هشدار خود مراقبتی کارگروه شرایط اضطرار پدیده گرد و غبار خراسان رضوی پایان کار پویش مدادرنگی ۳ با حمایت از ۲ هزار کودک کار در مشهد ۳۶ درصد جامعه هدف کمیته امداد را سالمندان تشکیل می دهند اهدای اعضای ۲ نفر از مصدومان حادثه معدن طبس انتخاب دانشگاه فردوسی مشهد به عنوان دومین دانشگاه جامع کشور هر چهار ثانیه یک نفر به آلزایمر مبتلا می‌شود سازمان جهانی بهداشت نسبت به شیوع ویروس مسری و کشنده ماربورگ هشدار داد وعده‌های متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان چه زمانی به معنای واقعی عملی می‌شود؟ فوت ناگهانی دانش‌آموز مینودشتی در حیاط مدرسه + فیلم (۱۲ مهر ۱۴۰۳) یک‌سوم عمل‌های بیماری صرع ایران در مشهد انجام شده است واژگونی یک دستگاه خودروی سواری در جاده ملک آباد - مشهد پایان زورگیری‌های وحشتناک باند عقاب‌های خون‌آلود در مشهد + عکس ترافیک نیمه‌سنگین در بولوارهای سجاد و امام‌خمینی(ره) و میدان شهید فهمیده مشهد (۱۲ مهر ۱۴۰۳) ۵۰ تا ۸۰ درصد ماده اولیه دارو‌ها در داخل کشور تولید می‌شود پیش‌بینی می‌شود تا سال ۱۴۳۰ یک میلیون و ۶۰۰ هزار سالمند وابسته به مراقبت در کشور داشته باشیم همایش بین‌المللی بیماری صرع در مشهد آغازبه‌کار کرد (۱۲ مهر ۱۴۰۳) ضروت تلاش برای بهبود کیفیت زندگی سالمندان| علائم افسردگی در سالمندان از فردی به فرد دیگر متفاوت است همه آنچه که برای برنامه‌ریزی سفر نیاز دارید | بسیار سفر باید تا پخته شود خامی لایحه شرح‌ وظایف وزارتخانه میراث فرهنگی در مجلس شورای اسلامی در حال تصویب است اعلام نتایج اولیه آزمون صلاحیت حرفه‌ای سازمان روانشناسی افزایش حدود ۳۰۰ درصدی هزینه دریافت گواهینامه و سکوت پلیس راهور هشدار سازمان جهانی بهداشت درباره یک ویروس تنفسی خطرناک برخی شهروندان مشهدی از افزایش ناگهانی هزینه‌های قبض برق گلایه‌مندند | تعویض اجباری کنتور برق چکار کنیم در فصل پاییز کمتر دچار سرماخوردگی و آنفلوآنزا شویم؟
سرخط خبرها

چند میلیون زن خانه دار داریم؟

  • کد خبر: ۱۳۳۱۰۰
  • ۱۴ آبان ۱۴۰۱ - ۱۸:۴۲
چند میلیون زن خانه دار داریم؟
یک جمعیت شناس گفت: ۵۰ درصد ۲۰ تا ۲۴ ساله‌ها خانه‌دار هستند.

به گزارش شهرآرانیوز، شهلا کاظمی پور با استناد به آمارهای سال ۱۴۰۰ در خصوص جمعیت زنان خانه‌دار اظهار کرد: مطابق با آمارهای سال ۱۴۰۰ تعداد زنان خانه‌دار ۲۱ میلیون نفر است که این رقم به نسبت سال ۱۳۹۵ حدود یک میلیون نفر افزایش پیدا کرده است.

ترس از «مالیات» از دلایل خانه‌دار معرفی شدن زنان

وی میانگین سنی زنان خانه دار ایرانی را حدود ۴۰ سال دانست و افزود: در آمارگیری‌ها وقتی زنی همسر نیز ندارد و خانواری "زن سرپرست" است، خود را خانه دار اعلام می‌کند و از این رو می‌توان گفت میانگین سنی زنان خانه دار حدودا ۴۰ سال باید باشد. با این وجود از هر رنج سنی در زنان خانه‌دار وجود دارد.

به گفته این جمعیت شناس، ۲.۵ درصد از زنان ۱۰ تا ۱۴ ساله، ۲۳ درصد از زنان ۱۵ تا ۱۹ ساله، ۵۰ درصد از زنان ۲۰ تا ۲۴ ساله و ۸۰ درصد زنان ۵۰ سال به بالا خود را خانه دار معرفی کرده‌اند.

کاظمی پور با بیان اینکه در سال ۱۴۰۰ جمعیت زنان ۱۰ ساله به بالا ۳۵ میلیون نفر بوده است که ۶۰ درصد این جمعیت یا به تعبیر دیگر، ۲۱ میلیون نفر از این جمعیت خانه‌دار هستند، ادامه داد: ۱۲ درصد از این جمعیت شاغل و ۲۰ درصد نیز محصل اند. با این وجود اشتغال زنان بیشتر از ۱۲ درصد است چراکه بسیاری از زنان در ایران در کار غیر رسمی مشغول هستند. برای مثال درحالی زنان مشغول در کار کشاورزی به ویژه در مناطق محروم خود را خانه‌دار معرفی می‌کنند که این زنان در اقتصاد خانوار مشارکت دارند. حتی در شهرها نیز بسیاری از زنانی که خود را خانه دار معرفی می‌کنند مشغول فعالیتهایی نظیر خیاطی در خانه، آرایشگری در خانه و... هستند و برای اینکه مجوز ندارند و یا به دلیل ترس از مالیات خود را خانه دار معرفی می‌کنند.

۱۸ درصد زنانه خانه‌داری «بیسواد» هستند

وی همچنین عنوان کرد که ۱۸ درصد از این ۲۱ میلیون نفر زن خانه دار، بی‌سواد هستند. همچنین ۱۷ درصد دارای تحصیلات ابتدایی، ۱۲ درصد دارای تحصیلات راهنمایی، ۹ درصد دارای تحصیلات متوسطه، ۲۳ درصد دارای تحصیلات دیپلم و ۲۰ درصد دارای تحصیلات عالی هستند که البته رنج سنی این زنان از ۱۰ سال تا بالای ۶۵ سال را شامل می‌شود.

پیش بینی «متاهل» بودن ۸۰ درصد زنان خانه‌دار

این جمعیت شناس در پاسخ به این سوال که آیا متاهل یا مجرد بودن این زنان خانه دار نیز مشخص  است؟، توضیح داد: مشخص نیست چند درصد این زنان خانه دار مجرد هستند اما به نظر می‌رسد ۸۰ درصد آنها متاهل و ۲۰ درصد مجرد باشند. حدود ۵ درصد این زنان جوان و دخترانی هستند که ازدواج نکرده، شغلی ندارند و در منزل پدری ساکن اند و با این وجود خود را خانه دار معرفی کرده‌اند. درواقع ۲۰ درصد از این زنان یا طلاق گرفته‌اند و یا در اثر فوت بی‌همسر شده‌اند و یا اصلا ازدواج نکرده‌اند.

کاظمی پور در پایان سخنان خود تاکید کرد: در خصوص بیمه زنان خانه دار که چندین سال است بر آن تاکید می‌شود باید توجه بیشتری کرد. بیمه زنان خانه دار باید حتما برای زنان خانه‌دار چه آنهایی که در خانه از فرزندان خود نگهداری می‌کنند و چه آنهایی که در بخش غیر رسمی مشغول به کاراند و یا در بخش کشاورزی و غیره به اقتصاد خانه کمک می‌کنند، باید اجرایی شود.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->