معاون امنیتی وزیر کشور: صنعت و کشاورزی یزد سهمی از آب انتقالی از کوهرنگ ندارند صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ۶ گیاه موثر در درمان التهاب مفاصل نشانه‌های داغ کردن مغز چیست؟ تأمین ۱۰۵ قلم کمبود‌های دارویی مورد نیاز بیمارستان‌ها در طرح سلامت نوروزی رئیس پلیس راهور مشهد: ترافیک در ورودی‌ها و خروجی‌های مشهد پرحجم، اما روان است (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) آیا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فروردین ماه ۱۴۰۴ اجرا می‌شود؟ تغذیه مناسب برای حفظ سلامت کلیه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا راهکار‌های پیشگیری و درمان گزیدگی‌های آزاردهنده امدادگران هلال احمر خراسان رضوی در ۱۹۶ حادثه نوروزی امدادرسانی کردند گذر اسکان نوروزی در مدارس خراسان رضوی از مرز نیم میلیون نفر جابه‌جایی نیم‌میلیون مسافر در فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۰ درصدی پرواز‌ها تشخیص آلزایمر و میزان پیشرفت آن با آزمایش خون پیش‌بینی بارش باران در استان‌های غربی کشور (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند
سرخط خبرها

۲۳ درصد متقاضیان طلاق در مشهد به زندگی مشترک بازگشتند

  • کد خبر: ۱۳۶۳۸۹
  • ۰۳ آذر ۱۴۰۱ - ۱۱:۵۱
۲۳ درصد متقاضیان طلاق در مشهد به زندگی مشترک بازگشتند
۱۷ هزار؛ این رقم شمار همه زوج‌های خراسان‌رضوی است که در نیمه نخست امسال تصمیم گرفتند به زندگی مشترکشان پایان دهند، اما با مشاوره‌هایی که از سال ۱۳۹۵ به ابتکار اداره‌کل بهزیستی خراسان‌رضوی و با راه‌اندازی سامانه «تصمیم» ارائه می‌شود، ۲۳ درصد از این ۱۷ هزار زوج تصمیم به سازگاری و بازگشت به زندگی مشترک گرفته‌اند.

آرزو مستأجرحقیقی | شهرآرانیوز؛  ۱۷ هزار؛ این رقم شمار همه زوج‌های خراسان‌رضوی است که در نیمه نخست امسال تصمیم گرفتند به زندگی مشترکشان پایان دهند، اما با مشاوره‌هایی که از سال ۱۳۹۵ به ابتکار اداره‌کل بهزیستی خراسان‌رضوی و با راه‌اندازی سامانه «تصمیم» ارائه می‌شود، ۲۳ درصد از این ۱۷ هزار زوج تصمیم به سازگاری و بازگشت به زندگی مشترک گرفته‌اند. این رقم از میانگین ۱۸ درصدی کشوری، ۵ درصد بیشتر است. این داده‌ها را معاون امور توسعه پیشگیری اداره‌کل بهزیستی خراسان‌رضوی در گفتگو با شهرآرا اعلام می‌کند و درباره جزئیات بیشتر آن می‌گوید: از مجموع این ۱۷ هزار زوج، پرونده ۱۰ هزارو ۷۰۰ زوج مربوط به مشهد بوده است.

غلامحسین دلبری با بیان اینکه میزان سازش در مشهد و استان در نیمه نخست امسال یک‌درصد از مدت مشابه پارسال بیشتر شده است، اضافه می‌کند: در شش‌ماه ابتدای امسال سیصد پرونده ثبت‌شده خراسان‌رضوی در این سامانه به‌دلیل وضعیت ویژه به‌طور مستقیم به مراجع قضایی ارجاع داده شد و صد زوج نیز پیش از انجام ارزیابی اولیه، از طلاق انصراف دادند؛ بنابراین در این مدت حدود ۱۶ هزارو ۵۰۰ پرونده برای ارزیابی به مراکز مشاوره بهزیستی استان ارجاع داده شده است.

در صورت صلح و سازش زوجین، تکلیف پرونده آن‌ها چه می‌شود؟ دلبری به این پرسش چنین پاسخ می‌دهد: در این‌صورت پرونده بایگانی می‌شود، اما در صورت سازش‌نکردن، پرونده به پیشخوان دفاتر قوه‌قضائیه ارجاع می‌شود.

سازوکار تصمیم

معاون امور توسعه پیشگیری اداره‌کل بهزیستی خراسان‌رضوی با اشاره به هدف راه‌اندازی سامانه «تصمیم» مبنی بر ارائه خدمات مشاوره‌های روان‌شناختی پیش از وقوع طلاق توافقی یا طلاق یک‌طرفه به درخواست زوج یا زوجه با همکاری سازمان بهزیستی کشور و معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه‌قضائیه در سال ۱۳۹۵، اظهار می‌کند: متقاضیان طلاق ابتدا باید در سامانه نوبت‌دهی به نشانی zaman.behzisti.net نام‌نویسی کنند تا زمان و مکان ارزیابی اولیه برای آن‌ها در محل سکونتشان تعیین شود.

«این خدمات مشاوره در پنج جلسه شامل سه جلسه مشاوره روان‌شناسی، یک جلسه مشاوره حقوقی و مذهبی و یک جلسه مشاوره مددکاری، در طول ۴۵ روز در مراکز مشاوره یا کلینیک‌های مددکاری بهزیستی ارائه می‌شود.» دلبری با بیان این مطلب، ادامه می‌دهد: سن بیش از هفتاد سال، مقیم‌بودن خارج از کشور، اختلالات روان‌پزشکی و احتمال خطر جانی برای زوج یا زوجه، جزو موارد خاص تلقی می‌شود و این پرونده‌ها پس از ارزیابی اولیه، بدون طی پنج جلسه مشاوره، به‌طور مستقیم به دفاتر قضایی ارجاع می‌شود.

مشاوره رایگان برای محرومان

دلبری هزینه پنج جلسه مشاوره در سامانه تصمیم را برای متقاضیان مشهدی درمجموع ۴۰۰ هزار تومان اعلام می‌کند و این را هم می‌گوید که این رقم نسبت به هزینه مشاوره در دفاتر خصوصی بسیار کمتر است. او صحبتش را با یک «البته» ادامه می‌دهد: پس از سازش، دوسوم هزینه این جلسات مشاوره را اداره کل بهزیستی استان می‌پردازد.

۴۰۰ هزار تومان برای برخی زوج‌ها باز هم رقم زیادی است. بهزیستی برای ارائه مشاوره به این زوجین چه تدبیری اندیشیده است؟ دلبری در پاسخ به این پرسش اظهار می‌کند: این خدمات مشاوره به متقاضیان زیرپوشش بهزیستی، کمیته امداد و همچنین متقاضیان با تمکن پایین به تشخیص مددکار مرکز، به‌صورت رایگان ارائه می‌شود؛ بنابراین نداشتن تمکن مالی مانعی برای استفاده از این خدمات برای اقشار محروم ایجاد نمی‌کند، چنان‌که حدود ۳ هزار نفر در شش‌ماه نخست امسال در استان به‌صورت رایگان در سامانه تصمیم خدمات مشاوره‌ای دریافت کرده‌اند.

معاون امور توسعه پیشگیری اداره‌کل بهزیستی خراسان‌رضوی از فعالیت ۷۶ مرکز در طرح سامانه تصمیم در استان خبر می‌دهد و بیان می‌کند: در شهر‌هایی با جمعیت کمتر از ۵۰ هزار نفر، این خدمات در صورت نبود مرکز مشاوره یا کلینیک مددکاری از سوی واحد پیشگیری اداره بهزیستی آن شهرستان ارائه می‌شود؛ بنابراین همه شهرستان‌های استان زیرپوشش سامانه تصمیم قرار دارند.

در پی سازش پایدار

«رسیدن به سازش پایدار»؛ این هم چشم‌اندازی است که برای زوجینی که در سامانه تصمیم به سازش رسیده‌اند، دنبال می‌شود. از چه طریق؟ پاسخ دلبری این است: با بهره‌گیری از بسته‌های آموزشی پس از سازش و شرکت در جلسات مشاوره تکمیلی.
دلبری با تأکید بر لزوم استفاده از ظرفیت همه دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط برای کاهش نرخ طلاق در جامعه، می‌گوید: دو طرح باسابقه «مشاوره قبل از ازدواج»، ویژه مجرد‌های بین پانزده تا سی سال و «آموزش، زندگی و خانواده»، ویژه زوجین در پنج سال نخست زندگی مشترک، در کشور در حال اجراست و امیدواریم با مشارکت بیشتر جوانان در این طرح‌های پیشگیرانه، شاهد کاهش چشمگیر نرخ طلاق در جامعه باشیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->