شهردار مشهدمقدس در برنامه زنده تلویزیونی صف اول: در مشهد، از نظر سرانه اتوبوسرانی، رتبه اول کشور را داریم| در موضوعات مشهد باید نگاه ملی وجود داشته باشد ویدئو | تداوم عملیات اجرایی پروژه تقاطع غیرهمسطح میدان شهید فهمیده شهردار مشهد مقدس امشب در برنامه زنده تلویزیونی صف اول شبکه خبر (۱۴ دی ۱۴۰۳) ضرورت تامین قطعات و لوازم یدکی برای قطارشهری | تلاش برای بهبود وضعیت حمل و نقل عمومی پیشینه مقاومت مردم مشهد و خراسان در برابر متجاوزان | مشهد، شهر ایثار و ایستادگی نائب رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: تعیین تکلیف طرح تفصیلی توس، در رضایتمندی مردمی بسیار مؤثر است رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: پیشرفت پروژه های «خیام» و «شهید فهمیده» قابل قبول است حاجی بگلو: طرح تمدید یک‌ساله شوراها در مجلس بررسی خواهد شد ثبت اولین روز «سالم» برای هوای کلانشهر مشهد در ماه جاری (۱۳ دی ۱۴۰۳) قلعه وکیل‌آباد مشهد در مرحله تملک و بازگشایی دیپلم افتخار رویداد نشان مشهد الرضا(ع) مشوق ادامه مسیر علمی است برگزیده نشان مشهدالرضا (ع): تلاش می‌کنم دستاورد‌هایم را در خدمت ترویج اخلاق رضوی به کارگیرم رویداد نشان مشهد الرضا (ع) می‌تواند الگویی برای سایر شهر‌های کشور باشد گلایه شهردار مشهد از کمبود تسهیلات برای زوج‌های جوان در نمایشگاه لوازم خانگی+ ویدئو بانویی که همسر شهید شد و فرزندش را تا شهادت بدرقه کرد پدیده زاغه‌نشینی معضل جدی مشهد در ۶۰ سال قبل | سقفی برای گودال‌نشین‌ها نشست تخصصی ارائه طرح راهبردی ساماندهی کشف‌رود در مشهد برگزار شد| پروژه احیای کشف رود اقدامی ملی است کشف ۲ تن مواد مخدر در مرز‌های خراسان رضوی (۱۲ دی ۱۴۰۳) ادبیات بومی در روایت ظرفیت‌های غنی مشهد و خراسان مؤثرتر است شهروند خبرنگار | تصویری زیبا از ارتفاعات خلج در جنوب شرقی مشهد بسته تشویقی جدید برای رونق ساخت‌وساز در مشهد
سرخط خبرها
در نشست مشترک ستاد صیانت از حقوق شهروندی مطرح شد؛

ترویج منشور «حقوق شهرنشینی» اولویت فرهنگسرا‌ها

  • کد خبر: ۱۵۰۵۲
  • ۲۷ دی ۱۳۹۸ - ۱۵:۴۹
ترویج منشور «حقوق شهرنشینی» اولویت فرهنگسرا‌ها
نشست مشترک ستاد صیانت از حقوق شهروندی با هدف بررسی نقش فرهنگسرا‌ها و ادارات اجتماعی و فرهنگی مناطق سیزده گانه در تببین، اطلاع‌رسانی و فرهنگسازی برای منشور حقوق شهرنشینی در مشهد برگزار شد.

به گزارش شهرآرا نیوز، محمد محسن مصحفی، معاون شهردار و رییس سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد در این نشست ضمن اشاره به ضرورت رعایت منشور حقوق شهرنشینی در جامعه گفت: زندگی جمعی بیش از سه میلیون نفر در یک چهارچوب جغرافیایی محدود نظیر شهر، تعاملات و روابط میان آن‌ها نیازمند رعایت قواعد و قوانینی است که ما گاه چنان که شایسته است به آن توجه نمی‌کنیم، بنابراین افراد در حوزه‌های مختلف زندگی روزمره به صورت مداوم با یکدیگر دچار چالش شده‌ و از نظر روحی فرسوده می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه شورای اسلامی شهر با انجام اقداماتی نظیر تصویب منشور حقوق شهرنشینی تلاش کرده است زمینه را برای حرکت شهر مشهد به سوی جامعه مطلوب تر آماده سازد، تصریح کرد: یکی از اولویت های اصلی فرهنگسراها در سال جاری و سال 1399 ترویج منشور حقوق شهرنشینی است که این تلاش برای ترویج منشور حقوق شهرنشینی در مشهد و انتقال آموزه‌های آن به شهروندان، به مرور در طول زمان نتیجه خواهد داد.

ضرورت توجه به «هویت و حس تعلق به مشهد» در مسائل فرهنگی شهر

در ادامه این نشست رییس کمیسیون حقوقی شورای اسلامی شهر مشهد، گفت: در کارگروه فرهنگ و هنر کمیسیون فرهنگی شورای شهر مشهد تلاش می‌شود تا آموزش‌های فرهنگ شهروندی از طریق فرهنگسراها و با زبان فرهنگ و هنر در میان شهروندان ترویج شود.

سید محسن ‌حسینی‌پویا با اعلام اینکه تصویب منشور حقوق شهرنشینی در مدیریت شهری مشهد در مقایسه با سایر شهرهای کشور اقدامی بی‌سابقه محسوب می‌شود، ادامه داد: در کمیسیون فرهنگی شورای شهر 139 بند منشور حقوق شهرنشینی با سند راهبردی فرهنگ شهروندی تطبیق داده شده است. عجین شدن منشور با این سند راهبردی می‌تواند دستاوردهای ارزنده‌ای برای مدیریت شهری سایر شهرها باشد تا از آن بهره ببرند.

وی افزود: با انجام بررسی‌های متعدد روی سند راهبردی فرهنگ شهروندی به این نتیجه رسیدیم که علاوه‌بر تفکیک زباله و رعایت حق عابرپیاده، هویت و حس تعلق به شهر است که می‌تواند به عنوان هدف اصلی این سند باشد و سایر مسائل فرهنگی در ذیل آن پیگیری شود.

رییس کمیسیون حقوقی شورای اسلامی شهر مشهد با تاکید براینکه اکنون مشهد در زمینه هویت و حس تعلق به شهر وضعیت مطلوبی نسبت به سایر شهرها دارد، گفت: در حقیقت تا زمانی‌که در شهروندان حس تعلق به شهر وجود نداشته باشد یا اهالی یک محله احساس هویت نداشته باشند، انگیزه‌ای برای پیگیری مسائل و امور جاری فرهنگی وجود نخواهد داشت.

متناسب‌سازی فعالیت‌های فرهنگی شهرداری با منشور حقوق شهرنشینی

همچنین در این نشست، مشاور حقوقی شهردار مشهد گفت: مشهد از لحاظ بهداشت و استانداردهای شهرسازی از وضعیت مطلوبی برخوردار است، اما در حوزه اجتماعی و فرهنگ شهرنشینی با مشکلات جدی روبه‌رو است که باید بهبود پیدا کند.

عباس شیخ‌الاسلامی با تاکید بر اجرایی کردن منشور حقوق شهرنشینی، خاطرنشان کرد: اجرای منشور حقوق شهرنشینی و کمک به احیای حقوق مردم فرایندی زمان‌بر است و به تنهایی امکان‌پذیر نیست، بنابراین مشارکت ادارات اجتماعی و فرهنگی مناطق سیزده‌گانه و فرهنگسراها را می‌طلبد.

وی با تأکید براینکه فرهنگسراها می‌توانند در دو حوزه «آموزش حقوق شهرنشینی» و «ارتقای فرهنگ شهروندی» نقش ایفا کنند، افزود: 22 فرهنگسرای مشهد می‌توانند با برگزاری دوره‌های آموزش حقوق شهروندی مردم را با این مباحث آشنا سازند. همچنین در زمینه ارتقای فرهنگ شهرنشینی به ما کمک کنند.

سید مجتبی منتظری، دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر و صیانت از حقوق شهروندی نیز در این نشست با اشاره به اینکه اکثر فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی شهر از طریق ۲۲ فرهنگسراهای سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد و ادارات اجتماعی و فرهنگی انجام می‌گیرد، گفت: بنا داریم یکی از رویه‌های اصلی فرهنگسراها و ادارات اجتماعی و فرهنگی شهرداری مناطق سیزده‌گانه مشهد در سال 99 اجرای منشور حقوق شهرنشینی باشد.

گفتنی است؛ در این نشست محمدمحسن مصحفی، معاون شهردار و رییس سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری، سید محسن ‌حسینی‌پویا، رییس کمیسیون حقوقی شورای اسلامی شهر، عباس شیخ‌الاسلامی، مشاور حقوقی شهردار و مدیران فرهنگسراها و رؤسای ادارات اجتماعی و فرهنگی مناطق حضور داشتند. 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->