زائران پیاده‌روی اربعین دارو‌های مصرفی خود را حداقل به‌اندازه مصرف ۱۰ روز به همراه داشته باشند بازگشت یک میلیون زائر اربعین به کشور اعطای وام پیش ثبت‌نام خودرو روی میز سازمان بازرسی کل کشور ایرانی‌ها صاحب پلتفرم جدید سلامت شدند | راه اندازی اپراتور ملی سلامت افزایش بدهی بیمه‌ها به داروخانه‌ها زائران پیاده برای پیشگیری از ضعف بدنی، از مصرف زیاد سردی‌ها پرهیز کنند  گلایه شهروندان از قطعی چندساعته جریان برق در برخی محلات مشهد| خاموشیِ «چراغ‌خاموش»! ایجاد اتاق سرما برای جلوگیری از گرمازدگی زائران اربعین تداوم خیزش گردوخاک در شرق کشور تا ۲ روز آینده (۲۹ مرداد ۱۴۰۳) هشدار اورژانس درباره شیوع سرخک در عراق هشدار یک استاد دانشگاه: شنا کردن با «لنز» ممنوع است ابتلا به سرطان معده توسط این باکتری خطرناک و بی نشانه ۲۱ آرایشگاه زنانه غیرمجاز و زیرزمینی در مشهد پلمب شد (۲۸ مرداد ۱۴۰۳) فرماندار مشهد: با گران فروشی در دهه آخر صفر برخورد جدی می‌کنیم | تمام دستگاه‌های اجرایی پای کار باشند اعلام اسامی پذیرفته‌شدگان نهایی آزمون دکتری سال ۱۴۰۳
سرخط خبرها

لحظه تحویل سال ۱۴۰۲ هجری شمسی + تقویم سال ۱۴۰۲

  • کد خبر: ۱۵۱۶۰۷
  • ۰۳ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۵:۵۹
لحظه تحویل سال ۱۴۰۲ هجری شمسی + تقویم سال ۱۴۰۲
براساس تقویم لحظه تحویل سال ۱۴۰۲ در نخستین روز از فصل بهار خواهد بود.

به گزارش شهرآرانیوز، لحظه سال تحویل ۵۴ دقیقه و ۲۸ ثانیه روز سه‌شنبه ۱ فروردین ۱۴۰۲ هجری شمسی، مطابق ۲۸ شعبان ۱۴۴۴ هجری قمری و ۲۱ مارس ۲۰۲۳ میلادی است.

لحظه تحویل سال ۱۴۰۲ هجری شمسی + تقویم سال ۱۴۰۲

تاریخچه نوروز باستانی

نوروز یک جشن قدیمی و کهن از اقوام متعددی است که به ارث رسیده است، اما شناسنامه ایرانی به خود گرفته و از آن به عنوان نماد پیوند دهنده‌ی افراد و اقوام ایرانی ایران یاد می‌شود. نوروز، با عنوان رسمی «روز بین‌المللی نوروز»، توسط یونسکو به عنوان میراث فرهنگی و معنوی بشر به ثبت جهانی رسیده و این روز یکی از روز‌های مقدس و اعیاد مذهبی زرتشتیان و بهاییان نیز به شمار می‌رود.

همچنین در شاهنامه درباره نوروز اینگونه نوشته شده است: جمشید در حال گذشتن از آذربایجان بوده است که دستور می‌دهد برایش تختی قرار دهند، سپس با تاجی پر زرق و برق روی آن تخت می‌نشیند و با تابش نور خورشید به آن تاج زرین، روشنایی و نور فراوانی دنیا را فرا میگیرد و به خاطر شادمانی مردم آن روز را نوروز می‌نامند.

ریشه‌یابی واژه نوروز

واژه نوروز از زبان فارسی میانه (nōgrōz) گرفته شده که ریشه در زبان اوستایی دارد. مورخان، معادل اوستایی آن را navaka raocah حدس زده‌اند.

امروزه در فارسی این واژه برای دو معنی استفاده می‌شود:

نوروز عام: روز آغاز اعتدال بهاری (برابری شب و روز) و آغاز سال نو

نوروز خاص: روز ششم فروردین با نام «روز خرداد»

ایرانیان باستان از نوروز به عنوان «ناوا سرِدا» یعنی سال نو یاد می‌کردند. مردمان ایرانی آسیای میانه در دوره‌های سغدیان و خوارزمشاهیان، نوروز را نوسارد و نوسارجی، به معنای سال نو می‌خواندند.

با توجه به قواعد آواشناسی، نگارش این واژه در الفبای لاتین به صورت Nowruz توصیه می‌شود (وی در این رابطه تلفظ فارسی را مبنا قرار داده است). امروزه در نوشته‌های یونسکو و بسیاری از متون سیاسی این شکل از املا استفاده می‌شود

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->