وندش شرمن: متقاعد کردن ایران برای توقف غنی‌سازی امری غیرممکن است تأکید روسیه بر حق ایران برای استفاده از انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای سرلشکر باقری: انسداد مرز‌های شرقی به منظور مقابله با شرارت‌ گروهک‌های تروریستی است افزایش آمار شهدای غزه به ۵۳ هزار و ۶۵۵ نفر (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) تأکید کرملین بر ازسرگیری گفت‌و‌گو‌های راهبردی روسیه و آمریکا شهرک‌نشین‌های صهیونیست مانع ورود کامیون‌های کمک‌های انسانی به غزه شدند (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) ابراز نگرانی پاپ لئو از اوضاع غزه | درخواست رهبر کاتولیک‌های جهان از رژیم صهیونیستی چه بود؟ استفاده از هوش مصنوعی در سامان‌دهی دانش حکمرانی در دستور کار است | تجربیات مدیریتی شهید سلیمانی و رئیسی، قابلیت الگوسازی منطقه‌ای دارند + فیلم تحریم وزرای کابینه نتانیاهو، گام بعدی انگلیس علیه رژیم صهیونیستی جزئیات حمله رژیم صهیونیستی به یک خودرو در لبنان (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) هفته خدمت در تقویم رسمی کشور ثبت شد آمار تکان‌دهنده از سقط جنین و مرگ بر اثر گرسنگی در غزه اعتراض نماینده مجلس به نقش بابک زنجانی در پیمانکاری های دولت + فیلم پاسخ سخنگوی مجمع تشخیص درباره تصویب پالرمو و پاسخ به کوچک‌زاده سفیر ایران حمله تروریستی در پاکستان را محکوم کرد اعتراف دیپلمات صهیونیست: کابینه نتانیاهو اسرائیل را به سمت هلاکت می‌کشاند امامِ روایت رئیس دانشگاه کلمبیا به خاطر حمایت از رژیم صهیونیستی، هو شد اعتصاب غذای سرآشپز آمریکایی برای حمایت از غزه | راه‌اندازی کمپین تحریم خرید محصولات اسرائیلی رئیس کل دادگستری خراسان رضوی: از هر گونه تعامل علمی و عملی با مراکز آموزشی در راستای تحقق عدالت در جامعه استقبال می‌کنیم عراقچی: حضور یا عدم حضور در دور پنجم مذاکرات با آمریکا در حال بررسی است اصرار مجلس بر تعطیلی پنجشنبه‌ها و کاهش ساعت اداری کارکنان دولت رئیس جمهور در حکمی، اعضای شورای‌ عالی مدیریت بحران کشور را مشخص کرد جو بایدن از سوی همسرش مورد سالمندآزاری قرار گرفته است عبدالرضا رحمانی فضلی سفیر جمهوری اسلامی در چین شد (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) استرالیا هم به جمع کشور‌های محکوم‌کننده رژیم صهیونیستی پیوست (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) توافق پکن، اسلام‌آباد و کابل بر تقویت همکاری‌های ضد تروریستی قالیباف قانون الحاق ایران به کنوانسیون پالرمو را ابلاغ کرد
سرخط خبرها

ماموریت بالون چینی؛ «هواشناسی» یا «جاسوسی»

  • کد خبر: ۱۴۸۸۸۹
  • ۱۶ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۲:۳۷
ماموریت بالون چینی؛ «هواشناسی» یا «جاسوسی»
درحالی که پکن پرواز بالون چینی بر فراز آمریکا را ماموریت هواشناسی اعلام کرده، کارشناس پیشین سیا این اقدام را یک عملیات گسترده جمع‌آوری اطلاعات توصیف کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، درحالی که پکن پرواز بالون چینی بر فراز آسمان آمریکا را ماموریت هواشناسی اعلام کرده است، کارشناس پیشین سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) این اقدام را یک عملیات گسترده جمع‌آوری اطلاعات توصیف کرد و از برخورد‌نکردن با این تجهیزات پیش از ورود آن به حریم هوایی این کشور ابراز تعجب کرد.

دن هافمن، مقام ارشد پیشین سیا در گفتگو با شبکه خبری فاکس نیوز گفت: ما که از چند ماه پیش می‌دانستیم این بالون چینی قرار است از آمریکا جاسوسی کند، چرا زمانی که وارد فضای کشور شد آن را نابود کردیم؟ بهتر بود که پیش از ورود به حریم هوایی آمریکا با آن بالون برخورد می‌شد. دولت بایدن چنین نکرده و در این زمینه پاسخگو خواهد بود.

وی افزود: درست است که بالون را سرنگون کردیم، ولی پس از آن انجام شده است که چین در یک عملیات گسترده، کلی اطلاعات از آمریکا جمع آوری کرد. این روز بدی برای ما بود.

مامور پیشین سیا ارسال بالون چینی بر فراز آمریکا را "بازی شطرنج" خواند که هدف آن آمادگی برای نبرد بعدی و محک زدن نحوه واکنش واشنگتن بوده است.

وی گفت: روزی را تصور کنید که نه تنها چین، بلکه تروریست‌ها بتوانند سلاح‌های کشتار جمعی در بالون قرار داده و آن را بر فراز آمریکا به پرواز درآورده و به ما حمله کنند.

هافمن گفت: مطمئنم که ایران نیز این اوضاع را به دقت زیر نظر داشته و توانمندی فراوانی دارد.

وی با ابراز اطمینان از اینکه آمریکا می‌تواند اطلاعات موجود در تجهیزات جاسوسی چین را پس از سرنگونی آن استخراج کند، گفت: کاش به جای سرنگون کردن این بالون، آن را از فضای آمریکا بیرون می‌کشیدند و پس از تصرف، از اطلاعات و تجهیزاتش استفاده می‌کردند.

پیشتر مایک ازل (Mike Ezell) عضو کمیته امنیت داخلی مجلس نمایندگان آمریکا به فاکس نیوز گفته بود که تصمیم دولت بایدن برای اجازه دادن به بالون برای عبور بی مزاحمت از فضای آمریکا به یک لطیفه شبیه است.

رسانه‌های آمریکایی ساعاتی پیش خبر دادند که یک فروند جنگنده اف-۲۲ نیروی هوایی آمریکا پس از خروج بالون از حریم هوایی آمریکا و پرواز آن بر فراز اقیانوس اطلس، به آن شلیک و سرنگونش کرد.

واشنگتن پیشتر اعلام کرده بود که قصد دارد برای جلوگیری از آسیب احتمالی بقایای این تجهیزات جاسوسی که چین آن را بالون هواشناسی خوانده، اجازه دهد تا بالون به مسیر خود ادامه داده و از حریم هوایی آمریکا خارج شود.

در پی این اقدام، وزارت امور خارجه چین مراتب شدید اعتراض و نارضایتی خود را به طرف آمریکایی اعلام کرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->