استراتژی چندوجهی ترامپ در قبال برنامه هسته‌ای‌ ایران سخنگوی شورای شهر تهران: مصوبه تغییر نام خیابان بیستون به «شهید یحیی سنوار» دوباره بررسی می‌شود قائم پناه: استان خوزستان مقصد بعدی سفر استانی رییس جمهور است پیام رهبر معظم انقلاب به مناسبت میلاد حضرت مسیح(ع)+تصویر یک صهیونیست در عملیات زیرگیری با خودرو در الخلیل زخمی شد (۵ دی ۱۴۰۳) شلیک یک پهپاد از یمن به سمت جنوب فلسطین اشغالی (۵ دی ۱۴۰۳) پزشکیان: نمی‌توانم حرف‌هایی بزنم که بعدا عمل نکنم دیدار پزشکیان با سه خانواده شهید در بجنورد صدور احکام پرونده فرزندان معاون اول سابق قوه قضائیه+ جزئیات (۵ دی ۱۴۰۳) ۵ غیرنظامی سوری بر اثر تیراندازی نظامیان صهیونیست زخمی شدند (۵ دی ۱۴۰۳) جزئیات خنثی‌سازی فعالیت‌های جاسوسی «سیا» و «موساد» در یمن خنثی سازی طرح ترور یکی از مدیران ارشد صنایع دفاعی روسیه (۵ دی ۱۴۰۳) سخنگوی دولت: بازگشایی سفارت ایران، بستگی به عملکرد حاکمان سوریه دارد محسنی اژه‌ای: دادگاه‌های مفاسد اقتصادی با قاطعیت در حال برگزاری است | ورود به حریم خصوصی افراد غلط است پزشکیان: نمی‌توان با امر و نهی با نسل جوان رفتار کرد پژمان‌فر تأکید کرد: لزوم توجه دولت به کاهش هدررفت گاز و انجام یک انقلاب در بهینه‌سازی مصرف آیت‌الله علم‌الهدی: هیچ مخالفتی با اثرگذاری زنان در جامعه ندارم | به‌کارگیری استعداد و نبوغ بانوان در مدیریت جامعه امری ضروری است پزشکیان وارد استان خراسان شمالی شد (۵ دی ۱۴۰۳) پیام تسلیت پزشکیان به رئیس‌جمهور آذربایجان در پی سقوط هواپیمای مسافربری در جلسه هیئت دولت مطرح شد: تسریع در شناسایی دقیق مبادی خروج بنزین و گازوئیل از مسیر قانونی توزیع برنامه‌های یوم‌الله ۹ دی در سراسر کشور اعلام شد سردار رادان: کویرهای ایران تحت پوشش مانورهای فراجا قرار می‌گیرد سردار رشید: رزمایش دفاعی -تهاجمی نیروهای مسلح در روزهای آینده برگزار خواهد شد سفیر قطر با معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور دیدار کرد (۵ دی ۱۴۰۳) بازدید معاون توسعه روستایی رئیس‌جمهور از مناطق مرزی خراسان شمالی (۵ دی ۱۴۰۳) نشان ارتش جمهوری اسلامی ایران به وزیر امور خارجه اهدا شد پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی به سی‌ویکمین اجلاس سراسری نماز + فیلم ویدئو| اولین تصاویر از حمله هوایی پاکستان به مناطق مرزی افغانستان
سرخط خبرها

احساس امنیت شهروندان در کنار وکیل

  • کد خبر: ۱۵۲۱۱۵
  • ۰۷ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۲:۴۰
احساس امنیت شهروندان در کنار وکیل
هفتم اسفند، فرصتی برای باز اندیشی در فلسفه ایجاد نهاد وکالت و نیز جایگاه وکیل مدافع در نظام حقوقی ایران از یک طرف و نقش او در استیفای حقوق شهروندی ازطرف دیگر است.

هفتم اسفند، فرصتی برای باز اندیشی در فلسفه ایجاد نهاد وکالت و نیز جایگاه وکیل مدافع در نظام حقوقی ایران از یک طرف و نقش او در استیفای حقوق شهروندی ازطرف دیگر است.

اصل ۳۴ قانون اساسی حق دسترسی به دادگاه را به عنوان یک حق اساسی به رسمیت شناخته است و در یک مهندسی خردمندانه در اصل ۳۵ بلافاصله انتخاب وکیل را به عنوان یک حق برای طرفین دعوا به رسمیت شناخته و حتی حاکمیت ملزم به تعیین وکیل برای افرادی که توانایی انتخاب وکیل ندارند، شده است. مقنن اساسی در این مهندسی حکیمانه وکیل را در فرایند دادرسی یک ضرورت دانسته است و ظاهرا با تعهد به نتیجه‌ای که برای حاکمیت تعیین کرده است، دادرسی بدون حضور وکیل را ناقص دانسته است.

به همان میزان که عدالت قضایی دارای اصالت و حسن ذاتی است، ارکان و عناصر تحقق این مطلوب نیز دارای جایگاه ممتاز هستند. مکان دسترسی به وکیل هم خود یکی از حقوق شهروندی و هم تضمین احترام و التزام به حقوق شهروندی در تمامی طیف‌های آن است. از جمله مؤلفه‌های مهم مدنیت و دموکراسی قانون مداری و قرار گرفتن امور بر مدار قانون در هر جامعه است، حرفه وکالت و وکیل متخصص و دغدغه‌مند شاخصه یک نظام مترقی حق مدار است.

وکلا در مسیر تعالی جامعه و تحقق نشانه‌های آن نقش کلیدی دارند، روایت صحیح وکلا از روند دادرسی ضامن سلامت نظام قضایی و تقویت عناصر ارزشی و اصولی آن است، چرا که دیدبان‌ها همیشه در متن اتفاقات هستند؛ بنابراین اعتماد به آن‌ها شاخصی برای تحول خواهی واقعی حاکمیت است. تثبیت امنیت روحی روانی شهروند ارتباط مستقیمی با وکالت دارد؛ بنابراین وکیل متخصص و آگاه ضمن اشراف بر اهمیت جایگاهش و تسلط بر فنون حرفه‌ای می‌داند که امتزاج مباحث حاشیه‌ای هیچ افزوده‌ای برای هدف غایی دستیابی به حق و استقرار عدالت و نجات موکلش ندارد.

وکیل تنها عنصر از عناصر رویه شکلی دادرسی عادلانه نیست، بلکه عامل مؤثر در ماهیت دعوا و جلوگیری از قلب ماهیت دعواست. شهروندان در کنار وکلای خود در فرایند رسیدگی احساس امنیت و آرامش دارند، بنابراین وجود وکلای فرهیخته که حلقه میانی مردم و حاکمیت هستند، بخشی از حکمرانی مردمی و شایسته است. حکمران حکیم برای کسب سرمایه اجتماعی و جلب اعتماد عمومی پیوسته خود را ملتزم به احترام به وکیل می‌داند و نظام مردمی بدون حلقه تخصصی مردمی قابل تحقق نیست.

قوانین مکتوب صامت تا زمانی که لباس اجرا بپوشند و جان بگیرند و قابلیت خود را در احقاق حق اثبات کنند، فاقد کارکرد هستند. وکیل مدافع، همان مهندس خبره حقوق و قانون است که با جانمایی مناسبِ مواد قانونی مانع انحراف از معیار می‌شود و در ساختن بنای عدالت کنار قاضی عادل و حق طلب متعهدانه غبار از حقیقت می‌زداید. مفاهمه کامل با درک شرایط طرفین بین نهاد وکالت و حاکمیت ضرورتی است که می‌بایست پس از هفتاد سال قدمت اتفاق بیفتد. ۷اسفند نیاز به بازاندیشی جدی دارد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->