زنگ خطر بلوغ زودرس کودکان | هشدار: این موسیقی‌ها خانمان‌سوزند! عذرخواهی، درس نخوانده ما و مسئولان! نوروز و دغدغه‌های مردم در ۱۵ روز ابتدای سال | از جای خالی متخصص‌ها تا نیمه‌فعال‌بودن ادارات پلمب ۲۲۴ مرکز متخلف تهیه و توزیع مواد غذایی در خراسان رضوی (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) مهم‌ترین چالش داروخانه‌ها در آغاز سال جدید تشخیص زودهنگام سرطان روده بزرگ برای زنان بسیار مهم است زلزله ۷.۲ ریشتری پاپوآ گینه‌نو در اقیانوس آرام را لرزاند آیا معوقات حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی در فروردین ۱۴۰۴ پرداخت می‌شود؟ غرق‌شدن کودک سه‌ساله در رودخانه کارون (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) هشدار پلیس به مسافران: ترافیک سنگین در جاده‌های خراسان رضوی و کلان‌شهرها ادامه دارد گردشگری نوروزی در اوج: ۴۰ درصد ایرانی‌ها به سفر رفتند تعمیرات موفقیت‌آمیز ایستگاه پمپاژ | آب، یکشنبه (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) به یزد می‌رسد زاینده‌رود دوباره زنده شد | لحظه ورود آب به سی‌وسه پل اصفهان پس از خشکی طولانی + فیلم (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) توهین به مقدسات بی‌پاسخ نماند | دادستانی گرگان وارد عمل شد واژگونی خودرو در سبزوار خراسان رضوی | یک نفر جان باخت (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زمین لرزه ۳.۹ ریشتری در بندرلنگه هرمزگان (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) پرونده حادثه حمله سگ به روستاییان بینق روی میز دادستان سبزوار پاسخگویی اورژانس به ۸۷۰ هزار تماس در طرح سلامت نوروزی نزاع خونین در روز طبیعت | شرور قبل از خروج از مرز دستگیر شد دُرنا؛ مهمان نوروزی مراتع گنبدکاووس بازدید ۴.۸ میلیونی مردم از آثار تاریخی در نوروز ۱۴۰۴ | تخت جمشید در صدر اماکن پربازدید نوروز در مجارستان جشن گرفته شد بارش باران و برف در جاده های مواصلاتی کشور + وضعیت ترافیکی دختر بچه گمشده اراکی هنوز پیدا نشده است + عکس ۲۷۷ هزار تهرانی هنوز از سفر برنگشته‌اند | بیش از ۵۳۰ میلیون تردد در جاده‌های کشور مدیرکل میراث فرهنگی فارس: هیچ قطعه سنگی از تخت‌جمشید جدا نشده است + فیلم مقصدهای محبوب نوروز ۱۴۰۴؛ صدر جدول سفرها به کدام استان‌ها رسید؟ آغاز نام‌نویسی آزمون ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی از فردا (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) ورود بیش از ۵ میلیون و ۸۵۲هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) آخرین وضعیت ترافیکی راه‌های کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

نوجوان سوئدی نامزد دریافت جایزه صلح نوبل

  • کد خبر: ۱۶۷۴۶
  • ۱۴ بهمن ۱۳۹۸ - ۲۲:۰۰
نوجوان سوئدی نامزد دریافت جایزه صلح نوبل
«گرتا تانبرگ» فعال نوجوان زیست‌محیطی سوئد برای دومین سال نامزد دریافت جایزه صلح نوبل شد.
به گزارش شهرآرانیوز؛ «ینس هولم» و «هاکان اسونلینگ» دو نماینده پارلمان سوئد اعلام کردند که این نوجوان را با توجه به فعالیت‌هایش در زمینه محیط‌زیست، نامزد دریافت این جایزه کردند.

آن‌ها گفتند که این دختر ۱۷ ساله، سخت تلاش کرده تا سیاستمداران را وادارد چشمانشان را به روی بحران آب‌وهوایی باز کنند.
دو نماینده پارلمان سوئد یادآور شدند که اقدام برای کاهش انتشار گاز‌ها در دنیای ما و پیروی از توافق زیست محیطی پاریس، اقدام در جهت برقراری صلح است.

تانبرگ که اقداماتش به اعتراض‌های زیست محیطی جوانان در سراسر جهان کمک کرد، سال گذشته برای نخستین‌بار از طرف گروهی از اعضای پارلمان نروژ نامزد دریافت جایزه صلح نوبل شد.
از نظر بسیاری از کارشناسان، این نوجوان گزینه دلخواه برای دریافت جایزه سال گذشته بود، اما این جایزه در نهایت به «آبی احمد» نخست‌وزیر اتیوپی رسید.

در آن زمان، برخی منتقدان درمورد شانس تانبرگ برای برد این جایزه به دلیل سن کم و صلاحیت اش ابراز تردید کردند.
اگر تانبرگ موفق به دریافت این جایزه در سال جاری شود، نخستین فرد از سال ۲۰۰۷ است که به دلیل فعالیت در زمینه تغییرات اقلیمی به این جایزه دست می‌یابد.
در سال ۲۰۰۷، جایزه صلح نوبل به «ال گور» فعال محیط زیست و معاون رئیس جمهوری وقت آمریکا اهدا شد.

تانبرگ همچنین در صورتی که امسال جایزه را ببرد، به عنوان جوان‌ترین فرد دریافت‌کننده جایزه صلح نوبل در کنار «ملاله یوسف زی» فعال پاکستانی قرار می‌گیرد. ملاله در سن ۱۷ سالگی مفتخر به دریافت این جایزه شد.

تانبرگ در ۱۵ سالگی در کانون توجهات قرار گرفت، زمانی که هر جمعه از مدرسه غایب می‌شد تا در مقابل پارلمان سوئد تحصن کند. اعتراض‌هایش، الهام‌بخش اعتراض میلیون‌ها جوانی بود که در مخالفت با تغییرات اقلیمی تظاهرات می‌کردند.
او که در سال ۲۰۱۹ شخصیت سال مجله تایم شد، گفت که تبدیل شدن به یک فعال، به وی کمک کرده از افسردگی که پیش از این به آن مبتلا بوده است، رهایی یابد.

مجله تایم در توضیح چرایی انتخاب تانبرگ اعلام کرد: در دهه‌ها، محققان و فعالان کوشیده‌اند رهبران جهان را متوجه این مساله کنند که تهدید آب‌وهوایی، مساله‌ای جدی است، اما امسال یک نوجوان، به نوعی توجه جهان را به خود جلب کرد.
به نوشته این رسانه، او یک دختر نوجوان معمولی است که به دلیل شجاعت به خرج دادن برای بیان حقیقت به قدرت‌های جهان، به نماد یک نسل تبدیل شده است.

این نوجوان برای شرکت در کنفرانس‌های اقلیمی نیویورک و مادرید، چهار ماه را روی آب گذراند و سفر‌های دریایی انجام داد.
 
منبع: ایرنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->