ویدئو | تجربه رانندگی با ری‌را؛ اولین کراس‌اوور ایران‌خودرو بررسی قیمت انواع موبایل سامسونگ، آیفون، شیائومی و آنر (۱۸ تیر ۱۴۰۳) توزیع بیش از ۳ هزار تُن اقلام تنظیم‌بازار بین هیئات مذهبی مشهد و خراسان‌رضوی هیجان انتخابات در بورس فروکش کرد | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۸ تیر ۱۴۰۳) کاهش چشمگیر قیمت طلا و سکه در مشهد (۱۸ تیر ۱۴۰۳) از عرضه اولیه امروز جا نمانید (۱۸ تیر ۱۴۰۳) | چقدر نقدینگی مورد نیاز است؟ چین چگونه به تجارت خارجی روی آورد؟ قیمت امروز دلار، طلا، سکه و رمزارز (۱۸ تیر ۱۴۰۳) | قیمت‌ها کاهشی شد خودرو‌های خارجی صفر در مشهد چند؟ (۱۸ تیر ۱۴۰۳) بررسی قیمت خودرو‌های داخلی در مشهد (۱۸ تیر ۱۴۰۳) | سمند سورن ۷۵۵ میلیون تومان + جدول اولین توصیه به مسعود پزشکیان درباره کسری بودجه ۱۴۰۳ در همایش اقتصادی سرمایه‌گذاری در عراق به میزبانی مشهد چه گذشت؟ پرداخت ۱۳۰۰ میلیارد تومان سود به سهام‌داران از طریق سجام + جزئیات (۱۸ تیر ۱۴۰۳) قیمت کالاهای تنظیم‌بازاری ویژه محرم اعلام شد | گوشت و مرغ چند؟ ماجرای پیامک ثبت‌نام «سبد معیشتی» و «حمایت خانوار» چه بود؟ انتهای موج چهارم نزول طلا کجاست؟ (۱۸ تیر ۱۴۰۳) آغاز دور جدید عرضه خودرو‌های وارداتی از امروز (۱۸ تیر ۱۴۰۳) با اقساط پنج‌ساله به قیمت نمایندگی، خودرو‌های پرطرفدار بخرید + جزئیات (۱۸ تیر ۱۴۰۳) کاهش قیمت میوه در مشهد (۱۸ تیر ۱۴۰۳) | موز کیلویی ۴۵ هزار تومان + جدول جهش ۱۱.۶ میلیارد دلاری ارزش بورس تهران در روز‌های پیش و پس از انتخابات! رکورد معاملات شمش طلا شکسته شد (۱۷ تیر ۱۴۰۳) وضعیت بازار طلا مشهد پس از انتخابات ریاست جمهوری چگونه خواهد بود؟ بررسی قیمت جدیدترین گوشی‌های موبایل دو سیم کارت (۱۷ تیر ۱۴۰۳) قیمت انواع خودرو‌های خارجی (۱۷ تیر ۱۴۰۳) | کاهش ۴.۵ درصدی سوزوکی سیاز افزایش ۱۱۹ درصدی حقوق و دستمزد کارگران در سه سال اخیر | حقوق کارگران طی ۳ سال گذشته متناسب با تورم افزایش یافت قیمت انواع خودرو‌های داخلی (۱۷ تیر ۱۴۰۳) | ادامه روند کاهش قیمت‌ها
سرخط خبرها

قطع انرژی صنایع برخلاف شعار سال است

  • کد خبر: ۱۴۵۶۰۴
  • ۲۶ دی ۱۴۰۱ - ۱۵:۳۱
قطع انرژی صنایع برخلاف شعار سال است
بهترین قانونی که در حمایت از تولید به تصویب رسیده، قانون بهبود مستمر محیط کسب وکار است.

بیش از ۱۰سال است که شعار سال با تشخیصی درست، به حوزه تولید اختصاص داده شده است، اما در هنگام تصمیم گیری ها، متأسفانه برخلاف این موضوع عمل می‌شود. در همین راستا باید اذعان کرد که اولویت قرار دادن صنایع در قطع برق و انرژی، برخلاف شعار‌های حمایت از تولید است.

بهترین قانونی که در حمایت از تولید به تصویب رسیده، قانون بهبود مستمر محیط کسب وکار است؛ در ماده۲۵ این قانون به صراحت ذکر شده است صنایع نباید در اولویت قطع انرژی باشند و اگر قرار به قطع انرژی است، باید نحوه جبران خسارات ناشی از این اقدام نیز پیش بینی شود. اما این قانون کشور که ارکان اساسی تأیید و تصویبش کرده اند، رعایت نمی‌شود و اجرای آن به دلخواه صورت می‌گیرد. با کوچک‌ترین اتفاقی که موجب افزایش مصرف انرژی می‌شود، برخلاف شعار‌های سال و قانون مذکور، ابتدا بخش تولید صنعتی و سپس بخش کشاورزی در اولویت قطع انرژی قرار می‌گیرند.

به دلیل اینکه اولویت متولیان، بخش‌های غیرتولیدی است، در قطع برق، صنعت را در اولویت قرار می‌دهند و این یکی از روش‌های تأسف باری است که در زمان بحران در یک کشور می‌تواند اجرا شود. شرکت توزیع برق در ارسال پیامکی به صنعتگران واحد‌های مستقر در شهرک‌های صنعتی اعلام کرده است: «تمام صنایع، ملزم به تعطیلی در روز‌های سه شنبه و چهارشنبه به مدت سه هفته هستند». اما این احکام و دستورالعمل‌ها بدون برنامه ریزی و آینده نگری صادر می‌شود.

در این مکاتبات از واژه‌های بزک شده هم استفاده شده است و نوشته اند: به منظور «رعایت عدالت اجتماعی» این اقدام صورت می‌گیرد. حال سؤال این است که تعطیلی واحد تولیدی و افزایش بیکاری، یعنی برقراری عدالت؟ واحد‌های صنعتی با زیان ناشی از این قطع برق و تعطیلی‌ها چه باید بکنند؟ آیا بانک‌ها هم در این مدت از دریافت سود تسهیلات خود چشم پوشی می‌کنند و آیا سازمان‌های مالیاتی و تأمین اجتماعی هم تعطیل می‌شوند و مالیات و حق بیمه این روز‌ها را دریافت نمی‌کنند؟ مسئولان باید در این زمینه پاسخگو باشند. واحد‌های صنعتی باید حقوق کارکنان خود را از محل تولید بدهند، اما در هنگام تصمیم گیری برای تعطیلی صنایع به دلیل کمبود برق، به این مسائل توجهی نمی‌شود.

سؤل این است که برای این تعطیلی صنایع چه کسی تصمیم گرفته است؟ آیا طبق ماده۲۵ قانون بهبود محیط کسب وکار، برای جبران خسارت صنایع در این روز‌ها راهی پیش بینی شده است؟ آیا این صحیح است که به منظور تأمین برق برج‌های تجاری و روشنایی گرماتاب‌های واحد‌های صنفی و تجاری، برق صنایع قطع شود؟

به وزیران صمت و اقتصاد و مسئولان پیشنهاد می‌شود ترازنامه انرژی سال۱۳۹۷ را که وزارت نیرو منتشر کرده است، مطالعه کنند. در بخشی از ترازنامه مزبور آمده است: قیمت هر کیلووات برق صنعتی در کشور آلمان ۱۴/۵ سنت و قیمت برق خانگی ۳۵/۳ سنت است. در دانمارک، قیمت هر کیلووات برق صنعتی ۹/۳ سنت و بخش خانگی ۳۵/۸ سنت است. در سوئد، بخش صنعت بابت هر کیلووات برق ۷سنت می‌پردازد و بخش خانگی ۱۹/۶ سنت. متأسفانه برخلاف کشور‌های پیشرفته که تأمین انرژی بخش تولید در اولویت برنامه هایشان است، در کشور ما اولویت با تأمین انرژی بخش خانگی و تجاری است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->