آیا مدارس و ادارات تهران فردا (۸ دی ۱۴۰۳) تعطیل هستند؟ تکذیب تراشیدن موی سر ۱۳۰ دانش آموز ششتمدی برای تنبیه باران و برف در راه خراسان رضوی (۷ دی ۱۴۰۳) مجوز استخدام ۲۴ هزار نفر از کادر درمان صادر شد (۷ دی ۱۴۰۳) پیش‌بینی بارش برف و باران در بیشتر نقاط کشور (۷ دی ۱۴۰۳) پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است
سرخط خبرها

رئیس پژوهشکده آب و محیط زیست دانشگاه فردوسی مشهد: ما بلد نیستیم از خشکسالی پرهیز کنیم

  • کد خبر: ۱۷۰۳۸۶
  • ۳۰ خرداد ۱۴۰۲ - ۲۰:۲۹
رئیس پژوهشکده آب و محیط زیست دانشگاه فردوسی مشهد: ما بلد نیستیم از خشکسالی پرهیز کنیم
رئیس پژوهشکده آب و محیط زیست دانشگاه فردوسی مشهد گفت: پرهیز از خشکسالی یعنی بیش از ۴۰ درصد از منابع آب استفاده نشود تا اگر خشکسالی خواست ضربه بزند فاصله و تاب‌آوری با آن وجود داشته باشد.

به گزارش شهرآرانیوز، کامران داوری امروز، ۳۰ خرداد ماه، در جلسه بحران آب و چالش‌های توسعه پایدار که در اتاق بازرگانی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: مشکل ما در کشور مشکل بحران آب نیست، بلکه مشکل بحران سیاست‌گذاری، خردورزی جمعی و نفهمیدن شرایط است. خشکی واقعیت ایران و امری نسبی بوده، اتفاق خاصی نیست. خشکسالی بخشی از طبیعت همه کشورهای دنیا است.

وی با بیان اینکه تغییر اقلیم در همه دنیا اتفاق می‌افتد، عنوان کرد: راه حل رصد، شناسایی و آماده کردن خود است تا مصون بمانیم. اگر این کارها را انجام ندهیم، آسیب‌ها ما را در امان نمی‌گذارد. اول پایایی و بعد بهره‌وری است. اول باید به فکر این باشیم که این رفتار ما در درازمدت و بلندمدت ما را دچار مشکل و چالش می‌کند یا نه.

داوری بیان کرد: مشهد در سال ۱۳۴۷ با حدود ۱۵۰۰ تا ۱۸۰۰ حلقه چاه ممنوعه شده که امروز ۸۰۰۰ حلقه چاه در دشت مشهد وجود دارد. سرعت رشد چاه‌های غیر مجاز شناسایی شده از سرعت بستن آن‌ها بیشتر است و رشد چاه‌ها به بهانه تامین آب شرب مشهد ادامه دارد. مگر مشهد نمی‌تواند آب را از چاه‌های موجود بخرد؟ مشهدی که شهرداری آن سهامدار ۵۰ درصد آبفای مشهد است، آیا نمی‌تواند شریک هزینه‌های آبفا باشد؟ اگر به عوارض خانه‌ها یا پروانه‌های ساخت اضافه شود، می‌توان چاه خرید.

رئیس پژوهشکده آب و محیط زیست دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به اینکه تمرکز جمعیت را جز با اقتصاد نمی‌توانیم مدیریت کنیم، تصریح کرد: زمانی جمعیت مهاجرت می‌کند که اقتصاد به آن‌ها خیر مقدم می‌گوید. نمی‌توانیم بگوییم جمعیت وارد یک شهر نشود اما با اقتصاد می‌توان کاری کرد که یک شهر برای جمعیت جذاب نباشد. با رفتار گذشته در چرخه‌ای بیمار قرار گرفتیم که شهرهای بزرگ را بزرگ‌تر و منابع آب را نابود می‌کنیم و عاقبت آن چیزی نیست.

وی خاطرنشان کرد: ۶۵ درصد بارش‌ها در دنیا تبخیر می‌شود که این رقم در استان ۸۰ تا ۸۵ درصد است. در ۱۰ سال آب تجدیدپذیر استان ۳.۵ میلیارد است و به سرعت در حال ورود به شرایط بسیار متفاوت با گذشته هستیم. ۷ سال پیش شوری باغ گیاه‌شناسی ۳۰۰۰ بود اما امروز به ۵۳۰۰ رسیده است. 

داوری گفت: ما بلد نیستیم از خشکسالی پرهیز کنیم. پرهیز از خشکسالی یعنی بیش از ۴۰ درصد از منابع آب استفاده نشود تا اگر خشکسالی خواست ضربه بزند فاصله و تاب‌آوری با آن وجود داشته باشد. تا سال ۲۱۰۰ تغییر اقلیم ادامه پیدا می‌کند. در مشهد بارش اندکی افزایش خواهد داشت اما در استان دو برابر متوسط جهانی گرم می‌شویم، بنابراین سهم تبخیر و شوری افزایش پیدا می‌کند.

رئیس پژوهشکده آب و محیط زیست دانشگاه فردوسی مشهد گفت: باید به این سمت برویم که چگونه غذا تولید اما آب کمتری مصرف کنیم. در صادرات هندوانه باید برای جبران آب مصرفی عوارض دریافت شود. ۲۰ درصد مصرف آب مشهد ناشی از اضافه برداشت است، اگر بخواهیم این ۲۰ درصد را جبران کنیم باید قیمت جایگزینی آن را بگیریم. برای حل مشکل آب کشور باید به اجتماع و اقتصاد را توجه کنیم. وقتی مدیریت می‌کنیم و به این موارد توجهی نداریم کار به جایی نمی‌بریم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->