روزانه ۱۰۰۰ دستگاه تریلی از مرز ایران و افغانستان تردد می‌کنند یک مقام طالبان: مرز میان افغانستان و ایران از مصون‌ترین مرزهاست سفر جمعی از مدیران اقتصادی خراسان رضوی به ولایت هرات در افغانستان معاون سخنگوی طالبان: ما منزوی نیستیم خلیل‌الرحمان، وزیر مهاجران طالبان، کشته شد (۲۱ آذر ۱۴۰۳) سرپرست جدید سفارت ایران در کابل: مهاجرین قانونی افغانستانی، روی چشم ما جا دارند سرپرست جدید سفارت ایران در افغانستان، وارد کابل شد (۱۰ آذر ۱۴۰۳) + فیلم پیش بینی وضعیت آب و هوایی افغانستان (پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳) راشد خان، ستاره کریکت افغانستان، بهترین توپ‌انداز جهان شد از پاریس سن ژرمن تا ابومسلم افغانستان | آرزوی دروازه‌بان تیم ملی فوتبال افغانستان برای بازی در لیگ برتر ایران یاراحمدی: موضوع پناهندگان افغانستانی فقط مسئله ایران نیست تقدیر سخنگوی وزارت خارجه از کاظمی‌قمی | تغییر و تحول در نمایندگی‌های دیپلماتیک امری متعارف است سخنگوی دولت: ۳۲۰ هزار مهاجر غیرمجاز در دولت چهاردهم به کشورشان بازگردانده شدند عکس‌هایی از بازی فوتبال با حداقل امکانات در افغانستان سفر خبرنگار صداوسیما به محل فرود بزرگ‌ترین بمب غیرهسته‌ای آمریکا در افغانستان + فیلم کاظمی‌قمی با نماینده چین در افغانستان دیدار کرد (۵ آذر ۱۴۰۳) قدردانی رئیس اتحادیه شرکت‌های ساختمانی افغانستان از مدیرعامل نمایشگاه بین‌المللی مشهد سیادت: طالبان عملیاتی هستند و حرفی که می‌زنند را انجام می‌دهند نگاهی به دیپلماسی فعال جمهوری اسلامی ایران در افغانستان | ترافیک دیدار‌های کاظمی قمی در چهارراه شیرپور رئیس اداره راه‌آهن طالبان: هدف ما توسعه تجارت بین ایران و افغانستان است معاون استاندار خراسان رضوی: ما دوست روز‌های سخت افغانستان هستیم | دانشکده راه‌آهن در مشهد افتتاح خواهد شد
سرخط خبرها

کارشناس حوزه افغانستان: نبود یک دولت قوی ریشه تمام مشکلات افغانستان است

  • کد خبر: ۱۶۴۵۰۵
  • ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۲
کارشناس حوزه افغانستان: نبود یک دولت قوی ریشه تمام مشکلات افغانستان است
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد گفت: نبود یک دولت قوی ریشه تمام مشکلات افغانستان است و یک گروه به تنهایی نمی‌تواند بر یک کشور ۳۵ میلیونی حکومت کند.

به گزارش شهرآرانیوز، اصغر داوودی؛ استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد در اولین همایش ملی افغانستان و چشم‌اندازهای آینده اظهارداشت: ریشه بسیاری از مسائل افغانستان باز می‌گردد به نبود یک دولت قوی در این کشور است. اگر افغانستان دولتی مقتدر داشت ما امروز شاهد افغانستانی دیگر بودیم.

او در ادامه گفت: ما چه خوشمان بیاید چه نیاید، اما امارت اسلامی هم اکنون در افغانستان است و پتانسیل زیادی در ایجاد یک دولت قوی و پایدار را در افغانستان حل کنند، اما این شرط دارد.

داوودی خاطرنشان کرد: طالبان در دنیای مدرن و پسا مدرن می‌خواهد یک نظام سیاسی را در افغانستان ایجاد کند.طالبان اگر می‌خواهد در افغانستان ماندگار باشد باید به موضوعاتی توجه کنند و باید به اقتضائات دولت مدرن توجه کنند.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: یک گروه به تنهایی نمی‌تواند بر یک کشور ۳۵ میلیونی حکومت کند. تشکیل دولت فراگیر از اقتضائات دولت مدرن است. پس، تشکیل دولت فراگیر باید در عمل اتفاق بیفتد.
اداره افغانستان در دنیای جدید نیازمند تخصص و مهارت است، چیزی که طالبان به آن توجه نمی‌کند.

این کارشناس حوزه افغانستان تاکید کرد که امارت باید به آموزش به عنوان امری مهم توجه کند. آموزش در افغانستان یک ضرورت است. محدودیت‌های امارت برای آموزش دختران در دنیای امروز جایگاهی ندارد.

داوودی در ادامه گفت: امارت اسلامی باید به حقوق بشر توجه کند، موضوعی که در دنیای مدرن اهمیت زیادی دارد. اینکه ما نسبت به موضوع حقوق بشر بی‌تفاوت باشیم محبوبیتی برای طالبان به همراه نخواهد داشت.

او با بیان اینکه طالبان نمی‌توانند، جزیره‌ای در افغانستان حکومت کنند گفت: ما می‌توانیم بدون نیاز به ارتباط با دیگران حیات داسته باشیم، اما در دنیای مدرن این کار در بلندمدت بسیار دشوار است.

داوودی خاطرنشان کرد: نظام جهانی از به رسمیت شناختن طالبان خودداری کرده است و امارت باید با خواسته‌های جهان کنار بیاید.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->