حجت‌الاسلام و المسلمین کاردان: امیدوارم فعالیت ۱۰ ساله شهرداری مشهد در ایام اربعین ادامه دار باشد | شهرداری مشهد مدال افتخار خدمت به زائران حسینی را بر سینه دارد رئیس سازمان حج و زیارت خراسان‌رضوی: ۷۷ درصد زائران اربعین استان از طریق مرز مهران از کشور خارج شده‌اند طرح قالی‌های کرمان روی کاشی خوش‌تر است | یادی از مرحوم علی اکبر عباس نژاد، کاشی کارِ پیشکسوت آستان قدس رضوی قدم به قدم در طریق حسین (ع) با خانواده بیش از ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار زائر اربعین وارد عراق شدند فراخوان دریافت روایت‌هایی از اربعین با نگاه زنانه + جزئیات تجلیل از آزادگان خراسان‌رضوی در نشست «الماس‌های درخشان» حقیقت تکبیر ابتدای نماز ۱۳صفر چه روزیست؟ | ماجرای حاجت‌ روایی با خرید طلا + اعمال زیارتی عاشقانه و مؤمنانه با همراهی اذکار الهی آسمان مال او بود | به یاد سرهنگ خلبان مرحوم صمد بالازاده یک روز مؤمنانه کوله‌پشتی معنوی برای سفر اربعین آیین بدرقه کاروان پارالمپیک در حرم امام‌رضا(ع) برگزار می‌شود برپایی موکب خادمان کفشدار حرم امام‌رضا(ع) در عتبات‌ عالیات تقدیر ستاد بازسازی عتبات عالیات از خدمات شهرداری مشهد خدمت‌رسانی آستان قدس رضوی به زائران اربعین در مرز‌های کشور | استقرار ۵۷ موکب در کشور عراق ثبت‌نام بیش‌از ۲۳۶ هزار نفر از خراسان‌رضوی برای سفر اربعین تا امروز (۲۵ مرداد ۱۴۰۳) از اهالی منظومه فرهنگ | مختصری از زندگی مرحوم عزیزا... عطاردی نویسنده مجموعه فرهنگ خراسان
سرخط خبرها

۲۰ هزار برگ سند تاریخی پزشکی در مرکز اسناد آستان قدس رضوی

  • کد خبر: ۱۵۵۳۰
  • ۰۱ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۷:۰۵
۲۰ هزار برگ سند تاریخی پزشکی در مرکز اسناد آستان قدس رضوی
مدیر مرکز اسناد و مطبوعات آستان قدس رضوی از جمع آوری بیش از ۲۰ هزار برگ سند با موضوع پزشکی در مرکز اسناد آستان قدس رضوی خبر داد.

ابوالفضل حسن آبادی در مراسم رونمایی از اسناد پزشکی آستان قدس رضوی، موجود در گنجینه رضوی که امروز در بیمارستان فوق تخصصی رضوی برگزار شد، خاطرنشان کرد: اسناد موجود از دارالشفاء آستان قدس رضوی را به‌عنوان قدیمی‌ترین مرکز درمانی شهر مشهد از دوره صفویه، زوایای بسیاری از تاریخ پزشکی به‌جای مانده از گذشته را بر ما آشکار می‌کند.

مدیر مرکز اسناد و مطبوعات آستان قدس رضوی این اسناد را به لحاظ سندشناسی و ساختار نگارشی و همچنین سندپژوهی در زمینه تاریخ پزشکی، بسیار مهم توصیف کرد.

در بخش دیگری این مراسم، برخی از اسناد مراکز پزشکی آستان قدس رضوی از گذشته تا کنون رونمایی شد.

طبق اسناد و مدارک موجود، تاریخ پزشکی آستان قدس رضوی با قدمت بیش از پنج قرن، یکی از نهادهای مهم وقفی در جهان اسلام است، به طوری‌که برخی از واقفان به سلامت و شفای بیماران اهمیت و از موقوفات خود وجوهی را به این امر اختصاص می‌دادند.

تأسیس دارالشفای آستان قدس رضوی در جوار بارگاه ملکوتی امام رضا(ع) باعث شده تا شهر مشهد به‌عنوان یک ‌قطب پزشکی در ایران مطرح شود؛ این مؤسسه درمانی در طول تاریخ جایگاهی برای درمان ارادتمندان و زائران و همچنین مجاوران حرم مطهر رضوی بوده است.

دارالشفا در دوره پهلوی و پس از انقلاب اسلامی با تغییر در فضا و استفاده از دانش پیشرفته پزشکی همچنان به عنوان یکی از مراکز مهم درمانی در خدمت زائران و مجاوران آقا علی بن موسی الرضا(ع) است.

همچنین بیمارستان منتصریه دومین مرکز درمانی آستان قدس رضوی است که از محل موقوفه ساخته شده است.

سومین مرکز درمانی آستان قدس رضوی، بیمارستان امام رضا(ع)، است که در سال 1313 شمسی بیمارستان رسما به بهره برداری رسید.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->