براساس آخرین اطلاعات موجود از طریق داده‌های سازمان ثبت‌احوال کشور در ۹ ماهه امسال، ۴۲۶ هزار و ۹۹ واقعه ازدواج و ۱۳۲ هزار ۶۱۸ واقعه طلاق به ثبت رسیده است.
در زمان طلاق میانگین سن زنان ۳۲.۳ سال و میانگین سن مردم در زمان طلاق ۳۷.۲ گزارش شده است و بیانگر آن است که سن طلاق در کشور کاهش یافته است.


نسبت ازدواج به طلاق در کشور چه میزان است؟


در شرایط فعلی نسبت طلاق به ازدواج ۳۳ درصد است یعنی در نظام ثبت احوال، نسبت طلاق‌های ثبت شده به ازدواج‌ها ۳۳ درصد است.


ازدواج ۳ برابر طلاق


همچنین در نظام ثبت احوال، تعداد ازدواج‌های ثبت شده حدوداً ۳ برابر طلاق هاست؛ چراکه تعداد ازدواج تابعی از ساخت سنی جمعیت بوده و در کشور ما به دلیل نوسان‌های بزرگ جمعیتی، تعداد ازدواج دچار نوسان‌های بزرگ شده است، از اینرو این شاخص به جای آنکه نمایی از وضعیت طلاق نشان دهد بیشتر متاثر از تغییرات وضعیت ازدواج است.
در سال ۹۷ در کشور به ازای هر هزار نفر از جمعیت، ۷ ازدواج و ۲ طلاق رخ داده است.
همچنین در سال گذشته، ۸ درصد از طلاق‌های ثبت شده زنان مربوط به تجربه‌های دوم و بیشتر طلاق بوده است. از این تعداد ۶.۷ درصد مربوط به تجربه سوم به بعد و ۹۳.۳ درصد مابقی مربوط به دومین تجربه طلاق است.
۸.۲ درصد از طلاق‌های ثبت شده برای مردان در سال گذشته مربوط به تجربه‌های دوم و بیشتر طلاق‌ها بوده که از این تعداد ۹۱.۸ درصد مربوط به دومین تجربه طلاق و ۸.۲ درصد مابقی مربوط به تجربه سوم به بعد طلاق بوده است.


ثبت ۹.۲ طلاق‌ها فقط در دو استان

 

در سال گذشته ۹.۲ درصد از طلاق‌ها در دو استان بوشهر و هرمزگان ثبت شده، این سهم برای سایر استان‌ها بین ۱.۵ تا ۱۱.۳ درصد از کل طلاق‌ها برای زنان و بین ۱۱.۸ تا ۲.۱ درصد از کل طلاق‌ها برای مردان در هر استان نوسان داشته است.
بر پایه داده‌ها؛ متوسط عمر ازدواج‌هایی که به طلاق منجر شده اند ۹ سال بوده است، بدیهی است که با رخداد طلاق در هر سال ازدواج از خانواده‌های با عمر مشابه در معرض طلاق کاسته می‌شود یعنی وقتی طلاق در سال اول ازدواج رخ دهد از تعداد خانواده‌های دو ساله در معرض طلاق در سال بعد کاسته می‌شود؛ بنابراین وقتی گفته می‌شود ۵۰ درصد طلاق‌ها در ۵ سال اول زندگی رخ داده به این معنا است که در نیمی از طلاق‌های رخ داده عمر ازدواج کمتر از ۵ سال است نه اینکه زندگی‌ها به سال پنجم نرسیده به طلاق منجر شود.


بیشترین آمار طلاق و ازدواج طی ۵۰ سال اخیر


در سال ۸۹، ۸۹۱ هزار و ۶۲۷ ازدواج و در سال ۹۵، ۱۸۱ هزار و ۴۹ طلاق ثبت شده که بیشترین میزان را طی ۵۰ سال اخیر به خود اختصاص داده‌اند.
در سال ۵۴، ۱۵۳ هزار و ۸۸۲ ازدواج و در سال ۵۷ تعداد ۱۵ هزار و ۲۵۳ طلاق ثبت شده که کمترین مقدار را طی ۵۰ سال اخیر داشته است.
رویداد ازدواج متاثر از تعداد ازدواج‌های رخ داده به ویژه ازدواج‌های بار اول و زنان هرگز ازدواج نکرده است و این تعریف برای طلاق نیز وجود دارد. به این ترتیب میزان بازتعریف شده و استانداردشده در سال ۹۷ بر پایه داده‌های ازدواج مرتبه اول از پایگاه اطلاعات جمعیتی و برآورد جمعیت زنان هرگز ازدواج نکرده در میانه سال ۹۷ داده‌های سرشماری عمومی و تعدیل آن با استفاده از تعداد ازدواج‌های بار اول رخ داده در فاصله سرشماری تا نیمه سال ۹۷ انجام شده است.


گروه سنی ۱۵ تا ۱۹ ساله زنان بیشترین رویداد طلاق را تجربه کردند


در سال ۹۷، بالاترین میزان طلاق متاهلان ویژه سنی مربوط به زنان دارای همسر ۱۵ تا ۱۹ ساله و مردان دارای همسر ۲۰ تا ۲۴ ساله به ترتیب با میزان ۲۷.۷ و ۲۱.۰ رخداد طلاق به ازای هر هزار زن یا مرد دارای همسر بوده است.


وقوع ۱۶.۱ طلاق در مردان ۲۵ تا ۲۹ ساله


در الگوی سنی قالب همسرگزینی در کشور، سن مردان به طور میانگین ۵ تا ۸ سال بیشتر از سن زنان است یعنی مردان در یک گروه سنی بالاتر از زنان با بازار ازدواج وارد می‌شوند؛ بنابراین می‌توان انتظار داشت که میزان طلاق مردان در هر یک از گروه‌ها به یک گروه سنی پایین‌تر در زنان نزدیک باشد. در سال ۹۷ به ازای هر هزار مرد متاهل (۲۵ تا ۲۹ سال) ۱۶.۱ طلاق رخ داده که در زنان ۲۰ تا ۲۴ ساله این رقم ۱۶.۵ است.


استان‌هایی که بیشترین و کمترین طلاق را داشته اند


مقایسه نمای استانی میزان طلاق نیز نشان می‌دهد که بالاترین رخداد طلاق در میان زنان ۱۵ تا ۱۹ ساله و مردان ۲۰ تا ۲۴ ساله بوده و استان کردستان با رخداد ۴۷.۲ طلاق به ازای هزار زن متاهل و ۳۵.۷ طلاق به ازای هزار مرد متاهل بالاترین و سیستان و بلوچستان با ۷.۴ طلاق به ازای هزار زن متاهل و ۶.۵ طلاق به ازای هزار مرد متاهل کمترین میزان‌های طلاق متاهلان ویژه سنی را داشته است.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->