پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است وضعیت قرمز عمومی
سرخط خبرها

چند میلیون زن خانه دار داریم؟

  • کد خبر: ۱۳۳۱۰۰
  • ۱۴ آبان ۱۴۰۱ - ۱۸:۴۲
چند میلیون زن خانه دار داریم؟
یک جمعیت شناس گفت: ۵۰ درصد ۲۰ تا ۲۴ ساله‌ها خانه‌دار هستند.

به گزارش شهرآرانیوز، شهلا کاظمی پور با استناد به آمارهای سال ۱۴۰۰ در خصوص جمعیت زنان خانه‌دار اظهار کرد: مطابق با آمارهای سال ۱۴۰۰ تعداد زنان خانه‌دار ۲۱ میلیون نفر است که این رقم به نسبت سال ۱۳۹۵ حدود یک میلیون نفر افزایش پیدا کرده است.

ترس از «مالیات» از دلایل خانه‌دار معرفی شدن زنان

وی میانگین سنی زنان خانه دار ایرانی را حدود ۴۰ سال دانست و افزود: در آمارگیری‌ها وقتی زنی همسر نیز ندارد و خانواری "زن سرپرست" است، خود را خانه دار اعلام می‌کند و از این رو می‌توان گفت میانگین سنی زنان خانه دار حدودا ۴۰ سال باید باشد. با این وجود از هر رنج سنی در زنان خانه‌دار وجود دارد.

به گفته این جمعیت شناس، ۲.۵ درصد از زنان ۱۰ تا ۱۴ ساله، ۲۳ درصد از زنان ۱۵ تا ۱۹ ساله، ۵۰ درصد از زنان ۲۰ تا ۲۴ ساله و ۸۰ درصد زنان ۵۰ سال به بالا خود را خانه دار معرفی کرده‌اند.

کاظمی پور با بیان اینکه در سال ۱۴۰۰ جمعیت زنان ۱۰ ساله به بالا ۳۵ میلیون نفر بوده است که ۶۰ درصد این جمعیت یا به تعبیر دیگر، ۲۱ میلیون نفر از این جمعیت خانه‌دار هستند، ادامه داد: ۱۲ درصد از این جمعیت شاغل و ۲۰ درصد نیز محصل اند. با این وجود اشتغال زنان بیشتر از ۱۲ درصد است چراکه بسیاری از زنان در ایران در کار غیر رسمی مشغول هستند. برای مثال درحالی زنان مشغول در کار کشاورزی به ویژه در مناطق محروم خود را خانه‌دار معرفی می‌کنند که این زنان در اقتصاد خانوار مشارکت دارند. حتی در شهرها نیز بسیاری از زنانی که خود را خانه دار معرفی می‌کنند مشغول فعالیتهایی نظیر خیاطی در خانه، آرایشگری در خانه و... هستند و برای اینکه مجوز ندارند و یا به دلیل ترس از مالیات خود را خانه دار معرفی می‌کنند.

۱۸ درصد زنانه خانه‌داری «بیسواد» هستند

وی همچنین عنوان کرد که ۱۸ درصد از این ۲۱ میلیون نفر زن خانه دار، بی‌سواد هستند. همچنین ۱۷ درصد دارای تحصیلات ابتدایی، ۱۲ درصد دارای تحصیلات راهنمایی، ۹ درصد دارای تحصیلات متوسطه، ۲۳ درصد دارای تحصیلات دیپلم و ۲۰ درصد دارای تحصیلات عالی هستند که البته رنج سنی این زنان از ۱۰ سال تا بالای ۶۵ سال را شامل می‌شود.

پیش بینی «متاهل» بودن ۸۰ درصد زنان خانه‌دار

این جمعیت شناس در پاسخ به این سوال که آیا متاهل یا مجرد بودن این زنان خانه دار نیز مشخص  است؟، توضیح داد: مشخص نیست چند درصد این زنان خانه دار مجرد هستند اما به نظر می‌رسد ۸۰ درصد آنها متاهل و ۲۰ درصد مجرد باشند. حدود ۵ درصد این زنان جوان و دخترانی هستند که ازدواج نکرده، شغلی ندارند و در منزل پدری ساکن اند و با این وجود خود را خانه دار معرفی کرده‌اند. درواقع ۲۰ درصد از این زنان یا طلاق گرفته‌اند و یا در اثر فوت بی‌همسر شده‌اند و یا اصلا ازدواج نکرده‌اند.

کاظمی پور در پایان سخنان خود تاکید کرد: در خصوص بیمه زنان خانه دار که چندین سال است بر آن تاکید می‌شود باید توجه بیشتری کرد. بیمه زنان خانه دار باید حتما برای زنان خانه‌دار چه آنهایی که در خانه از فرزندان خود نگهداری می‌کنند و چه آنهایی که در بخش غیر رسمی مشغول به کاراند و یا در بخش کشاورزی و غیره به اقتصاد خانه کمک می‌کنند، باید اجرایی شود.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->