ورود بیش از ۵ میلیون و ۸۵۲هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) آخرین وضعیت ترافیکی راه‌های کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) پیش‌بینی رگبار باران در نقاط مختلف کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زلزله ۴.۴ ریشتری داریان فارس را لرزاند (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) معاون امنیتی وزیر کشور: صنعت و کشاورزی یزد سهمی از آب انتقالی از کوهرنگ ندارند صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ۶ گیاه موثر در درمان التهاب مفاصل نشانه‌های داغ کردن مغز چیست؟ تأمین ۱۰۵ قلم کمبود‌های دارویی مورد نیاز بیمارستان‌ها در طرح سلامت نوروزی رئیس پلیس راهور مشهد: ترافیک در ورودی‌ها و خروجی‌های مشهد پرحجم، اما روان است (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) آیا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فروردین ماه ۱۴۰۴ اجرا می‌شود؟ تغذیه مناسب برای حفظ سلامت کلیه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا راهکار‌های پیشگیری و درمان گزیدگی‌های آزاردهنده امدادگران هلال احمر خراسان رضوی در ۱۹۶ حادثه نوروزی امدادرسانی کردند گذر اسکان نوروزی در مدارس خراسان رضوی از مرز نیم میلیون نفر جابه‌جایی نیم‌میلیون مسافر در فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۰ درصدی پرواز‌ها تشخیص آلزایمر و میزان پیشرفت آن با آزمایش خون پیش‌بینی بارش باران در استان‌های غربی کشور (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

"حجامت" علت بیشترین مراجعه مردم به سلامتکده‌های طب سنتی

  • کد خبر: ۱۷۴۸۲۱
  • ۲۷ تير ۱۴۰۲ - ۱۹:۲۳
مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت با اشاره به الزام وزارت بهداشت در قانون بودجه ۱۴۰۲ به پوشش بیمه‌ای حداقل سه خدمت طب سنتی گفت: حجامت و فصد بیشترین کاربرد را در سلامتکده‌های طب سنتی کشور داشته‌اند.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر نفیسه حسینی یکتا درباره پوشش بیمه‌ای خدمات طب سنتی اظهار کرد: در حال حاضر فقط ویزیت پزشک متخصص طب ایرانی (دارای مدرک دکترای تخصصی طب سنتی ایرانی) تحت پوشش بیمه قرار دارد و سایر خدماتی که کد ملی و استاندارد خدمت دارند شامل حجامت خشک (بادکش)، حجامت تر، فصد، زالودرمانی، حقنه، بخور و انکباب، رایحه درمانی و ... تحت پوشش بیمه نیستند.

الزام وزارت بهداشت به پوشش بیمه‌ای ۳ خدمت طب ایرانی

وی افزود: در قانون بودجه ۱۴۰۲ وزارت بهداشت مکلف است که حداقل سه خدمت طب ایرانی را برای کاهش پرداخت از جیب مردم تا پایان امسال تحت پوشش بیمه‌ای درآورد.

حسینی یکتا تصریح کرد: پیشنهاد ما این است که همه خدمات استاندارد تحت پوشش بیمه قرار گیرد، اما با توجه به اینکه شورایعالی بیمه تصمیم‌گیری را منوط به انجام هزینه ـ اثربخشی و بررسی آمار استفاده از خدمات طب ایرانی کرده است، در حال جمع‌آوری آمار استفاده از خدمات استاندارد طب ایرانی در کل کشور هستیم. تا الان حجامت خشک، حجامت‌تر و فصد بیشترین کاربرد را در سلامتکده‌های طب سنتی داشته‌اند.

وجود ۵۰۰ فارغ‌التحصیل طب ایرانی در کشور

مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره تعداد فارغ‌التحصیلان دکترای تخصصی طب سنتی ایرانی گفت: در حال حاضر ۱۳ گروه و ۸ دانشکده طب سنتی مشغول فعالیت هستند و حدود ۵۰۰ نفر تاکنون فارغ‌التحصیل شده‌اند و همین تعداد نیز مشغول تحصیل هستند.

چگونگی پذیرش پزشکان در رشته طب ایرانی

مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت ادامه داد: هر سال سازمان سنجش قبل از آزمون ورودی بر اساس اعلام معاونت آموزشی وزارت بهداشت، ظرفیت پذیرش دانشجو در رشته طب ایرانی را اعلام می‌کند و متقاضیان واجد شرایط با شرکت در آزمون ورودی و کسب رتبه لازم در این رشته پذیرش می‌شوند

چرا باید متخصص طب سنتی داشته باشیم؟

حسینی یکتا درباره نتایج تربیت متخصصان طب سنتی در زمینه پیشگیری و درمان بیماری‌ها تصریح کرد: امروزه به دلیل تغییر سبک زندگی مردم، آلودگی محیط زیست، افزایش استرس‌های محیطی، کم‌تحرکی، تغییر ساعات خواب بر خلاف نظم بیولوژیک بدن و تغییر عادات غذایی علی‌رغم کنترل بیماری‌های واگیر و عفونی، افزایش شاخص امید به زندگی و تغییر ساختار نسبی جمعیت به سمت سالمندی، بار بیماری‌های غیرواگیر افزایش یافته است که سالانه هزینه‌های سنگینی به نظام سلامت کشور تحمیل می‌کند. ارتقای سلامت و کاهش بار این بیماری‌ها مستلزم افزایش سطح سواد سلامت مردم و تغییر رفتار و شیوه زندگی آن‌هاست.

این متخصص طب سنتی ادامه داد: امروزه در دنیا توجه به نقش سبک زندگی در پیشگیری و درمان بیماری‌ها به خصوص بیماری‌های مزمن غیرواگیر تا حدی است که lifestyle medicine (پزشکی مبتنی بر سبک زندگی) به عنوان یکی از رشته‌های تکمیلی در پزشکی مورد توجه قرار دارد.

مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: اهمیت حفظ سلامتی در طب ایرانی در حدی است که در تعریف حرفه پزشکی قبل از درمان بیماری، بر نگاهداشت تندرستی تاکید شده است؛ طب سنتی ایرانی، سلامت‌محور بوده و اغلب آموزه‌های درمانی آن هم مبتنی بر اصلاح سبک زندگی است؛ روشی که هم ارزان‌تر از روش‌های رایج و هم در دورترین نقاط کشور قابل دسترسی است ضمن اینکه با توجه به ریشه‌دار بودن آموزه‌های طب ایرانی در فرهنگ و باور‌های مردم، توصیه‌ها و روش‌های درمانی طب ایرانی قابلیت پذیرش بیشتری دارد. به همین دلایل است که استفاده از خدمات تایید شده طب سنتی و متخصصین طب ایرانی در نظام سلامت با هزینه کمتر و قدرت بیشتر کمک زیادی به ارتقای سلامت جامعه به خصوص در بحث پیشگیری و درمان بیماری‌های مزمن مانند کبد چرب، دیابت و فشار خون می‌کند.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->