کشف حدود ۲ هزار دُز قرص غیرمجاز در سبزوار (۹ دی ۱۴۰۳) ورود مجلس به بحران کمبود خون در کشور یک پارک آبی در مشهد پلمب شد (۹ دی ۱۴۰۳) از هر ۷ نفر در استان خراسان رضوی، یک نفر مبتلا به دیابت است هشدار پلیس فتا در خصوص کلاهبرداری با شیوه رفع فیلترینگ آیا اوزون‌درمانی ریه مؤثر است؟ نکاتی درباره پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های تنفسی و درمان آن‌ها افزایش ۳۳ درصدی مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن در خراسان رضوی (۹ دی ۱۴۰۳) افزایش ۱۵ تا ۲۰ درصدی میزان مراجعه به اورژانس بیمارستان‌ها در مشهد (۹ دی ۱۴۰۳) هشدار مهم در فصل سرد سال | از مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک خودداری کنید سن مصرف واکسن ایرانی آنفلوانزا اعلام شد یک کافه‌قلیان زیرزمینی در مشهد پلمب شد (۹ دی ۱۴۰۳) اعمال‌قانون بیش از ۵ هزار تخلف پلاک مخدوش در مشهد طی ۹ ماه نخست ۱۴۰۳ | افزایش ۵ درصدی جرائم پلاک‌مخدوش پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (یکشنبه، ۹ دی ۱۴۰۳) | کاهش دما درپی نفوذ سامانه بارشی از سه‌شنبه درباره عوامل مؤثر بر بحران میان‌سالی و مدیریت این دوره خاص از زندگی | میان‌سالی بحران است؟ اختصاص حدود ۳۲ هزار دُز واکسن آنفلوانزا به علوم پزشکی مشهد مبلغ افزایش حقوق بازنشستگان در دی ۱۴۰۳ اعلام شد پلمب ۹۸۱ واحد صنفی مشاور املاک غیرمجاز در مشهد (۹ دی ۱۴۰۳) سانحه هوایی، این بار در کانادا | فرود سخت هواپیمای کانادایی روی باند + فیلم رئیس پلیس راهور مشهد: افزایش جریمه‌ها در کاهش تصادفات اثربخش نبود قتل دلخراش زن معلول توسط دامادش! | داستان عجیب زندگی قاتل و مقتول باوجود تحریم‌ها، اقلام موردنیاز بیماران پروانه‌ای تا ۶ ماه تأمین و ذخیره شد سقط جنین و سندرمی که گریبان مادر را می‌گیرد! توضیح مهم حوزه سخنگوی قوه قضاییه درمورد جامعه نابینایان کشور نهضت سوادآموزی دیگر به آموزش خواندن و نوشتن محدود نمی‌شود | الفبای باسوادی با روش‌های جدید مجوز استخدام ۱۲ هزار پرستار در نظام سلامت صادر شد + جزئیات پرایدی که راز یک باند سرقت را برملا کرد پله‌نوردی برای چه کسانی ضرر دارد؟ قتل مرد جوان با ۴۴ ضربه چاقو به خاطر ۷۰۰ میلیون تومان بدهی مسئولیت آموزش و پرورش در قبال سلامت دندان دانش‌آموزان چیست؟ پشت پرده بازار سیاه دارو‌های شیمی‌درمانی پیش‌بینی ورود سامانه بارشی به کشور (۹ دی ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

ساختمان‌های ضد زلزله چه ویژگی‌هایی دارند؟

  • کد خبر: ۱۴۹۹۸۱
  • ۲۳ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۵:۴۵
ساختمان‌های ضد زلزله چه ویژگی‌هایی دارند؟
برای طراحی یک ساختمان ضد زلزله، مهندسان برای تقویت سازه و مقابله با نیروهای احتمالی لرزش تلاش می‌کنند.

به گزارش شهرآرانیوز به نقل از بیگرنت، از آنجایی که زمین‌لرزه انرژی آزاد می‌کند که از یک جهت به ساختمان‌ها فشار می‌آورد، راهبرد ضد زلزله فشار دادن ساختمان به سمت مخالف است. در اینجا به برخی از روش‌هایی که برای کمک به مقاومت ساختمان‌ها در برابر زلزله استفاده می‌شود، اشاره می‌کنیم.

ایجاد سازه انعطاف‌پذیر

یکی از راه‌های مقاومت در برابر نیروهای زمینی، «بالا بردن» پایه ساختمان از روی زمین از طریق روشی به نام جداسازی پایه است. جداسازی پایه شامل ساخت یک ساختمان بر روی لنت‌های انعطاف‌پذیر ساخته شده از فولاد، لاستیک و سرب است. هنگامی که پایه در هنگام زلزله حرکت می‌کند، جداسازها می‌لرزند در حالی که خود سازه ثابت می‌ماند. این روش به طور موثری به جذب امواج لرزه‌ای و جلوگیری از حرکت آنها در ساختمان کمک می‌کند.

میراگرهای لرزه‌ای

اگر به کمک فنرهای مورد استفاده در خودروها آشنایی دارید، شاید تعجب کنید که بدانید مهندسان نیز از نسخه‌ای از آنها در ساختمان‌های مقاوم در برابر زلزله استفاده می‌کنند. کمک فنرها مانند استفاده از آنها در خودروها، بزرگی امواج ضربه را کاهش داده و به کاهش فشار روی ساختمان کمک می‌کنند.

دستگاه‌های کنترل ارتعاش

این روش شامل قرار دادن دمپرها در هر سطح از ساختمان بین ستون‌ها و تیرها می‌باشد. هر دمپر از سر پیستون در داخل یک سیلندر پر از روغن سیلیکون تشکیل شده است. هنگامی که زلزله رخ می‌دهد، ساختمان انرژی ارتعاشی را به پیستون‌ها منتقل می‌کند که به روغن فشار وارد می‌کند سپس انرژی به گرما تبدیل می‌شود و نیروی ارتعاشات را از بین می‌برد.

قدرت آونگ

یکی دیگر از روش‌های رایج، قدرت آونگ است که عمدتاً در آسمان خراش‌ها استفاده می‌شود. برای اجرای این امر، مهندسان یک توپ بزرگ را از کابل‌های فولادی که به یک سیستم هیدرولیک در بالای ساختمان متصل می‌شوند، آویزان می‌کنند. هنگامی که ساختمان شروع به تاب خوردن می‌کند، توپ مانند یک آونگ عمل و در جهت مخالف حرکت می‌کند تا ساختمان را تثبیت کند. این ویژگی‌ها به گونه‌ای تنظیم شده‌اند که در صورت وقوع زلزله با حرکت ساختمان مطابقت داشته باشند و آن را خنثی کنند.

حفاظت از ساختمان‌ها در برابر ارتعاشات

به جای صرفاً مقابله با نیروها، محققان در حال آزمایش روش‌هایی هستند که ساختمان‌ها می‌توانند انرژی ناشی از زلزله را به‌طور کلی منحرف کنند و مسیر آنها را تغییر دهند. این نوآوری که به آن «شنل نامرئی لرزه‌ای» می‌گویند، شامل ایجاد یک شنل متشکل از ۱۰۰ حلقه پلاستیکی و بتنی متحدالمرکز و دفن آن در حداقل سه فوت زیر پایه ساختمان است.

دانشمندان و مهندسان در حال توسعه مصالح ساختمانی جدید با حفظ شکل حتی بیشتر هستند. نوآوری‌هایی مانند آلیاژهای حافظه‌دار این توانایی را دارند که هم فشارهای سنگین را تحمل کنند و هم به شکل اولیه خود بازگردند. علاوه بر این، روکش‌های پلاستیکی تقویت شده با الیاف و ساخته شده توسط انواع پلیمرها می‌توانند در اطراف ستون‌ها پیچیده شوند و تا ۳۸ درصد استحکام و شکل‌پذیری بیشتری ارائه دهند.

مهندسان همچنین برای کمک به تقویت ساختمان‌ها به عناصر طبیعی روی می‌آورند؛ الیاف چسبنده و در عین حال سفت و سخت صدف‌ها و قدرت به اندازه ابریشم عنکبوت قابلیت‌های امیدوارکننده‌ای در ایجاد ساختار دارند. بامبو و مواد پرینت سه‌بعدی نیز می‌توانند به‌عنوان سازه‌های سبک وزن و در هم تنیده با فرم‌های بی حد و حصر عمل و به‌طور بالقوه می‌توانند حتی مقاومت بیشتری را برای ساختمان‌ها ایجاد کنند.

در طول سال‌ها، مهندسان و دانشمندان تکنیک‌های متعددی را برای ایجاد ساختمان‌های مقاوم در برابر زلزله ابداع کرده‌اند. با این حال، همانطور که امروزه تکنولوژی و مواد پیشرفته هستند، همیشه برای ساختمان‌ها نمی‌توان به‌طور کامل در برابر زلزله‌های قدرتمند مقاومت ایجاد کرد. با این حال، اگر یک ساختمان بتواند از فروریختن جلوگیری کند و زندگی و جوامع را نجات دهد، می‌توانیم آن را یک موفقیت بزرگ بدانیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->