محمد کاملان | شهرآرانیوز؛ در این میان، اما سهم منطقه ۵ و محلاتش از این پروژهها در فاز اول، ۴۴ پروژه با ۱۰۰ میلیارد اعتبار بود و حداقل در این مرحله هم بخش زیادی از معابر خاکی منطقه، آسفالت و همچنین معضل آبگرفتگی کوچه و خیابانها رفع شد. حالا پس از تأیید و تصویب شورای اسلامی شهر مشهد برای اجرای فاز دوم زودبازدهها و افزایش اعتبار هر محله به ۱۵ میلیارد تومان، فرایند این مرحله از پروژههای زودبازده آغاز شده و آنطور که شهردار منطقه ۵ خبر داده است، ۱۶۰ پروژه درقالب این مرحله از زودبازدهها در سطح این منطقه که محلاتش جزو محلههای کمبرخوردار شهر هستند، اجرا میشود.
مجید وحدتیپور در گفتگو با خبرنگار شهرآرا، با اشاره به تغییر جدی شیب خدمت بهسمت حاشیه شهر و اجرای پروژههای مختلف برای تغییر چهره این محلات گفت: فصل پاییز فاز اول پروژههای زودبازده در منطقه ۵ به پایان رسید و با حدود ۱۰۰ میلیارد تومان بودجهای که برای این کار داشتیم، توانستیم ۴۴ پروژه را که خود مردم، آنها را انتخاب و درخواست اجرایشان را مطرح کرده بودند، تعریف کنیم و به بهرهبرداری برسانیم.
رسیدگی به وضعیت معابر، پیادهروسازی، اصلاح هندسی و جمعآوری آبهای سطحی، مهمترین درخواستهای مردم از شهرداری این منطقه برای اجرا در فاز اول زودبازدهها بوده است که وحدتیپور در اینباره توضیح داد: بخش زیادی از محلات حاشیه شهر بهمرور به مشهد الحاق شدهاند و ازآنجاییکه ساختوسازها و سایر اقدامات در آنها بدون ضوابط شهرسازی انجام شده است، شاهد آبافتادگیهای فراوانی در این محلات هستیم؛ به همین دلیل بخش زیادی از پروژههایی که در زودبازده یک اجرایی شد، مربوط به تأمین زیرساختها در این حوزه بود. با اجرای این پروژه ها، آبگرفتگیهای منطقه ۵ تنها به دو سه نقطه رسیده است؛ این یعنی درصورت بروز باران شدید، ما میدانیم که نیروهایمان را در کدام نقاط مستقر کنیم.
این اتفاق درحالی افتاده است که پیش از اجرای این طرح، بیش از صد نقطه در سطح منطقه هنگام بارشهای پاییزی یا بهاری، درگیر آبگرفتگیهای شدید میشدند. شهردار منطقه ۵ ادامه داد: از طرف دیگر با اعتبار این پروژهها و اجرای روکشآسفالت، خوشبختانه دیگر معبر خاکی نداریم و معابر از وضعیت نامناسب قبلی خارج شدند.
وی با تأکید بر نقش پررنگ مردم و شوراهای اجتماعی محلات در اجرای زودبازدهها تصریح کرد: پروژههای زودبازده بهدلیل نقش پررنگ مردم و شورای اجتماعی محلات، نمود بسیار خوبی داشت، اما برای اجرای بهتر و بینقصتر فاز دوم، مرحله اول را کاملا پایش کردیم و همه ضعفهای آن و گیروگرفتاریهایی را که داشت، شناسایی و برای فاز دوم این طرح، آنها را برطرف کردیم. اقدام دیگری که برای زودبازدههای ۲ انجام دادیم، این بود که یک فهرست پیشنهادی را شهرداری به مردم و شوراهای اجتماعی محلات داد.
این فهرست شامل پروژههایی بود که از نظر ما قابلیت و اولویت اجرا در محلات هدف را داشت، اما اجباری برای انتخاب آنها نبود. هم میتوانستند از این فهرست پروژه انتخاب کنند و هم اینکه پروژههای پیشنهادی خودشان را به شهرداری ارائه کنند. ابتکار دیگر شهرداری منطقه ۵ در زودبازده ۲ مستندسازی اقداماتی است که در جریان زوبازده ۲ برای محلات انجام میشود. با این کار مردم متوجه میشوند که شهرداری چه کارهایی برای محلهشان انجام داده است.
وحدتیپور در پاسخ به این سؤال که در مرحله دوم زودبازدهها چه تعداد پروژه قرار است اجرایی شود، گفت: بعد از جلسات با مردم و شوراهای اجتماعی محلات و جمعآوری درخواستها، قرار است ۱۶۰ پروژه زودبازده در مرحله دوم زودبازدهها در دوازده محله هدف منطقه، تعریف و اجرایی شود.