تولید روزانه ۵۵ هزار تن زباله در کشور دستگیری عاملان قتل خانوادگی در فردوسیه شهریار (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) ارتباط پیشرفت سرطان پستان با مصرف روغن‌های پخت‌وپز استفاده بیش از حد از وسایل دیجیتال باعث اختلال خواب و افسردگی می‌شود راز «چاه شدادی» در معدن فیروزه نیشابور | نخستین بازخوانی یک گزارش دست‌اول از ۱۳۰ سال پیش سیر تا پیاز ورود به طبیعت در فصل بهار | چند واحد طبیعت گردی یادگاری‌های جدید روی آثار باستانی! عظیمی‌راد: پرونده تاثیر قطعی معدل در کنکور سراسری، به نفع کنکوری‌ها بسته شد بهترین زمان غذا خوردن برای ورزش؛ قبل، حین یا بعد؟ مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی واریز شد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) پاسخ‌های رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد به مشکلات مردمی | از تبانی پزشک و آزمایشگاه تا زمان ویزیت هر بیمار کاهش ۳۰ درصدی بارش‌ها در ۱۸ استان کشور نسبت به آمار بلند مدت رمزگشایی از ۴۰۰ فقره سرقت توسط پلیس مشهد | دستگیری سارقان بام بازار‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | احتمال انتقال هوای غبارآلود از ترکمنستان طی روز جمعه باقلا برای چه افرادی مضر است؟ دم‌نوش‌ها و نوشیدنی‌های گیاهی عالی برای هر زمان از روز بازنشستگان تأمین اجتماعی: شرایط دریافت وام ۵۰ میلیون تومانی را تسهیل کنید آیا گلودرد مداوم نشانه ابتلا به سرطان است؟ پیش‌بینی هواشناسی کشور (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | ۲ سامانه بارشی در راه ایران خوردنی‌هایی که به کاهش آلرژی کمک می‌کنند افزایش عجیب اضافه‌وزن و چاقی در کشور امروز، آخرین مهلت ثبت‌نام نوبت دوم کنکور سراسری ۱۴۰۴ | غیرقابل تمدید (۲۱ فروردین) گره ۸۰۰ هزار میلیارد تومانی مناسب سازی مدارس کشور قتل زن جوان به دست همسرش در نور | قاتل اعتراف کرد کشف بیش از ۲ کیلوگرم تریاک از معده قاچاقچیان در خراسان‌شمالی طرح‌های کمیته امداد برای سرمایه‌گذاری در تولید ملی| از آموزش تا ایجاد ۱۳ هزار اشتغال برای مددجویان هیچ پروژه قانونی به نام پتروشیمی میانکاله وجود ندارد کمبود کپسول اکسیژن در حادثه حریق درمانگاه مشیریه تکذیب شد محمد درویش: بزرگترین ناترازی آب کشور در خراسان رضوی است حادثه برای سرویس مدرسه در قم | راننده و ۴ دانش آموز دختر مصدوم شدند داروی بیش فعالی مصرف می‌کنید؟ فشار خونتان را کنترل کنید
سرخط خبرها

۳ نوع سرطان شایع در کمین کودکان

  • کد خبر: ۱۶۰۲۵
  • ۰۷ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۸:۵۲
۳ نوع سرطان شایع در کمین کودکان
به مناسبت «هفته ملی مبارزه با سرطان» (اول تا هفتم بهمن) سه نوع سرطان، علائم و راهکار‌های درمانی آنها، از «لوسمی» یا «لوکمیا» به عنوان شایعترین سرطان کودکان بیان می‌شود.
به گزارش شهرآرانیوز، طبق آمار‌ها حالا از هر ۱۰۰ هزار کودک پنج، شش نفر آن‌ها اسیر دیو سرطان می‌شوند، سرطانی که شایعترین آن‌ها در کودکان به ترتیب «لوسمی یا لوکمیا»، «لنفوم» و «تورمور‌های مغزی» نام دارند.

محمدرضا گلپایگانی فوق تخصص بیماری‌های خونی و سرطان کودکان به مناسبت «هفته ملی مبارزه با سرطان» (اول تا هفتم بهمن) در تشریح این سه نوع سرطان، علائم و راهکار‌های درمانی آنها، از «لوسمی» یا «لوکمیا» به عنوان شایعترین سرطان کودکان نام برد و افزود: این نوع سرطان در میان عامه جامعه به «سرطان خون» مشهور است و عامل آن نیز تکثیر بی رویه نوعی گلبول سفید در مغز استخوان است.

وی افزود: یک نوع از گلبول‌های سفید که به‌طور طبیعی در مغز استخوان رشد می‌کند بنا به علل ناشناخته دچار تکثیر بی‌رویه شده و به مرور کل استخوان را دربرگرفته و وارد خون می‌شود.

گلپایگانی رنگ پریدگی، کم خونی، بی‌حالی و خونریزی از قسمت‌های مختلف بدن از جمله بینی و لثه را از جمله علائم تشخیصی این نوع سرطان عنوان کرد و افزود: خوشبختانه در حال حاضر درمان‌های خوبی برای این نوع سرطان وجود دارد.

وی افزود: چنانچه تشخیص به موقع بوده و درمان مناسب اعمال شود، پس از یک دوره درمان ۲.۵ تا سه ساله، ۸۰ درصد موارد این نوع سرطان در کودکان قابل درمان است و بعد از این دوره با قطع کامل درمان، کودکان می‌توانند به زندگی عادی برگردند.

این فوق تخصص سرطان کودکان، از سرطان «لنفوم» به عنوان دومین سرطان شایع در کودکان یاد کرد و افزود: این سرطان ماهیتی شبیه سرطان "لوسمی" دارد، با این تفاوت که این بار منشا تکثیر بی رویه سلول‌ها در غدد لنفاوی بدن است.

وی بزرگ شدن غدد لنفاوی، تب، کاهش وزن و تعریق را از جمله علائم این نوع سرطان عنوان کرد و افزود: مهمترین علامت این نوع سرطان بزرگ شدن غدد لنفاوی است، اما باید به خاطر داشت غدد لنفاوی در بسیاری بیماری‌های عفونی بزرگ می‌شوند و مهم این است که این بزرگ شدن غدد به مدت چند هفته ماندگاری داشته باشد، در این صورت می‌توان به عنوان علامت هشداردهنده سرطان لنفوم آن را لحاظ کرد.

وی افزود: خوشبختانه این نوع سرطان هم درمان‌های مناسبی دارد و بسته به مرحله و گسترش بیماری در بدن، در موارد بسیاری قابل درمان است.

گلپایگانی از تومور‌های مغزی نیز به عنوان سومین سرطان شایع در کودکان یاد کرد و افزود: زمانی که تکثیر بی‌رویه سلول‌ها در بخش‌هایی از مغز صورت گیرد، تورمو‌های مغزی شکل می‌گیرند.

وی افزود: بسته به اینکه سلول‌ها در چه نقطه‌ای از مغز تکثیر پیدا کرده‌اند، علائمی از جمله سردرد‌های طولانی مدت بدون علت و همراه با استفراغ، دوبینی و تاری دید، تشنج، اختلال در راه رفتن و کاهش تعادل و کاهش قدرت عضلات در بدن کودک بروز پیدا می‌کند.

گلپایگانی یادآور شد: اولین اقدام درمانی در مواجه با تومور‌های مغزی بسته به محل استقرار آن‌ها در مغز، جراحی و برداشتن آنهاست، اما چنانچه تومور در ناحیه غیرقابل دسترسی قرار گرفته باشد از پرتو درمانی و شیمی درمانی استفاده می‌شود.

این فوق تخصص سرطان کودکان یادآور شد: در یک قاعده کلی خوشبختانه چنانچه سرطان در کودکان زود تشخیص داده شود، پاسخ دهی آن به درمان بهتر از بزرگسالان خواهد بود.

وی یادآور شد: علت سرطان همچنان ناشناخته است، اما طبق تحقیقات صورت گرفته برخی عوامل محیطی و ژنتیکی در بروز آن دخیل هستند که از جمله این عوامل در بحث ابتلای کودکان به سرطان، بحث مصرف الکل و انواع مواد مخدر توسط والدین این کودکان است.

وی افزود: همچنین زندگی کردن کودکان در محیط‌های نزدیک به پست‌های برق فشار قوی و نیز تماس کودکان با سموم کشاورزی و اشعه‌های پزشکی می‌تواند زمینه‌ساز ابتلای کودکان به انواع مختلف سرطان شود.
 
منبع: ایسنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->