تعلیق ۲۲۵ واحد متخلف فروش مجازی فراورده‌های سلامت‌محور آیا رژیم گرفتن به معنای مدام گرسنه ماندن است؟ ورود نیمی از زائران ایرانی به عربستان اقدام ‌بهنگام برای بارداری بهترین روش مقابله با ناباروری است | هر چیزی به فصلش تلف‌شدن یوز ایرانی چه خطری برای محیط زیست دارد؟ دستگیری یک قاتل در سرخس ۲۱ سال پس از ارتکاب قتل آموزش محیط زیست در اولویت‌های یونسکو در ایران انتقاد نماینده مجلس از سازمان محیط زیست | حفاظت از اکوسیستم‌ها یک وظیفه حیاتی است حضور سه قلاده یوزپلنگ آسیایی در مرز مشترک خراسان‌ رضوی و سمنان + فیلم هشدار دامپزشکی خراسان‌ رضوی درباره خطر شیوع سویه جدید تب‌‌برفکی مهلت ثبت نام سرویس مدارس در سال ۱۴۰۴ اعلام شد زاگرس با چه چالش‌هایی مواجه است؟ توصیه‌های تغذیه‌ای به دانشجویان و دانش‌آموزان برای امتحانات یاری مجلس برای حل تعارضات قانونی رشته‌کوه زاگرس پزشک مشهدی، دانشمند برگزیده سازمان بهداشت جهانی | گفت‌وگوی شهرآرانیوز با پروفسور «مجید غیور مبرهن» بیش از ۱۲۰۰ دامنه عرضه فراورده‌های سلامت‌محور در فضای مجازی شناسایی شد مربیان قرآنی در دورترین نقاط کشور، به عنوان رابطان قرآن تربیت می‌شوند آلودگی ترکیبی هوای مشهد وضعیت فقر یادگیری در کشورهایی با درآمد متوسط و پایین تدوین برنامه‌ای عملیاتی برای توانمندسازی معلمان پرداخت ۹۰ درصدی هزینه‌های درمان ناباروری توسط بیمه سلامت پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) | تداوم هوای گرم تا پنجشنبه ۵۰ درصد گونه‌های زیستی کشور در آستانه انقراض قرار دارند تا امروز سؤالات کنکور و امتحانات نهایی به بیرون نشر پیدا نکرده است مقطع کارشناسی دانشگاه‌ها به بخش غیردولتی واگذار می‌شود حذف تومور بیمار ۳۵ ساله، بدون بیهوشی برای اولین بار در مشهد (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) کمبود اسپری‌های آسم جدی است ایران قطب چشم‌پزشکی منطقه است پیش‌بینی هواشناسی کشور (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) | خیزش گرد و خاک در شرق کشور در سال ۱۴۰۳ بیش از ۲ هزار تبعه خارجی غیرمجاز در شبکه راه‌آهن دستگیر شدند لزوم تشکیل پلیس ویژه اطفال و نوجوانان
سرخط خبرها

هزار و ۶۰۰ پروانه طبابت غیر فعال در مشهد

  • کد خبر: ۱۶۳۱۴۵
  • ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۲۱:۱۸
هزار و ۶۰۰ پروانه طبابت غیر فعال در مشهد
معاون فنی، نظارت و آموزش سازمان نظام پزشکی مشهد گفت:در حال حاضر در مشهد از حدود ۵ هزار و ۵۰۰ پزشک عمومی تنها ۲۵۰۰ نفر پروانه طبابت دریافت کرده اند و تنها ۹۰۰ نفر ازآن‌ها مطب دارند.

به گزارش شهرآرانیوز، بیتا میرزایی در گفتگو با شهرآرانیوز گفت:امروز شاهدیم که آورده مالی فعالیت در حوزه سلامت به ویژه در سال‌های اخیر به قدری ناچیز است که بسیاری از پزشکان ما عطای طبابت را به لقای آن می‌بخشند؛ در حال حاضر در مشهد از حدود ۵ هزار و ۵۰۰ پزشک عمومی تنها ۲۵۰۰ نفر پروانه طبابت دریافت کرده اند و تنها ۹۰۰ نفر ازآن‌ها مطب دارند؛ و این فاجعه است.

وی با انتقاد از درمان محوری نظام سلامت در کشور گفت: تا زمانی که سلامت‌زایی اولویت ما نباشد، تا زمانی که عمده منابع ما در حوزه‌های علمی، فرهنگی و اقتصادی بر روی پیشگیری متمرکز نباشد؛ نظام سلامت موفق نبوده و نخواهد بود.

وی با اشاره به هزینه بر بودن تمرکز بر درمان به جای پیشگیری گفت: طبق اصول قانون اساسی دولت موظف است هزینه‌های سلامت را از طریق پوشش همگانی بیمه‌ها متقبل شده تا شهروندان کمترین هزینه را برای سلامت خود پرداخت کنند، اما عدم توجه به حوزه بهداشت و پیشگیری در کنار عوامل متعدد دیگر باعث شده هزینه‌های تامین سلامت روی محور درمان چنان سنگین باشد که در کنار شانه خالی کردن بیمه‌ها از پذیرش مسئولیت پرداخت هزینه‌های واقعی، پرداختی هزینه‌ها از جیب مردم افزایش یابد.

میرزائی بیان کرد: هر چه قدر سهم مردم در پرداخت هزینه‌ها افزایش یابد به همان نسبت کنترل نظام سلامت بر روی فرمان پیشگیری و سلامت‌زایی سخت‌تر می‌شود؛ زیرا مثلث بیمه‌ها، مردم و ارائه دهندگان خدمات سلامت در وضعیتی ناپایدار قرار خواهد گرفت و با چالش‌های متعددی مواجه خواهد شد.

او ادامه داد:به این ترتیب است که ما با بیمارانی مواجه خواهیم شد که برای خطوط آخر درمان مراجعه کرده اند در حالی که با تمرکز بر غربالگری و پیشگیری و تشخیص زودهنگام می‌توان از صرف این هزینه‌های گزاف جلوگیری کرد.

وی ارائه خدمات با کیفیت در حوزه سلامت را منوط به تامین اقتصادی ارائه کننده خدمت دانست و گفت: ارائه دهندگان خدمات باید با توجه به بهای تمام شده به انضمام یک سود منطقی به ارائه خدمت بپردازند.

متاسفانه نظام سلامت ما علاوه بر مشکل درمان محوری در تامین هزینه‌های مالی ارائه کنندگان خدمات سلامت نیز دچار مشکل است.

معاون فنی و نظارت نظام پزشکی مشهد گفت:هر ساله تعرفه‌های دستوری از سوی بیمه‌ها و بدون در نظر گرفتن هزینه تمام شده شامل هزینه‌های پرسنلی، هزینه‌های مرتبط با تامین مکان ارائه خدمات، تجهیزات، دستگاه‌ها و‌دارو‌های ضروری و ... اعلام شده و پس از ابلاغ دولت مبنا قرار می‌گیرد.

میرزائی بیان کرد: عدم همخوانی این تعرفه‌ها با هزینه‌ها، عملا بسیاری از پزشکان و مراکز ارائه خدمات سلامت را به مرز ورشکستگی رسانده است.

وی همچنین توجه به طب جامع نگر را اساس و پایه برنامه ریزی در یک نظام سلامت پیشرفته خواند و بیان کرد: بعنوان مثال کشور ما در سال‌های آتی با بحران سالمندی روبرو خواهد شد. این در حالی است که نظام سلامت در حوزه طب سالمندی و ارائه خدمات لازم به این گروه گام‌های عملی اولیه را نیز برنداشته است.

وی در پایان یادآور شد: اساس برنامه ریزی در یک نظام سلامت جامع نگر و متمرکز بر بهداشت عمومی توجه به کل جامعه در گروه‌ها و سنین مختلف با تمرکز ویژه بر گروه‌های کودکان و سالمندان است.

برای برنامه ریزی در حوزه سلامت کودکان توجه به پیشگیری از طریق روشهایی، چون واکسیناسیون و ارائه آموزش و فرهنگ سازی تاثیرگذارتر خواهد بود و در حوزه سالمندان تمرکز بر غربالگری‌ها و مراقبت‌های مستمر حائز اهمیت است؛ متاسفانه در هر دو حوزه دچار ضعف راهبردی و اجرایی هستیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->