آغاز فصل دوم برنامه برمودا + زمان پخش یک خبرنگار تئاتر درگذشت + علت اختتامیه بیست‌وششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی خراسان رضوی برگزار شد همه چیز درباره فصل دوم بازی مرکب ( اسکوییدگیم ) + بازیگران و تریلر و خلاصه داستان هوش مصنوعی باید در خدمت هنر باشد | گفت‌و‌گو با علیرضا بهدانی، هنرمند برجسته خراسانی هوران؛ اولین رویداد گفت‌و‌گو محور بانوان رسانه در مشهد| حضور بیش از ۵۰ صاحب‌نظر در حوزه زنان+ویدئو نگاهی به آثاری که با شروع زمستان در سینما‌های کشور اکران می‌شوند شهر‌های مزین به کتاب | معرفی چند شهرِ کتاب در جهان که هرکدام می‌تواند الگویی برای شهرهای ما باشد معرفی اعضای کارگروه حقوقی معاونت هنری وزارت ارشاد + اسامی واکنش علی شادمان، بازیگر سینما و تلویزیون، به رفع فیلترینگ + عکس چرا فیلم علی حاتمی پوستر فجر شد؟ صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ فیلم‌های آخرهفته تلویزیون (۶ و ۷ دی ۱۴۰۳) + زمان پخش و خلاصه داستان پوستر چهل و سومین جشنواره فیلم فجر را ببینید + عکس «فراهان» با نوای اصیل ایرانی در مشهد روی صحنه می‌رود گلایه‌های پوران درخشنده از بی‌توجهی‌ها استادی که فروتنانه هنرجو بود | درباره مرحوم بشیر محدثی‌فر، نقاش تصاویر شهدا
سرخط خبرها

نگارخانه الهی

  • کد خبر: ۱۴۴۵۵۶
  • ۲۰ دی ۱۴۰۱ - ۱۵:۳۷
نگارخانه الهی
زندگی ما سرشار از رنگ‌های مختلف است که با اعمال و رفتار و اختیار خودمان به آن می‌رسیم.

 جهان رنگ‌ها فقط در بوم‌های نقاشی نیست. هر فردی رنگی دارد، زندگی هر کسی رنگی دارد. زندگی ما سرشار از رنگ‌های مختلف است که با اعمال و رفتار و اختیار خودمان به آن می‌رسیم. در آیه۱۳۸ سوره بقره آمده است: صِبْغَةَ اللَّهِ وَمَنْ أَحْسَنُ مِنَ اللَّهِ صِبْغَةً وَنَحْنُ لَهُ عَابِدُونَ رنگ خدایی بپذیرید! رنگ ایمان، توحید، اسلام و چه رنگی از رنگ خدایی بهتر است؟! و ما تنها او را عبادت می‌کنیم.

قرآن به ما می‌گوید که همه این رنگ‌ها ازبین‌رفتنی است. رنگ‌ماندنی رنگ خداست، رنگ عبودیت و انسانیت است که راز رسیدن به این همه، نشستن روی سجاده عبادت است، نشست و برخاست با خداست که یقینا هر کس با کسی نشست و برخاست کند از او رنگ می‌گیرد و مانند او می‌شود به شرط آنکه این معاشرت و هم‌زبانی از روی خواست قلبی باشد، همراه با اشتیاق و شور باشد و همین، چیزی است که باید در نمازهای خودمان ایجادکنیم.

اما این شور و اشتیاق چگونه در عبادت و نماز ما ایجاد می‌شود؟ یکی از ایرادهای مهم در افراد مذهبی‌ این است که خیال می‌کنند شناخت عبادت و نماز با خواندن رساله‌های علمیه و کتاب‌های احکام حاصل می‌شود و حال آنکه آنچه در این کتاب‌های شریف، با زحمت علمای بزرگ نگاشته شده است، صورت نماز است، شکل ظاهری عبادت است، مرزها و دیوارهای این شهر است اما اینکه ساختمان‌های این شهر چرا این‌گونه ساخته شده‌اند و چگونه رونق و نشاط به این شهر می‌آید در این کتاب‌ها نیست. با روح و باطن این نماز و عبادت، در کتاب‌های اسرار و رازهای نماز می‌شود آشنا شد، در کتاب‌های آداب قلبی نماز می‌توان به باطن این عبادت و راه تحصیل این اشتیاق قلبی دست یافت.

امام خمینی(ره) در کتاب آداب الصلوه درباره نماز می‌فرمایند: ای عزیز، دامن همت به کمر زن و دست طلب بگشای و با هر تعب و زحمتی است حالات خود را اصلاح کن و شرایط روحی نماز اهل معرفت را تحصیل کن؛ و از این معجون الهی که با کشف نام محمدی(ص) برای درمان تمام دردها و نقص‌های نفس فراهم آمده است استفاده کن. خود را تا مجال است از این منزلگاه ظلمت، حسرت، ندامت و چاه عمیق بُعد، مستخلص کن و به معراج وصال و قرب کمال برسان که اگر این وسیله از دست رفت، وسایل دیگر منقطع است. «اِن قـُبـِلـَت قـُبـِل ما سِواها و إن رُدَت رُدَ ما سِواها» یعنی «اگر نماز پذیرفته شد سایر اعمال پذیرفته می‌شود؛ و اگر رد شد کارهای دیگر نیز رد می‌شود.»

به دیگر سخن آنچه با خواندن و عمل‌کردن به رساله‌های احکام به‌دست می‌آید صحت نماز است اما قبولی نماز که تمام تأثیرگذاری و لذت و حیات نماز در آن است، در گرو عمل‌کردن به آداب قلبی و عمل‌کردن به دستورات علما در کتاب‌های آداب و اسرار نماز است. از خداوند بزرگ می‌خواهیم که توفیق اصلاح نماز و عبادت را به همه ما عنایت کند تا ان‌شاءا... در این نگارخانه الهی شخصیت و زندگی ما رنگ دلپذیر و جاوید الهی بگیرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->