مدیران چهار بخش جشنواره تئاتر کودک‌ونوجوان معرفی شدند + اسامی آلبوم موسیقی «ناتمام» مجازی شد فلسطین در راه جشنواره فیلم شارجه ۲۰۲۴ معرفی مدیران بخش ویژه جشنواره تئاتر خراسان رضوی (رضوان) نقش آفرینی کیلین مورفی در نسخه سینمایی «پیکی بلایندرز» صفحه نخست روزنامه‌های کشور - سه‌شنبه ۱۰ مهر ۱۴۰۳ فیلم‌های مستند راه‌یافته به جشنواره فیلم‌کوتاه تهران معرفی شدند اسامی ۴۹ فیلم سی و ششمین جشنواره بین المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان اصفهان اعلام شد | راهیابی ۳ فیلم داستانی و کوتاه از مشهد پوستر هفته ملی کودک منتشر شد پخش سریال «رستاخیز تفنگ‌ها» با موضوع مقاومت مردم سوریه و لبنان درخشش «پیانو» در یک جشنواره کانادایی «پدر قهوه» جدیدترین سریال نمایش خانگی مهران مدیری جدال «هیو جکمن» و «رایان رینولدز» برای میزبانی از مراسم اسکار اعضای شورای سیاست‌گذاری چهلمین جشنواره موسیقی فجر را بشناسید «آوای ابرها» در راه جشنواره فیلم کودکان مارانو کریس کریستوفرسون، خواننده معروف آمریکایی، درگذشت «سیمای خانواده» ویژه شهادت سید حسن نصرالله + زمان پخش مستند «غرق شدن مارو لیسبون» از چین در راه اسکار
سرخط خبرها

نشانیِ کوچه‌های بهشت در کلامِ امام باقر (ع)

  • کد خبر: ۱۴۶۸۸۳
  • ۰۳ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۸:۲۹
نشانیِ کوچه‌های بهشت در کلامِ امام باقر (ع)
امام باقر (ع) می‌فرماید: «سخن نیک را از هر کسی، هر چند به آن عمل نکند، فرا گیرید.»

مگر خودش عمل می‌کند که من بخواهم بشنوم و یاد بگیرم و عمل کنم؟ اگر خوب است چرا خودش به آن عمل نمی‌کند؟ این دو سؤال را نه با جواب که با یک سؤال می‌شود پاسخ داد. طلا را از میان زباله برمی داری یا می‌گذاری و می‌گذری؟ معلوم است که طلا را برمی داریم و برمی دارد هرکه بهره‌ای از عقل دارد. چنین نکند، میان او و دیوانه فرق نمی‌شود گذاشت. با کلام امام باقر (ع) هم جواب را غنی سازی کردم که می‌فرماید: «سخن نیک را از هر کسی، هر چند به آن عمل نکند، فرا گیرید.» یعنی باید سخن نیکو را نیکو شنید.

در گام بعد هم نیکو به عمل در آورد و رفتار را بدان زینت داد. پایان این خط سیر می‌شود مقام محسنین. کسانی که کار خوب را نیکو به انجام می‌رسانند. کسانی چنین نه تنها اجرشان نزد خداوند علیم و کریم و عادل محفوظ است که در زندگی هم خوشه چین مزرعه پرمحصول رفتار خود می‌شوند. عزیز می‌شوند و کلامشان هم حرمتی پیدا می‌کند که دیگران مثل نسخه شفابخش، آن را برای زندگی خود می‌پیچند. ماندن در این جایگاه هم می‌طلبد که در شباهت به معصومین (ع) هر روز پیش‌تر برویم.

سود رفتاری چنین و شکوه مشابهتی این گونه باز دنیای ما را به چنان آبادانی می‌رساند که آخرتمان را هم آباد می‌کند. در کلام همواره حدیث امام پنجم (ع) می‌خوانیم: «سه چیز از خصلت‌های نیک دنیا و آخرت است: از کسی که به تو ستم کرده است گذشت کنی، به کسی که از تو بریده است بپیوندی و هنگامی که با تو به نادانی رفتار شود، بردباری کنی.» ما اگر بتوانیم، ستم دیگری را با گذشت، پشت سر بگذاریم جلو سلسله شدن و تکرار زشتی را گرفته ایم. این بهترین نیکی در حق ستمکار و جامعه و خود ماست.

اجازه ندهیم بعد از تولد یک زشتی، رحم جامعه به زشتی مکرر باردار شود. ادامه این کلام هم ما را به «صله رحم» می‌خواند با کسی که تیغ در میان خویشاوندی نهاده است. ما اگر در روابط خویشاوندی چنین کنیم نتیجه اش را در زندگی خواهیم یافت و اگر «رحم» را کلان‌تر از روابط خونی، در گستره جامعه و کشور ببینیم، به وحدت خواهیم رسید که راز بهروزی ملی است. این وحدت را هم با بردباری مراقبت کنیم حتی اگر صدا‌هایی بشنویم که به نادانی تلخ گویی می‌کنند. ما کلامی را بر زبان آوریم که حلاوت افزاست. این منطق امام باقر (ع) است که دنیا را بهشت می‌کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->