نمایش «سیر ولایت» در بزرگترین ویدئومپینگ کشور در مشهد (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) مسافران نوروزی پایانه اتوبوسرانی امام رضا (ع) در آستانه میلیونی‌ شدن | ۱۷ درصد از کل زائران مشهد، مسافر اتوبوس هستند رقابت با قاب‌های بهاری۱۴۰۴ | جشنواره تولیدات رسانه‌ای از هنر‌های شهری مشهد در ایام نوروز برگزار می‌شود ترافیک سنگین در مسیر‌های بازگشت از ییلاقات مشهد (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «نوبهار» تجربه‌ای شاد و متفاوت برای خانواده‌های مشهدی | نشاط بهاری، ارمغان جشنواره گل نوبهار در بوستان برکت + فیلم افزایش ۶۰ درصدی استفاده از دوچرخه‌های بایدو مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | دوچرخه برای بانوان، امروز رایگان است (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) ظرفیت پذیرش کمپ غدیر و بوستان وکیل‌آباد مشهد تکمیل شد | مردم به بوستان‌های دیگر تغییر مسیر بدهند شهردار مشهد مقدس: محور کار ما در مدیریت شهری ارتقای محیط زیست است + فیلم ترافیک سنگین و پرحجم در مسیر‌های خروجی مشهد (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | پلیس: مردم از رانندگی شتاب‌زده پرهیز کنند سرویس‌دهی ویژه مترو مشهد در روز طبیعت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) لغو رویداد «نورنما» در میدان شهدا مشهد در پی بارش باران(۱۲ فروردین ۱۴۰۴) اطلاعیه پارکینگ پارک جنگلی وکیل آباد مشهد برای روز طبیعت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) ویدئو| تجربه دل‌انگیز زیارت امام رضا(ع) در جشنواره گل ره باغ رضوان ۲۱۵ بازرس بهداشت محیط در مشهد، آماده نظارت ویژه در روز طبیعت آمادگی مدیریت شهری مشهد برای خدمت‌رسانی به شهروندان در روز طبیعت پروژه‌های تاثیرگذار مدیریت شهری مشهد در زمینه توسعه فضای سبز | مشهد در زمینه فضای سبز پیشرو است پیش بینی حدود ۳۵۰ دستگاه اتوبوس برای سرویس‌دهی به مراکز تفرجگاهی مشهد پایش لحظه‌ای ترافیک مشهد در ایام خاص با تجهیزات هوشمند پیش‌بینی جمع‌آوری ۱۹۰۰ تن زباله در مشهد همزمان با روز طبیعت آماده‌باش نیروهای فضای سبز مشهد همزمان با روز طبیعت مشهد الگوی ملی زیباسازی شهری است
سرخط خبرها

سیدجواد شهرستانی، شهردار پیشین مشهد، که بود؟

  • کد خبر: ۱۷۳۳۱۰
  • ۱۸ تير ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۹
  • ۱
سیدجواد شهرستانی، شهردار پیشین مشهد، که بود؟
درباره مهندس سیدجواد شهرستانی، شهردار پیشین مشهد که ۱۸ تیر ۱۳۹۵ درگذشت

به گزارش شهرآرانیوز، سیدجواد شهرستانی نان ونمک خورده زادگاهش مشهد بود. او پس از قبولی در دانشگاه به پایتخت کوچ کرد، اما پس از کسب دانش و تجربیات فراوان در طول سال ها، دوباره به این شهر برگشت و تا آخرین توان مدیریتی اش، برای رشد و پیشرفت شهرش تلاش کرد. او که مقطع کارشناسی اش را در دانشکده فنی دانشگاه تهران سپری کرد، در مهرماه سال ۱۳۲۴ بورسیه ارتش شد و چهار سال بعد نیز کارشناسی ارشدش را با گرایش به رشته الکترومکانیک در دانشکده فنی دانشگاه تهران دریافت کرد.

او اواخر دهه ۱۳۳۰ به دانشگاه فردوسی دعوت و پس از مدتی برای انجام تحقیقات و مطالعات به فرانسه اعزام شد. حضور مؤثر او در دانشگاه فردوسی از ساخت وساز خوابگاه‌های دانشجویی و جلب پشتیبانی نیکوکاران برای ایجاد امکانات رفاهی تا فارغ التحصیلی دانشجویان نیازمند با هزینه شخصی، فقط گوشه‌ای از خدمات گسترده او بود که با عضویت در هیئت امنای این دانشگاه میسر شد.

اما انتصاب مهندس شهرستانی در خرداد سال ۱۳۴۳ تا تیرماه سال ۱۳۴۵ به سمت شهردار مشهد، نام او را در تاریخ مدیریت شهرداری مشهد ماندگار کرد. نشان به آن نشان که عنوان شهرداری نمونه کشوری در طول دوران خدمتش به مشهد تعلق گرفت و خدمات بلندمدتش تا امروز نیز به استفاده شهروندان مشهد می‌رسد. ساخت شبکه انتقال و توزیع نیرو به علاوه ایجاد شبکه روشنایی شهر مشهد، گوشه‌ای از خدمات او در طول سال‌های حضورش در شرکت برق مشهد بود و ایجاد کوی آب وبرق و بنای منازل مسکونی برای کارکنان این سازمان از یادگاری‌های دوران خدمت او در شرکت برق مشهد به شمار می‌آید.

به دنبال این کارنامه درخشان بود که در سال ۱۳۴۷ برای خدمت در سمت شهرداری تهران برگزیده شد و نزدیک یک سال در پایتخت خدمت کرد. سپس چهار سال به استانداری کرمانشاه منصوب و در این مدت نیز موفق شد علاوه بر خدمات بسیار، کرمانشاه را در زمینه فضای سبز و درخت کاری به عنوان استان نمونه کشوری معرفی کند.

با اوج گیری انقلاب اسلامی و بازگشت امام (ره) به کشور، تقاضای ملاقات مهندس شهرستانی با حضرت امام (ره)، زمانی که دومین بار به عنوان شهردار مشهد انتخاب شده بود، با شرط استعفای او از سوی امام خمینی (ره) روبه رو شد و درنهایت با پاسخ مثبت مهندس شهرستانی، اولین استعفای یک مقام رسمی منتصب رژیم پهلوی در روز‌های انقلاب اسلامی رقم خورد: «از آنجا که دولت فعلی غیرقانونی است و مکررا از سوی امام بازگو شده، از سمت خود استعفا می‌دهم و اگر امام ضروری بدانند، به عنوان شهردار امام (و نه شهردار دولت) به کار خود بازمی گردم.»

مهندس شهرستانی که سال‌های پایانی عمرش را در بخش خصوصی به امور عمرانی، خیریه و مدرسه سازی مشغول بود، سرانجام در سن نودودوسالگی بر اثر بیماری ذات الریه در بیمارستان امام رضا (ع) مشهد درگذشت و در حرم مطهر امام رضا (ع) به خاک سپرده شد.

برخی از خدمات مهندس شهرستانی در دوران مسئولیتش

مشهد
خرید، نصب و بهره برداری از دو دستگاه توربین بخار، ساخت شبکه انتقال و توزیع نیرو و ایجاد شبکه روشنایی مشهد، ایجاد کوی آب وبرق، خرید اتوبوس‌های جدید و سپردن اداره باجه‌های بلیت اتوبوس رانی به معلولان، ایجاد بوستان ملت و تبدیل باغ‌های وکیل آباد که وقف مردم شده بود، به پارک عمومی، پیشنهاد طرح توسعه اطراف حرم مطهر و نقش مؤثر او در ایجاد اولین جاده کمربندی ایران در مشهد که با عنوان بزرگراه شهیدکلانتری (جاده سنتو) مانع تخریب فضای سبز بوستان کوهسنگی می‌شد.

تهران

ایجاد راه‌های ارتباطی به نمایشگاه تهران ازجمله بزرگراه شهیدچمران، ایجاد دسترسی به منطقه عباس آباد و تشکیل فضای سبز در این منطقه، ایجاد پارک‌های مهم شهر ازجمله ملت، قیطریه، نیاوران و جمشیدیه، تشکیل سازمان عمران جنوب شهر، ساخت بهشت زهرا (س) و جاده جنوب آن و کلنگ زنی تأسیس بنای موزه هنر‌های معاصر، تالار وحدت و تئاتر شهر که در دوران شهرداری او زمین خورد.

کرمانشاه
تأسیس دانشکده علوم، ایجاد فرودگاه بزرگ و ساختمان آن در محل جدید و افتتاح پرواز هما به کرمانشاه، تبدیل فرودگاه قدیم به مساحت ۵ هزار هکتار به پارک میوه، ایجاد بولوار‌های ورودی شهر و فضای سبز اطراف آن، ساخت بولوار و پارک طاق بستان، ساخت پارک شیرین، بازسازی منطقه مرزی خسروی، ایجاد فضای سبز در همه نقاط استان به نحوی که استان کرمانشاه در کشت نهال و ایجاد فضای سبز بین همه استان‌ها نمونه شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
محمد رضا حشمت خواه
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۲۱ - ۱۴۰۳/۰۲/۳۰
0
0
مهندس شهرستانی از خاندان شهرستانی بوده اند که در مشهد ، نجف ، کاظمین و سامرا خدمات ارزنده داشته اند .
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->