۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت ماهی های قرمز را فردا در رودخانه ها رها نکنید!+ویدئو تردد از تهران به شمال ممنوع شد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) مقصران سانحه واژگونی اتوبوس کرمان _ مشهد شناسایی شدند ماجرای فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان چه بود؟ ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی | احتمال اعمال محدودیت‌های مقطعی در محور‌های شمالی پیش‌بینی بارش باران قابل ملاحظه در برخی نقاط کشور (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) کاهش ۱۵ درصدی آمار فوتی‌ها در تصادفات نوروزی خراسان رضوی (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) سه تصادف پیاپی در خراسان رضوی با ۱۶ مصدوم | ۲ مصدوم با بالگرد به بیمارستان منتقل شدند (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) توضیحات رئیس پلیس راهور فراجا درباره حادثه اتوبوس کرمان-مشهد آمار تلفات زلزله میانمار از ۲ هزار نفر عبور کرد بازگشایی دوطرفه جاده کرج - چالوس (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) صدور هشدار هواشناسی در پی پیش‌بینی رگبار باران در برخی نقاط خراسان رضوی (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) جست‌و‌جو‌های آنلاین ایرانی‌ها در سال ۱۴۰۳؛ پژواکی از بحران‌ها و آرزو‌های یک ملت مرحله دوم ثبت‌نام کنکور ۱۴۰۴ از ۱۶ فروردین آغاز می‌شود+ جزئیات اشغال ۹۰ درصدی هتل‌های اطراف حرم مطهر رضوی در ایام نوروز | حدود ۱۰ درصد افزایش سفر‌ها به مشهد را خواهیم داشت ورود بیش از ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۱۱ فروردین ۱۴۰۴) | ماندگاری هوای گرم تا پایان هفته پیش‌بینی بارش باران در برخی نقاط کشور (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) مراقب باشید؛ «آنفلوانزای معده» در کمین سلامتی درمان سرطان خون در کودکان و شانس بهبودی تا ۹۰ درصد کبد چرب؛ مهمانی خاموش که بی‌صدا پیشروی می‌کند! چگونه کودکان را به خوردن میوه علاقه‌مند کنیم؟ تعیین تکلیف نحوه فروش اینترنتی دارو در ۱۴۰۴ رانندگان مصرف غذا‌های پُرچرب و سنگین در سفر را محدود کنند
سرخط خبرها

ابتلای چندباره به کرونا خطر نارسایی اندام‌های بدن و مرگ را افزایش می‌دهد

  • کد خبر: ۱۳۴۹۰۰
  • ۲۴ آبان ۱۴۰۱ - ۱۴:۳۵
ابتلای چندباره به کرونا خطر نارسایی اندام‌های بدن و مرگ را افزایش می‌دهد
محققان در اولین مطالعه پیرامون اثر ابتلا‌های مکرر به ویروس کرونا بر سلامت عمومی افراد دریافته‌اند که عفونت چند‌باره به این ویروس می‌تواند ریسک ابتلا به بیماری‌های عصبی، دیابت، بیماری‌های ریوی و قلبی را افزایش دهد.

به گزارش شهرآرانیوز - محققان می‌گویند فرد با دومین یا سومین دفعه ابتلا می‌تواند با پیامد‌هایی روبه‌رو شود که در اولین ابتلا آن‌ها را ندیده بود.

زیاد العلی از دانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتن آمریکا اخیراً به‌همراه تیمی از محققان به‌دنبال پاسخ این پرسش رفتند که آیا اثر دومین یا سومین ابتلا به ویروس کرونا بر سلامت فرد مانند اولین ابتلا است یا خیر. آن‌ها می‌گویند شانس رویارویی با مشکلات سلامتی در افرادی که به‌صورت مکرر به کرونا مبتلا می‌شوند، با هر بار ابتلا افزایش می‌یابد.

افزایش دو برابری ریسک مرگ و سه برابری ریسک بستری شدن، مشکلات قلبی و لخته شدن خون
پژوهشگران در این تحقیق به سراغ میلیون‌ها کهنه‌سرباز آمریکایی رفتند تا ببینند اثر ابتلای دوم یا سوم به کرونا در آن‌ها چه بوده است. آن‌ها همچنین یک گروه کنترل از پنج میلیون فرد سالم را تحت نظر قرار دادند که تاکنون کرونا نگرفته بودند. سپس نرخ بروز بیماری در این گروه‌ها را با هم مقایسه کردند.

العلی می‌گوید: «تحقیق ما بدون تردید نشان داد که ابتلای دوباره، سه‌باره و چهارباره منجر به ریسک بیشتر در فاز‌های حاد بیماری یعنی در ۳۰ روز نخست پس از ابتلا و ماه‌های پس از آن می‌شود. این یعنی حتی اگر تاکنون دو‌بار کرونا گرفته‌اید، بهتر است سومی را نگیرید و اگر سه‌بار مبتلا شده‌اید، بهتر است از چهارمین دفعه اجتناب کنید.»

این یافته‌ها نشان می‌دهد که افراد در دومین یا سومین دفعه ابتلا به کرونا در مقایسه با کسانی که فقط یک‌بار به این ویروس مبتلا شده‌اند، با سه برابر احتمال بیشتر برای مشکلات قلبی یا کلیوی و تقریباً دو‌برابر احتمال بیشتر برای اختلال‌های عصبی روبه‌رو هستند.

ابتلای چندباره به کرونا خطر نارسایی اندام‌های بدن و مرگ را افزایش می‌دهد

افزایش ریسک دیابت، خستگی، مشکلات کلیوی، اختلال‌های روانی، مشکلات عصبی و ریوی

در مجموع ریسک‌های سلامتی در هنگام ابتلای مجدد به کرونا در ۳۰ روز نخست عفونت در بالاترین حالت قرار دارند، اما برخی از این ریسک‌ها تا شش‌ماه باقی می‌مانند. جالب است که این افزایش ریسک ارتباطی با وضعیت واکسیناسیون فرد ندارد.

العلی می‌گوید تحقیق آن‌ها نشان می‌دهد افراد در دومین یا سومین ابتلا به ویروس کرونا با خطر بزرگ‌تری برای سلامتی خود روبه‌رو می‌شوند؛ بنابراین نباید تصور کرد که اگر دفعات نخست ابتلا به این بیماری برای شما راحت بوده، ابتلای دوباره به کرونا مشکل حادی به‌دنبال نخواهد داشت. این مسئله به‌خصوص از آن جهت اهمیت دارد که در حال ورود به فصل زمستان هستیم و باید بیشتر از خود مراقبت کنیم. نتایج این مطالعه در مجله Nature Medicine منتشر شده است.

منبع: دیجیاتو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->