آغاز پرداخت معوقات ۷‌ماهه بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین‌اجتماعی از امروز (شنبه، ۲۳ فروردین ۱۴۰۴) چگونه پرخوابی فصلی را رفع کنیم؟  پیش‌بینی بارش باران بهاری در ۱۵ استان طی امروز (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا بین آسیب شنوایی و خطر نارسایی قلبی ارتباطی وجود دارد؟ موج خفیف عفونت‌های تنفسی در ابتدای بهار ۵۵ درصد سالمندان بالای ۶۵ سال در کشور دندان ندارند صادرات ۱۵۰ میلیون دلاری صنایع آرایشی و بهداشتی رقابت بیش از ۱۵ هزار فرهنگی برای اعزام به مدارس خارج از کشور تمدید مهلت ثبت‌نام در آزمون‌ ورودی مدارس استعداد درخشان و نمونه دولتی نشانه‌های جدید هشداردهنده زوال عقل در سالمندان کشف معادن هخامنشی در آبدانان استان ایلام اتصال برق و انتشار دود در بخش CCU بیمارستان شادگان (۲۲ فروردین ۱۴۰۴) پارکینسون، لرزش بی‌امان، درد بی‌درمان| درباره بیماری مرموز «فلج لرزان» چه می‌دانید؟ صاعقه در کردستان ۲ قربانی گرفت (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) هشدار وزارت بهداشت : ۶۰ درصد فوتی‌های تصادفات زیر ۳۰ سال هستند تولید روزانه ۵۵ هزار تن زباله در کشور دستگیری عاملان قتل خانوادگی در فردوسیه شهریار (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) ارتباط پیشرفت سرطان پستان با مصرف روغن‌های پخت‌وپز استفاده بیش از حد از وسایل دیجیتال باعث اختلال خواب و افسردگی می‌شود راز «چاه شدادی» در معدن فیروزه نیشابور | نخستین بازخوانی یک گزارش دست‌اول از ۱۳۰ سال پیش سیر تا پیاز ورود به طبیعت در فصل بهار | چند واحد طبیعت گردی یادگاری‌های جدید روی آثار باستانی! عظیمی‌راد: پرونده تاثیر قطعی معدل در کنکور سراسری، به نفع کنکوری‌ها بسته شد بهترین زمان غذا خوردن برای ورزش؛ قبل، حین یا بعد؟ مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی واریز شد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) پاسخ‌های رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد به مشکلات مردمی | از تبانی پزشک و آزمایشگاه تا زمان ویزیت هر بیمار کاهش ۳۰ درصدی بارش‌ها در ۱۸ استان کشور نسبت به آمار بلند مدت رمزگشایی از ۴۰۰ فقره سرقت توسط پلیس مشهد | دستگیری سارقان بام بازار‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | احتمال انتقال هوای غبارآلود از ترکمنستان طی روز جمعه باقلا برای چه افرادی مضر است؟ دم‌نوش‌ها و نوشیدنی‌های گیاهی عالی برای هر زمان از روز
سرخط خبرها

اطلس سوادآموزی مشهد به سرانجام رسید

  • کد خبر: ۱۶۹۲۲۵
  • ۲۴ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۰
اطلس سوادآموزی مشهد به سرانجام رسید
۱۸۰‌هزار بی‌سواد در این شهرستان حضور دارند

«اطلس سوادآموزی خراسان‌رضوی و مشهد در پایان سال گذشته تکمیل و براساس آن میزان بی‌سوادی در هر شهرستانی مشخص شده است. اکنون طبق ابلاغ استاندار خراسان‌رضوی به فرمانداران، قرار است از همه ظرفیت‌های موجود، مانند گروه‌های غیردولتی، یعنی به‌صورت مردمی و جهادی، برای کاهش بی‌سوادی استفاده شود.»

این خبر را سیدجمال‌وزیری، معاون سوادآموزی آموزش‌و‌پرورش خراسان‌رضوی، در پاسخ به پرسش شهرآرا درباره وضعیت تهیه اطلس سوادآموزی استان اعلام کرد که از تکمیل آن و شروع فرایند اجرای آن در استان حکایت دارد.

۲۲ آذر‌ماه پارسال بود که خبری با عنوان «تهیه اطلس سوادآموزی تا پایان پاییز» در روزنامه شهرآرا منتشر کردیم و نوشتیم با استفاده از اطلس سوادآموزی قرار است تمرکز بر نقاطی که کم‌سوادی یا بی‌سوادی در آن‌ها بیشتر است، افزایش یابد؛ با‌این‌حال در پیگیری‌های بعدی مشخص شد که تهیه این اطلس به پاییز نمی‌رسد و این کار به پایان زمستان موکول می‌شود؛ معاون سوادآموزی آموزش‌و‌پرورش خراسان‌رضوی همان زمان دلیل آن را تأخیر در شروع کلاس‌ها و ثبت‌نام‌های دیرهنگام اعلام کرده بود.

وزیری اکنون در گفتگو با شهرآرا درباره آخرین وضعیت تهیه این اطلس اظهار کرد: اطلاعات اطلس سوادآموزی تکمیل شده، اما هنوز به‌صورت کاغذی است. منتظریم که اطلاعات این اطلس نیز در راستای یکپارچه شدن سامانه‌های وزارتی، الکترونیکی شود.
او درباره جزئیات این اطلس نیز خاطرنشان کرد: شمار افراد بی‌سواد به‌صورت تجمیعی در شهرستان مشهد، حدود ۱۸۰‌هزار نفر در گروه سنی شش تا شصت سال است که البته این آمار شامل اتباع غیرایرانی نمی‌شود. همچنین از این تعداد، حدود ۱۵‌هزار بازمانده از تحصیل از پارسال در استان جذب شده‌اند که حدود ۸ هزار نفر از آن‌ها مربوط به مشهد و نواحی آن‌اند.

آمار بالای بی‌سوادی در ناحیه یک، ۲ و ۷

معاون سوادآموزی آموزش‌و‌پرورش خراسان‌رضوی تصریح کرد: برخلاف تصور برخی افراد که گمان می‌کنند بیشتر آمار بی‌سوادی مربوط به حاشیه شهر است، در ناحیه یک، ۲ و ۷ مشهد نیز آمار بی‌سوادی بالاست و بیشترین دلیل آن نیز مهاجرت افراد به مشهد است. وزیری با اشاره به اینکه پارسال بر‌اساس ابلاغ وزارتخانه، هدف‌گذاری این معاونت با‌سواد کردن ۲۷‌هزار‌و‌۸۰۰ نفر بود، اظهار کرد:، اما اینکه چه تعداد از این افراد قبول شده‌اند و تحصیل آن‌ها منجر به دریافت مدرک می‌شود، پایان تیرماه مشخص خواهد شد.
او درباره اینکه چرا آمار اتباع در اطلس سوادآموزی وجود ندارد نیز بیان کرد: این اطلس تاکنون شامل اتباع نشده است، اما درصورتی‌که اداره‌کل اتباع، آمار دقیقی از شمار این افراد به ما بدهد، می‌توانیم جانمایی آن‌ها را مشخص کنیم.

۱۶۰۸ آموزش‌دهنده فعال

وزیری همچنین از تهیه راهنمای تسهیلگری باسوادی برای ارتقای سطح باسوادی در استان خبر داد و افزود: در‌واقع این راهنما، مراحل و فرایند انجام کار را مشخص می‌کند که به استانداری برای ابلاغ به فرمانداران ارائه شده است. اکنون ۱۶۰۸ نفر آموزش‌دهنده فعال در نهضت سوادآموزی استان داریم که با‌توجه‌به تعداد افراد بی‌سواد و اتباع، می‌توانیم تا ۳ هزار نفر آموزش‌دهنده داشته باشیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->