فرصت جدید سرمایه‌گذاری ایران و افغانستان در منطقه ویژه اقتصادی «شمتیغ» قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (شنبه سوم خرداد ۱۴۰۴) قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (پنجشنبه یک خرداد ۱۴۰۴) کمیلی: ما برای حفظ مشهد اصیل، به «گلشهر» نیاز داریم | اگر نگران ایران فرهنگی هستیم، باید رونق محله گلشهر برایمان مهم باشد عزم جدی ایران برای سرمایه‌گذاری در بخش معادن افغانستان پاکستان و طالبان برای «پیشبرد منافع مشترک» توافق کردند طالبان در تلاش برای نقش آفرینی بیشتر در چابهار قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) وزیر صمت از آمادگی ایران برای انتقال دانش فنی معادن به افغانستان خبرداد ایران و افغانستان گسترش ﻫﻤﮑﺎﺭﯼ‌ﻫﺎ دﺭ ﺯﻣﯿﻨﻪ ﻧﻔﺖ ﻭ ﮔﺎﺯ را بررسی می‌کنند قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (سه‌شنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) کیش میزبان مسابقات فوتسال کافا شد | تیم ملی فوتسال افغانستان به مصاف رقبا می‌رود استاندار طالبان در هرات: قطعه چهارم راه‌آهن خواف-هرات به‌زودی به بهره‌برداری می‌رسد دیوان محاسبات: فقدان آمار دقیق از اتباع خارجی در کشور موجب ارائه آمار‌های متناقض از سوی دستگاه‌ها شده است تیم «سفید سنگ» قهرمان مسابقات کریکت جام بهاری در ولایت لوگر افغانستان شد سخنگوی دولت: تفاوت‌ها و تشابهات میان ایران و افغانستان می‌تواند تعاملات فرهنگی ما را غنی کند قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (دوشنبه، ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) امیرخان متقی از سفارت افغانستان در تهران بازدید کرد سرپرست کنسولگری افغانستان در مشهد، درگذشت (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) جودوکاران افغانستانی ۴ مدال مسابقات جام صلح و دوستی را از آن خود کردند رئیس مرکز امور اتباع وزارت کشور: بنای ما اخراج اتباع نیست + فیلم
سرخط خبرها

درباره اسدالله حبیب نویسنده و شاعر افغانستانی که در هامبورگ در گذشت

  • کد خبر: ۱۳۶۶۸۲
  • ۰۵ آذر ۱۴۰۱ - ۱۱:۳۰
درباره اسدالله حبیب نویسنده و شاعر افغانستانی که در هامبورگ در گذشت
اسدالله حبیب، نویسنده، شاعر، استاد برجسته ادبیات فارسی دانشگاه‌ کابل و بیدل شناس شهیر در سن ۸۱ سالگی در شهر هامبورگ آلمان درگذشت.

به گزارش شهرآرانیوز؛ دکتر اسدالله حبیب، نویسنده، شاعر، بیدل‌شناس و رئیس پیشین دانشگاه کابل، دیروز جمعه چهارم آذر در سن ۸۱ سالگی، در کشور آلمان چشم از جهان فروبست.

دکتر اسدالله حبیب متولد ۱۳۲۰ در شهر کابل بود. او دوره‌ی مکتب را در ولایت فاریاب افغانستان سپری کرد و دورهٔ لیسانس را در دانشکده ادبیات دانشگاه کابل و دوره دکتری را در انستیتوت زبان‌های شرقی دانشگاه مسکو خواند.

او پس از پایان تحصیل به کابل بازگشت و استاد دانشکدهٔ ادبیات دانشگاه کابل شد و سال‌ها در این سمت فعالیت کرد.

دکتر حبیب، علاوه بر استادی در دانشگاه کابل، مدتی سمت ریاست اتحادیه نویسندگان افغانستان و ریاست دانشگاه کابل را نیز به عهده داشت.

اسدالله حبیب هم‌چنین، عضو آکادمی علوم افغانستان بود.

او یکی از بیدل‌شناسان و ادبیات‌شناسان شناخته‌شدهٔ افغانستان بود و آثار پژوهشی زیادی در این عرصه از خود بر جای گذاشته است.

زنده‌یاد دکتر اسدالله حبیب عضو حزب دموکراتیک خلق افغانستان نیز بود. او بعد از شروع جنگ‌های داخلی در اواخر دهه ۶۰ و اوایل دهه ۷۰ راه مهاجرت در پیش گرفت و در کشور آلمان پناهنده شد و تا پایان عمر در آن‌جا زیست.

او چند کتاب در زمینه تاریخ ادبیات و بیدل‌شناسی از جمله واژه نامه شعر بیدل، سایه ی صدا جلوه های هنری شعر، بیدل شاعر زمانه ها، ادبیات دری در نیمه اول سده بیستم، ویژگی های داستانی شاهنامه، دستورزبان دری و، دیدار با سپیده، صدها مقاله از جمله عبدالقادر بیدل درقلمرو تئوری ادبیات و نقد ادبی، تذکره و تذکره نویسان زبان فارسی، بیدل شناسی در اتحاد شوروی، زیست نامه بیدل از لابلای چهار عنصر، درباره نکات و اشارات و حکایات بیدل، بیدلی که من می شناسم، تجلی شاعرانه اساطیر و روایات تاریخی در قصاید ناصرخسرو، مولانا جلال الدین محمد و واژه «خاموش» و درباره معنای چند بیت ابوالمعانی بیدل به رشته تحریر در آورد.

آثار شعری، داستانی و پژوهشی دکتر اسدالله حبیب

۱. واداع با تاریکی (مجموعه شعر)

۲. آتش در نارنج‌زار (مجموعه شعر)

۳. سه مزدور (مجموعه داستان)

۴. آخرین آرزو (مجموعه داستان)

۵. کشف بزرگ (گزیدهٔ داستان)

۶. پایان غم بزرگ (گزیدهٔ داستان، منتشرشده توسط انتشارات آمو و تاک)

۷. سپیداندام (رمان)

۸. داس‌ها و دست‌ها (رمان)

۹. نظرگل (رمان)

۱۰. سواحل گنگا (رمان)

۱۱. شب‌ها ارواح می‌آیند (رمان)

۱۲. انفجار (رمان)

۱۳. بیدل شاعر زمانه‌ها

۱۴. راه گورکی

۱۵. ادبیات دری در نیمهٔ نخستین سدهٔ بیستم

۱۶. ویژگی‌های داستانی شاهنامه

۱۷. بیدل و چهار عنصر

۱۸. دورهٔ امانی

۱۹. پژوهشی در وضع فرهنگی‌اجتماعی زمان امیر امان‌الله

۲۰. واژه‌نامهٔ بیدل

۲۱. سایهٔ صدا؛ جلوه‌های هنری شعر بیدل (منتشرشده توسط انتشارات آمو و تاک)

۲۲. انسان در نگارستان شعر بیدل

۲۳. تاریخ سیاسی و اجتماعی آسیای مرکزی تا قرن دوازده؛ ترجمهٔ پروفسور علی‌محمد زهما، به اهتمام ایشان منتشر شده است

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->