یک کارشناس اقتصادی مطرح کرد: حذف صفر هیچ تأثیری بر فرایند‌های واقعی اقتصاد ندارد | بی‌اثر در حفظ ارزش پول ملی مصرف بیش از ۶۳ هزار مگاوات برق در روز ۲۹ اردیبهشت‌ ۱۴۰۴ قیمت امروز طلا، سکه و ارز (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) افت شاخص بورس در معاملات امروز (سه‌شنبه، ۳۰ اردیبهشت‌ ۱۴۰۴) اعلام ۱۰ عامل رسوب کالا توسط گمرک جزئیات نحوه محاسبه پلکانی قبض برق گسترش ﻫﻤﮑﺎﺭﯼ‌ﻫﺎﯼ ایران و ترکمنستان در زمینه نفت و گاز شرایط دریافت وام ۴ میلیارد تومانی مشاغل خانگی چیست؟ تأکید بر ضرورت تسریع در تکمیل خط سوم انتقال برق مشهد - ماری دستور سرپرست وزارت اقتصاد برای پرداخت یکپارچه حقوق کارمندان تا یکم هر ماه هدف‌گذاری برای جذب ۱۰ همت سرمایه‌گذاری در شهرداری‌های خراسان رضوی | عرضه بسته‌های ویژه جذب سرمایه در نمایشگاه مشهدفاینکس خراسان رضوی، در نبرد با آفت سن گندم | بیش از ۱۵۳ هزار هکتار از مزارع غلات استان، سم‌پاشی شد دلایل کمبود برنج خارجی در بازار مشهد | برنج پاکستانی کمیاب شد راه دشوار خانه دارشدن پیش‌بینی قیمت طلا و سکه (سه‌شنبه، ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) افزایش نرخ ارز چه تأثیری بر قیمت لاستیک خودرو داشت؟ | واردات بی‌رویه تایر‌های چینی، مانع بزرگ حمایت از تولید داخل پیش بینی بورس (سه شنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴)| بازار قرمز می‌ماند؟ پیش‌بینی قیمت دلار (سه‌شنبه، ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) نرخ ارز کالاهای اساسی رسماً به ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان برگشت خشکسالی، تولید گیاهان دارویی خراسان رضوی را تهدید می‌کند قطعی منظم برق شهرک‌های صنعتی خراسان رضوی مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی سرخس: سرمایه‌گذار اماراتی به تعهد خود عمل کند مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی: پیگیر مطالبات به‌حق نانوایان هستیم متخلفان بازار ارز و شبکه توزیع آرد نقره‌داغ شدند | ۴۱.۵ میلیارد تومان، جریمه دو شرکت متخلف در خراسان رضوی ظرفیت‌های نمایشگاه اینوکس-فاینکس | رویدادی برای جذب سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی ثبت رکورد جدید در صادرات محصولات چاپی | درآمدزایی ۴.۵ هزار میلیارد تومانی محصولات چاپی برای خراسان رضوی آیا مرحله سوم کالابرگ الکترونیکی از امروز (دوشنبه، ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) شارژ می‌شود؟ + جزئیات فرماندار مشهد برای رفع کمبود برنج پاکستانی در شهر به وزارت جهاد کشاورزی رفت قیمت طلای جهانی امروز (دوشنبه، ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعلام شد
سرخط خبرها

همسایه‌ها یاری کنید...

  • کد خبر: ۱۴۲۸۳۸
  • ۱۱ دی ۱۴۰۱ - ۱۷:۱۵
همسایه‌ها یاری کنید...
وقتی که تقاضا در یک مقطعی به صورت مصنوعی افزایش می‌یابد،  خودش را دیر یا زود به صورت افت بیشتر تقاضا نشان می‌دهد.

‌می‌گویند در زمان‌های قدیم نوعروسی بود که راه و رسم همسرداری را نمی‌دانست و هر روز برای تدبیر امور منزل مجبور می‌شد تا از همسایگانش کمک بخواهد. این قدر این رفتار را تکرار کرد تا تبدیل به ضرب المثل معروفی شد که می‌گویند: «همسایه‌ها یاری کنید تا من شوهرداری کنم.» چندی پیش بود که در حال تماشای اخبار از صدا و سیما بودم. مجری با اشاره به کاهش قیمت مرغ به زیر ۵۰ هزار تومان و ضرر تولیدکنندگان از شهروندان می‌خواست که به تعداد بیشتر از نیاز خانواده مرغ خریداری و در فریزر نگه داری کنند تا از این طریق از تولید حمایت کرده باشند.

دو روز بعد همان بخش خبری، تصاویری را نشان می‌داد که شهروندان در حال خرید مرغ هستند و در مصاحبه با صدا و سیما این کار را اقدامی برای حمایت از تولید بیان می‌کردند. هر چند بعد از این تبلیغ و افزایش تقاضا، قیمت مرغ چند هفته‌ای دوباره به قیمت مصوب رسید، اما بعد از پایان این تقاضای ایجاد شده به مدد صد او سیما، دوباره تقاضا برای خرید مرغ در بازار به شدت افت کرد و قیمت مرغ به همان حدود ۵۰ هزار تومان رسید.

مسئله البته بدیهی است. وقتی که تقاضا در یک مقطعی به صورت مصنوعی افزایش می‌یابد،  خودش را دیر یا زود به صورت افت بیشتر تقاضا نشان می‌دهد. اما وزارت جهادکشاورزی چه اقدامی باید انجام می‌داد که کار به اینجا نرسد؟ بدیهی است که در زمان افت تقاضا بازار‌های صادراتی یکی از مهم‌ترین راهکار‌های حمایت از تولید است،  اما در زمانی که هزینه‌های تولید بسیار افزایش یافته و قدرت رقابتی مرغ ما، در بازار‌های همسایه کم شده، چندان نمی‌شود روی مسئله صادرات مانور داد. از سوی دیگر در این مقطع خرید حمایتی و انبار مرغ‌ها می‌تواند سبب حمایت از تولید شود، اما این طور که به نظر می‌رسد، کمبود بودجه در عمل این مسئله را با محدودیت‌هایی روبه رو کرده است.

در چنین مواقعی چه اقدامی باید صورت بگیرد؟ برخی برای پاسخ به این سؤال مدام می‌گویند، دولت باید چنین و چنان کند. وام بدهد، تضمین کند و ... اما همه می‌دانیم در شرایط فعلی این‌ها شدنی نیست. از این رو بهترین راهکار برای حمایت از تولید این است که دولت تدبیر امور تولید را به خود تولیدکنندگان بدهد. اگر دولت به تولیدکنندگان و انجمن‌های آن‌ها اعتماد کند، به طور حتم آن‌ها با توجه به فعالیتی که سالیان سال در بازار داشته اند، بهتر می‌توانند وضعیت کنونی را مدیریت کنند. این مسئله البته در صورتی تحقق می‌یابد که دولت روند تولید یعنی از مرحله واردات نهاده‌ها تا بازار را به تولیدکنندگان واگذار کند و خود نظارت را بر عهده بگیرد در غیر این صورت تدبیر بازار مرغ می‌شود، همسایه‌ها یاری کنید.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->