اثرگذاری بانوان در جلب مشارکت حداکثری مردم در انتخابات روشن است از کتابخانه‌های دیجیتالی تا کتابخانه‌های هوشمند در بیستمین نشست اندیشگاه رضوی زمان ثبت‌نام کاروان‌های پیاده دهه پایانی صفر به مشهد؛ دهه اول محرم نبرد آیه و آتش | روایتی از آزادسازی منطقه مرزی مهران در جنگ تحمیلی ثبت‌نام بیش از ۴ هزار زائر و مجاور در طرح تابستانی «شمیم تلاوت رضوی» برنامه‌های متنوع حرم امام‌رضا(ع) برای ترویج فرهنگ عفاف و حجاب تعرفه‌های خونی ... زندگی جوانان را شیرین کنید! قرآن؛ چراغ روشن و رهنما در تاریکی دنیا اجرای طرح ملی «شهید رئیسی؛ تربیت کادر نوجوانان» در مشهد افزایش ظرفیت فضای باغ اردوگاه «خاتون» برای میزبانی از خانواده‌ها تله تقلیل‌گرایی و رویکرد شناختی در مطالعه دین راوی عظمت غدیر | علامه امینی به روایت فرزندش تولیت آستان قدس رضوی در آئین دومین کنگره جهانی شهدای مقاومت در حرم امام‌رضا (ع): مبارزه با مستکبران، آموزه مکتب اهل‌بیت (ع) است خدمت‌رسانی ۵۵۰ خادم حرم امام‌رضا(ع) در انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۳ آیت‌الله علم‌الهدی: حضور مردم در انتخابات، نشانه پایمردی ملت پای کار انقلاب است | ملت ایران، صاحب بصیرت است تولیت آستان قدس رضوی رأی خود را در صندوق انداخت (۸ تیر ۱۴۰۳) | حجت‌الاسلام مروی: ملت ایران شایسته خدمت عزتمندانه است آغاز فرایند اخذ رأی در حرم امام‌رضا(ع) (۸ تیر ۱۴۰۳) + فیلم و تصاویر همسر شهید رئیسی: مردم با بصیرت می‌توانند اقامه عدل کنند+ویدئو تدریس حضرت آیت‌الله سبحانی در مدرسه تابستانی «دارالعلم»
سرخط خبرها

آخرین اخبار چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری

بزرگداشت مرحوم صفایی حائری در «راز تنهایی» + فیلم

  • کد خبر: ۱۷۴۰۹۹
  • ۲۳ تير ۱۴۰۲ - ۰۰:۱۴
بزرگداشت مرحوم صفایی حائری در «راز تنهایی» + فیلم
همزمان با بیست و چهارمین سالگرد درگذشت مرحوم استاد صفایی حائری، مراسم بزرگداشت این استاد فقید با عنوان «راز تنهایی» در مشهد برگزار شد.

به گزارش شهرآرانیوز، همزمان با بیست و چهارمین سالگرد درگذشت مرحوم استاد «علی صفایی حائری» مشهور به «عین صاد»، مراسم بزرگداشت این استاد فقید با عنوان «راز تنهایی» و به همت مرکز فعالیت‌های قرآنی جهاد دانشگاهی مشهد برگزار شد.

در ابتدای این مراسم، مستندی با عنوان «برای پس از مرگم» به نمایش در آمد. کاری به تهیه کنندگی و کارگردانی «عبدالرضا نعمت‌اللهی» که در آن تلاش شده بود برخی از ابعاد فکری، معرفتی و دوران زندگی مرحوم صفایی حائری به نمایش در آید. در این مستند، افرادی از جمله محمدمهدی عسگرپور، منوچهر محمدی، مرحوم نادر طالب‌زاده، علیرضا داودنژاد، خسرو باقری، بیژن بیرنگ، عبدالمجید معادیخواه، منیره صفایی، فروغ احراری، محسن بغدادی و ... تلاش کرده بودند نکاتی را درباره شخصیت این استاد فقید بیان کنند.

پس از پخش این مستند، میزگردی با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین «محمدجواد نظافت» عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان و «رضا میرکریمی» کارگردان و با میزبانی حجت الاسلام دکتر «علی الهی خراسانی» برگزار شد.

بازخوانی و باز تولید اندیشه مرحوم صفایی امروز ضرورت دارد

رضا میرکریمی در این نشست با بیان این نخستین آشنایی او با مرحوم صفایی حائری در مشهد بود و این نخستین بار است که درباره شخصیت وی صحبت می کند، خاطرنشان کرد: همه سوء تفاهمات درباره مرحوم صفای حائری به این برمی‌گشت که پیشرو بود و خیلی جلوتر از زمان خود را می‌دید

وی ضمن بیانی از خاطراتی از مرحوم صفایی حائری افزود: سخنان او مبتنی بر جذب حداکثری بود. او اصرار نداشت که چیزی از معارف را با دیگران به اشتراک بگذارد. سعی می‌کرد روزنه‌ای برای ارتباط با افراد پیدا کند و سخن خود را نیز در همان اندازه بر زبان آورد.

میرکریمی خاطرنشان کرد: او ۳۰ سال زود آمد. امروز جنسی از تبلیغ یکسویه دیی را می‌بینیم که بعد از سال‌ها آنچنان جواب نداده و مرحوم صفایی این روزها پیش بینی می‌کرد. جای او امروز خالیست.

وی در ادامه گفت: فیلم «زیر نور ماه» را با عشق به او ساختم. ایم جمله قهرمان فیلم را که می گفت «همان قدر هم که ‌خوانده ام را هنوز عمل نکرده ام » از ایشان گرفتم. این مرحوم صفایی حائری بود که فاصله ای بین اندیشه و رفتار و کردار او وجود نداشت.

میرکریمی تاکید کرد: او استغنا و بی‌نیازی داشت. بر اساس ظرفیت مخاطب سخن می‌گفت و جای این نوع برخورد امروز خالی است. بازخوانی و باز تولید اندیشه او امروز ضرورت دارد. 

افرادی که مرحوم صفایی را محدود کردند، به انقلاب ظلم کردند

در بخش دیگری از این نشست، حجت الاسلام والمسلمین نظافت نیز با بیان این که شاگرد مرحوم صفایی حائری به حساب نمی‌آید، خاطرنشان کرد: مرحوم صفایی حائری به مرید و مرادی نقد داشت. به مطالعه کتب دیگران دعوت می‌کرد و می‌گفت اگر سخن دیگران را نشنوید سخن من را نیز متوجه نمی‌شوید. مرحوم صفایی حائری اول خودش را شکست.

وی افزود: زبان و سلوک او دعوت به خود نبود و به تکلیف خود عمل می کرد. بزرگی خدا و توحید واقعی را در سلوک مرحوم صفایی می‌توان دید. او نگران ملامت و سرزنش دیگران نبود.

حجت الاسلام والمسلمین نظافت در ادامه گفت: او معتقد به تربیت افراد در میدان بود. در بزنگاه‌ها با افراد سخن می‌گفت و برای حتی برای یک نفر هم ارزش قائل بود. طبیب دوار بود و و به دنبال افراد می‌رفت تا به وظیفه خود عمل کند.

این عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان خاطرنشان کرد: مرحوم صفایی از انقلاب به صورت عملی دفاع می‌کرد و حتی از افرادی که به او بی‌مهری کردند نیز بد نمی‌گفت. افرادی که او را محدود کردند، به انقلاب ظلم کردند. او سر سفره انقلاب ننشست و در مقابل به انقلاب فراوان کمک کرد. نیرو ساخت، بدون آنکه نامی از او به میان بیاید. این نشانه اخلاص او است.

وی تاکید کرد: هنوز خیلی کار دارد تا جامعه مرحوم صفایی را درک کند. به مربیانی نیاز داریم که مرحوم صفایی را بفهمند. کار او هیجان و جو زدگی نبود. مشکل آقای صفایی این بود که افراد را شعار زده بار نمی‌آورد و می خواست افراد عمیق باشند. این موضوع هم باب دل بعضی‌ها نبود که البته گذر زمان نشان داد که این افراد اشتباه کردند. 

حجت الاسلام والمسلمین نظافت افزود: مرحوم می‌گفت استغنا و بی‌نیازی و حلم و بردباری برای ارتباط با خلق خدا نیاز است. او واعظی اهل عمل بود که سخنش در دل حرارت ایجاد می‌کرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
نظرسنجی
در دور دوم، شما به کدام نامزد انتخابات ریاست جمهوری رای می دهید؟
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->