پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است وضعیت قرمز عمومی
سرخط خبرها

ویروس ماربورگ چیست؟ + علائم فرد مبتلا

  • کد خبر: ۱۵۲۳۶۷
  • ۰۸ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۱:۳۸
ویروس ماربورگ چیست؟ + علائم فرد مبتلا
بیماری ویروسی ماربورگ (Marburg Virus)، یک بیماری سخت و اغلب کشنده در انسان است. این ویروس با تب خونریزی دهنده شدید همراه است.

به گزارش شهرآرانیوز، پس از اینکه خبر شیوع ویروس ماربورگ در چندین کشور آفریقایی توسط سازمان بهداشت جهانی اعلام شد، مقامات بهداشتی اسپانیا گفتند که هنوز هیچ فردی در این کشور به این ویروس مبتلا نشده، اما تدابیر بهداشتی آغاز و احتمال قرنطینه نیز وجود دارد.

وزارت بهداشت اسپانیا اعلام کرد که آزمایش یک فرد مشکوک به بیماری ماربورگ در این کشور منفی تشخیص داده شد و هنوز کسی به این ویروس مبتلا نشده است.

مقامات بهداشتی در والنسیا پیشتر اعلام کردند که اولین مورد مشکوک این بیماری عفونی در این کشور را شناسایی کرده اند که منجر به قرنطینه بیش از ۲۰۰ نفر در گینه استوایی شده است.

به گفته مقامات، این فرد ۳۴ ساله که اخیراً در گینه استوایی بوده، یک آزمایش تشخیصی انجام داده و قرار است در هفته‌های آینده دوباره آزمایش تکرار شود.

طبق گفته سازمان بهداشت جهانی، ویروس ماربورگ می‌تواند تا ۸۸ درصد مرگ و میر داشته باشد. هیچ واکسن یا درمان ضد ویروسی برای درمان آن تایید نشده است.

به گفته نمایندگان سازمان بهداشت جهانی (WHO) در کشور‌های آفریقایی مواردی از بروز ویروس جدیدی به نام ماربرگ در کشور‌های کامرون و گینه استوایی مشاهده شده که گفته می‌شود شبیه ویروس ابولاست.

مقامات بهداشتی کشور گینه استوایی به طور رسمی اولین شیوع ویروس ماربورگ را اعلام کردند.

سازمان بهداشت جهانی روز سه شنبه اعلام کرده بود که موارد هشدار خود را در کشور گینه افزایش داده است. به گفته این سازمان در گینه تاکنون ۹ مورد مرگ و ۱۶ مورد مشکوک به بیماری ویروس ماربورگ با علائمی از جمله تب، خستگی، استفراغ خونی و اسهال گزارش شده است.

تاریخچه ماربورگ

ویروس ماربورگ (Marburg virus) ویروسی خطرناک است که باعث بیماری ماربورگ می‌شود. این بیماری از خانواده فیلوویروس‌ها و دارای ژنوم RNA است. ویروس ماربورگ در سال ۱۹۶۷ در شهر ماربورگ در المان کشف شد و از آن زمان تاکنون، بیشتر موارد این بیماری در آفریقا گزارش شده است.

ماربورگ عمدتاً از طریق مخاط، خون و دیگر مایعات بدنی افراد آلوده به این ویروس منتقل می‌شود. علائم اولیه بیماری شامل تب، سردرد، افت اشتها و افزایش خلق و خوی آرامش‌بخش هستند. در ادامهٔ بیماری، علائم اختلالات عصبی و عضلانی، اسهال و استفراغ، خونریزی داخلی و خارش پوستی نیز دیده می‌شود. در حال حاضر، هیچ درمان خاصی برای بیماری ماربورگ وجود ندارد و درمان بیماری بیشتر بر اساس تسکین علائم و مداوای پایه انجام می‌شود. به دلیل خطراتی که این ویروس برای سلامتی انسان‌ها دارد، بهتر است در صورت مشاهدهٔ علائم بیماری، به سریعی به پزشک مراجعه کرده و اقدامات لازم را برای جلوگیری از شیوع بیماری انجام دهید.

علائم ویروس ماربورگ چیست؟

پس از یک دوره نهفتگی ۲-۲۱ روزه، علائم ماربورگ خود را با تب، لرز، سردرد و درد عضلانی نشان می‌دهد. در حدود روز پنجمِ پس از شروع علائم، ممکن است بر روی پوست سینه یا کمر، راش پوستی دیده شود. حالت تهوع، استفراغ، درد قفسه سینه، گلودرد، درد شکم و اسهال نیز جزو علائم ویروس ماربورگ هستند.

در صورت کنترل نشدن ویروس و تشدید علائم، ممکن است فرد مبتلا دچار زردی، التهاب لوزالمعده، کاهش وزن شدید، هذیان، شوک، نارسایی کبد، خونریزی شدید و اختلال عملکرد در چند اندام شود.

پیشگیری از ابتلا به ویروس ماربورگ

همانطور که گفتیم، این ویروس ابتدا از خفاش‌های میوه‌خوار به انسان منتقل می‌شود؛ بنابراین اولین راه این است که با این حیوانات و مایعات بدن آن‌ها تماسی نداشته باشیم. اقدامات برای پیشگیری از انتقال ثانویه یا فرد به فرد مانند مواردی است که برای سایر تب‌های خونریزی‌دهنده استفاده می‌شود.

اگر بیمار مشکوک باشد یا تایید شود که به بیماری ویروس ماربورگ مبتلا است، باید اقداماتی برای پیشگیری، کنترل عفونت و جلوگیری از تماس مستقیم فیزیکی با بیمار به کار گرفته شوند. این اقدامات احتیاطی شامل پوشیدن روپوش محافظ، دستکش و ماسک است.

قرار دادن فرد مبتلا در قرنطینه، استریل کردن یا دفع صحیح سوز‌ن‌ها، تجهیزات و مواد دفعی بیمار جزو مهمترین راه‌های پیشگیری از ابتلا به ویروس ماربورگ محسوب می‌شوند. در آزمایشگاه‌ها نیز باید ابزار پزشکی کاملا ایمن را به کار برد و نمونه‌ها را با استفاده از وسایل حمل و نقل تایید شده، جابه‌جا کرد.

راه‌های درمان ویروس ماربورگ

در حال حاضر هیچ درمان خاص یا واکسنی برای ویروس ماربورگ وجود ندارد. با برخی از درمان‌ها مثل متعادل کردن مایعات بدن بیمار، حفظ وضعیت اکسیژن و فشار خون، جایگزینی خون از دست رفته و درمان عفونت می‌توانند برای درمان فرد مبتلا به کار روند. البته برخی از راه‌های درمانی در مدل‌های غیرانسانی تایید شده‌اند، اما هنوز آن‌ها را بر روی انسان‌ها آزمایش نکرده‌اند.

آیا بیماری ماربورگ واکسن دارد؟

به نقل از روزنامه دیلی میل، اخیرا سازمان جهانی بهداشت جلسه‌ای فوری در مورد افزایش موارد ابتلا به ماربورگ تشکیل داده و کارشناسان از سراسر جهان برای حضور و تبادل نظر در این اجلاس فراخوانده شدند.

کارشناسان اظهار کرده اند که ممکن است ماه‌ها طول بکشد تا واکسن‌ها و دارو‌های مؤثر برای این بیماری در دسترس قرار گیرند، زیرا تولیدکنندگان باید نمونه‌ها را جمع‌آوری کرده و آزمایش‌های مختلفی را روی آن‌ها انجام دهند.

با این حال متخصصان تاکنون ۲۸ واکسن آزمایشی برای این بیماری شناسایی کرده اند که می‌توانند در برابر این ویروس موثر باشند. هرچند بیشتر این واکسن‌ها برای مبارزه با ابولا ساخته شده اند.

سه شرکت سازنده واکسن نیز اظهار کرده اند که ممکن است بتوانند دز‌هایی از واکسن این بیماری را برای آزمایش در شیوع فعلی در دسترس قرار دهند.

همچنین برخی از واکسن‌های ماربورگ نیز قبلاً آزمایش‌های بالینی فاز یک را پشت سر گذاشته‌اند. با این حال، هیچ یک از واکسن‌ها به مقدار زیاد در دسترس نیستند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->