کاهش ۸۵ دقیقه‌ای زمان تشخیص سکته مغزی با هوش مصنوعی صدور جواز دفن با یک تلفن چهاررقمی به دادپزشک جان باختن سالانه ۵۰ هزار ایرانی بر اثر آلودگی هوا هشدار هواشناسی؛ رگبار و وزش باد در خراسان رضوی و ۲۹ استان کشور نیمی از حیوان گزیدگی‌ها در افراد زیر ۲۰ سال رخ می‌دهد تاثیر معدل پایه یازدهم در کنکور ۱۴۰۴ قطعی شد+جزئیات (۱۹فروردین۱۴۰۴) زمان واریز مرحله دوم کالابرگ برای سه دهک اول اعلام شد تمدید مهلت ثبت‌نام نوبت دوم کنکور ۱۴۰۴ + جزئیات جزئیاتی از افزایش حقوق و تسهیلات بازنشستگان تأمین اجتماعی در سال ۱۴۰۴ وعده‌های پوچ؛ بازگشت روز‌های خاموش ۸۲ تن فرآورده خام دامی غیربهداشتی در گناباد جمع‌آوری شد (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) سبک زندگی نادرست عامل سندرم نوظهور فراموشی گلوتئال | سندرم مرگ یک عضو مواجهه طولانی‌مدت با آلودگی هوا سلامت مغز را تهدید می‌کند شهادت ۲ مرزبان هنگ مرزی بانه براثر انفجار مین‌های جنگ تحمیلی + عکس (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) نمک رنگی منجر به عقب ماندگی ذهنی جنین می‌شود یادی از دکتر سیدمهدی صانعی، استاد الهیات دانشگاه فردوسی مشهد | مردی از تبار مهر و معرفت فیش حقوقی فروردین ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین اجتماعی چه زمانی صادر می‌شود؟ تیراندازی در منطقه نعمت‌آباد تهران + جزئیات پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش باران در مشهد تا آخر امشب رئیس اورژانس مشهد: ۵۰ درصد تماس‌های اورژانس، مزاحمی و اشتباهی است برگزاری آزمون استخدامی جدید برای وزارت آموزش و پرورش درج درصد گوشت در سوسیس و کالباس‌ها الزامی است مدیرعامل هلال احمر لرستان برکنار شد | سرپرست جدید منصوب شد شیرخشک "آپتامیل پپتی" در حال توزیع است مرحله دوم همسان‌سازی حقوق بازنشستگان باید از اول فروردین ۱۴۰۴ اعمال شود پیش‌بینی هواشناسی کشور (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) | رگبار باران و رعد و برق در ۸ استان چگونه در بهار فعالیت‌های بدنی خود را شروع کنیم؟ گزش سالانه تا ۳۰۰۰۰ نفر توسط گربه‌های خانگی قارچ‌هایی با ظاهری فریبنده، تهدیدی جدی در فصل بهار نقش ماموگرافی در ارزیابی سلامت قلب زنان درمان آلرژی با طب ایرانی
سرخط خبرها

دوز چهارم واکسن کرونا را تزریق کنیم؟

  • کد خبر: ۱۴۶۷۸۷
  • ۰۲ بهمن ۱۴۰۱ - ۲۰:۳۱
دوز چهارم واکسن کرونا را تزریق کنیم؟
دبیر کمیته علمی کشوری کرونا گفت: تصمیم گیری نهایی در مورد تزریق نوبت یادآور واکسن کرونا برای زنان باردار، روز دوشنبه در کمیته ملی واکسن کووید ۱۹ در وزارت بهداشت انجام می شود.

به گزارش شهرآرانیوز، حمیدرضا جماعتی اظهار داشت: توصیه ما این است افرادی که سالمند نیستند و یا فاقد بیماری‌های زمینه‌ای و ضعف سیستم ایمنی هستند، واکسیناسیون خود را کامل کنند و منظور از واکسیناسیون کامل نیز تزریق ۳ دوز واکسن کرونا است؛ بنابراین در حال حاضر توصیه‌ای در خصوص تزریق نوبت چهارم برای افراد بالاتر از ۱۸ سال که سه نوبت واکسن کرونا تزریق کرده‌اند، نمی‌شود.

وی افزود: افرادی که سن بالا، بیماری زمینه‌ای و نقص سیستم ایمنی دارند، توصیه می‌شود که یک نوبت یادآور واکسن کرونا را تزریق کنند. در مورد زنان باردار، کمیته ملی واکسن کووید ۱۹ فردا تصمیم گیری می‌کند اما توصیه بر این است که زنان بارداری که واکسیناسیون خود را تکمیل نکرده‌اند (تزریق سه نوبت واکسن)، بعد از ماه سوم بارداری، یک نوبت یادآور واکسن را تزریق کنند.

دبیر کمیته علمی کشوری کرونا گفت: در جلسه امروز کمیته علمی، آخرین وضعیت کرونا و سویه های در گردش در دنیا و ایران، بررسی شد. در آمریکا زیرسویه XBB.۱.۵ در حال افزایش و بیش از ۴۳ درصد از موارد در آن کشور، مربوط به این زیرسویه است البته زیرسویه BQ.۱.۱ که قبلاً زیرسویه غالب بود، کاهش یافته و به ۲۸.۸ درصد و زیرسویه BQ.1 نیز به ۱۵.۹ درصد موارد در آمریکا رسیده است. در اکثر کشورهای اروپایی، زیرسویه BQ.۱.۱ افزایش یافته که یکی از ویروس شناس‌های کانادایی از این زیرسویه به عنوان «Kraken» یاد کرده همچنین زیرسویه CH.۱.۱ نیز در این کشورها در حال افزایش است.

وی با اشاره به بررسی واکسیناسیون به ویژه واکسن‌های جدید دو ظرفیتی(Bivalent) در این نشست، گفت: این واکسن‌ها توسط شرکت‌های فایزر و مدرنا ساخته شده اند و مطالعه حیوانی این واکسن‌ها، بر روی ۸ موش انجام شده و تیتر آنتی بادی آن مورد بررسی قرار گرفته و پس از آن وارد پروتکل آمریکا شده که این نشان دهنده، اهمیت مسائل غیرعلمی به ویژه جنبه‌های اقتصادی در آمریکا است.

جماعتی گفت: در مطالعات اخیر در مجلات معتبر پزشکی از جمله نیوانگلند و لنست نیز نشان داده شده که واکسن دو ظرفیتی، نسبت به واکسن‌های تک ظرفیتی در گروه‌های مختلف، تفاوتی نداشته به ویژه در سنین بالاتر از ۸۰ سال، مرگ و میر را در حد چند نفر در هر ۱۰۰ هزار نفر، کاهش داده که با توجه به افزایش احتمال ریسک سکته مغزی در نوع واکسن‌های دوظرفیتی، مورد اقبال قرار نگرفته که بخواهیم این نوع واکسن‌ها را برای کشور خودمان با توجه به تغییر زیرسویه های جدید توصیه کنیم.

دبیر کمیته علمی کشوری کرونا خاطرنشان کرد: در حال حاضر واکسن‌های در دسترس در کشورمان، هنوز هم مؤثر هستند و در دنیا نیز چنین واکسن‌هایی از نوع تک ظرفیتی، در حال تولید و تزریق هستند و شواهدی نشان نداده که واکسن‌های دیگر، نسبت به این واکسن‌ها، برتری و ارجحیت داشته باشند.

وی با اشاره به افزایش موارد زیرسویه XBB در ایران، گفت: این زیرسویه حدود ۴۰ درصد از نمونه‌های بررسی شده را به خود اختصاص داده و پس از آن، زیرسویه BQ.1 در حال افزایش است. از آذرماه، زیرسویه XBB وارد کشور شده و تعداد مبتلایان به این زیرسویه، افزایش یافته اما باتوجه به ابتلای طبیعی بخشی از مردم ایران به کرونا و واکسیناسیون در حجم بالا که اثر هیبرید بر روی سیستم ایمنی بدن داشته، تظاهر شدید و موج سنگین بیماری به ویژه در بستری‌ها و موارد مرگ و میر را تا کنون در کشور مشاهده نکرده‌ایم.

جماعتی با بیان اینکه تأثیر هیبرید بر سیستم ایمنی که شامل ابتلای طبیعی و واکسیناسیون در کشور بوده، یکی از دلایل تک رقمی ماندن مرگ و میر کرونا است، افزود: توصیه ما این است که افراد پرخطر، دارای نقص سیستم ایمنی، بیماری‌های زمینه‌ای و با سن بالا، حتماً نوبت یادآور واکسن کرونا را تزریق کنند در مورد سایر افراد بالاتر از ۱۸ سال که فاقد این عوامل خطر هستند، تزریق سه نوبت واکسن کرونا، کافی است.

منبع: مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->