هشدار وزیر بهداشت: ۵۰ درصد مردم دچار بی‌تحرکی هستند رسانه عبری فاش کرد: یک‌پنجم نظامیان رژیم صهیونیستی در آستانه طلاق هستند روند نگران‌کننده مصرف دخانیات به‌ویژه در میان نوجوانان و زنان پیام پزشکیان به پاپ لئون: ایران، پیام‌آور صلح، عدالت و گفت‌وگوی بین ادیان است دیابتی‌ها برنج و نان بخورند یا نخورند؟ وحید دستجردی: تأمین سالن‌های عقد و عروسی باید به عهده شهرداری‌ها باشد زلزله گزنک مازندران خسارتی نداشت (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) خروپف زنگ خطری برای بیماری قلب، عروق و  ریه | هشدار شبانه قلب رونمایی از تمبر الواح هخامنشی استعداد فرزندان در بن‌بست فقر پدران! تبهکار مخوف تبعه خارجی به دام پلیس مشهد افتاد ممنوع‌الخروجی بدهکاران مهریه حذف می‌شود؟ انهدام باند موسرخه در مشهد شورای ویژه اشتغال‌زایی دانش‌آموزان راه‌اندازی خواهد شد گزارشی از حضور نصفه‌نیمه کارمندان در ساعت ۶ صبح | خواب‌ماندن از قانون! ممنوعیت توزیع کتب درسی خارج از سامانه الکترونیکی بودجه‌ای برای تکمیل موزه‌های درحال‌ساخت نداریم آیا روغن زیتون هم فاسد می‌شود؟ هشدار سازمان غذا و دارو: عرقیات فاقد مجوز بهداشتی نخرید عظیمی‌راد: به جای مانع‌تراشی باید معلمان را حمایت کنیم دانش‌آموزان باید در حوزه تولید ابزار هوش مصنوعی آموزش ببینند انهدام ۲ باند کانال‌های جعلی تلگرامی | مجازات انتشار تصاویر خصوصی دیگران در فضای مجازی چیست؟ ابرهای عربستان در ایام حج بارور می‌شوند سقف حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی در سال ۱۴۰۴ حدود ۷۲ میلیون تومان است | ۶۰ درصد بازنشستگان حداقل‌بگیر هستند «دوغ» بهترین نوشیدنی برای فصل گرما وزیر آموزش‌ و‌ پرورش: هدف از برگزاری اردوهای راهیان نور، تربیت دانش‌آموزان است احکام حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین‌اجتماعی صادر شد + لینک مشاهده احکام جداول برنامه درسی رشته‌های شاخه فنی و حرفه‌ای و کاردانش ابلاغ شد جزئیات جدید درمورد امتحانات نهایی | نحوه برخورد با متخلفان امتحان نهایی چطور خواهد بود؟ ثبت یک غار جدید در کرمان
سرخط خبرها

راهکارهایی برای افزایش ایمنی سرنشنیان خودرو

  • کد خبر: ۱۷۶۰۸۱
  • ۰۴ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۲۷
راهکارهایی برای افزایش ایمنی سرنشنیان خودرو
با چند راهکار ساده، شاخصه‌های ایمنی سرنشینان خودرو را افزایش دهید.

سمیرا شاهیان | شهرآرانیوز؛ یک کودک روی صندلی مخصوص خود در خودرویی با در‌های قفل خوابش برده و سوئیچ هم در داخل خودرو جا مانده است. فردی که ترفند پایین کشیدن شیشه خودرو را بلد است با دو تلمبه چاه‌بازکن و یک نوار چسب پهن وارد عمل می‌شود. تلمبه‌ها را در دو قسمت شیشه و کمی چسب قسمت پایین هر دو تلمبه می‌چسباند و با مهارت شیشه را پایین می‌کشد. این چند سطر شرح ویدئویی کوتاه در فضای مجازی است که اشاره به ایمنی سرنشینان خودرو دارد. نکته‌های ایمنی درخصوص سرنشینان خودرو زیاد است و ما قصد داریم به خلاصه‌ای از همه آن‌ها بپردازیم.

۱۰ درصد
میزان آسیب در یک خودرو با پنج ستاره ایمنی، کمتر از ۱۰‌درصد است و در چنین وسیله‌ای سرنشینان در سلامت ایمنی کامل هستند.

۲۰ درصد
در خودرو‌هایی با چهار ستاره ایمنی، میزان آسیبی که سرنشینان را تهدید می‌کند بین ۱۱ تا ۲۰ درصد است.

۳۵ درصد
سرنشینان خودرو‌هایی با ۳ ستاره ایمنی در حالت شوک تصادف قرار می‌گیرند و میزان آسیب به خودرو بین ۲۱ تا ۳۵ درصد است.

۴۵ درصد
درصد آسیبی که به خودرو‌ها با ۲ ستاره ایمنی وارد می‌شود بین ۳۵ تا ۴۵ درصد است.

خطر پنجره سقفی

این‌روز‌ها که هوا گرم است، دیدن کودکانی که از پنجره سقفی (سانروف) خودرو سر‌و‌دست‌هایشان را بیرون می‌آورند، اتفاقی معمولی است؛ درحالی‌که این کار خطرات زیادی برای آن‌ها دارد. کودکی که تا نیمه از سانروف بیرون می‌آید، ممکن است بر اثر ترمز شدید و ناگهانی با لبه جلویی سانروف برخورد کند. همچنین سانروف هم همانند هر قطعه و سیستم دیگری، با احتمال خرابی روبه‌روست و در‌صورتی‌که به هر علتی، سانروف ناگهانی بسته شود، آسیب‌های زیادی به بدن کودک وارد خواهد شد.

خودرو ۵‌ستاره

برای سنجش کیفیت خودرو از واحدی به نام ستاره ایمنی استفاده می‌کنند. تعداد این ستاره ایمنی برای خودرو‌های ایرانی بین یک تا ۵ است و عدد ۵ به منزله مقاومت بالای خودرو در تصادف است. هر امتیاز نشان‌دهنده مقاومت خودرو در تصادف و کیفیت قطعات داخلی آن مانند کمربند و کیسه هواست و جمع امتیاز‌ها در نهایت با تعداد ستاره‌ها بیان می‌شود. البته ستاره ایمنی خودرو چیزی نیست که دست ما باشد و بر اساس سلیقه و امکانات خود، آن را مشخص کنیم، ولی همیشه برای مالکانی که می‌خواهند ایمنی خودروهایشان را بالا ببرند و آن‌ها را ستاره‌دار کنند، توصیه‌هایی جدی و کاربردی وجود دارد؛ ازجمله این توصیه‌ها که رعایتشان اهمیت بالایی دارد:

  • سوئیچ خودرو خود را در جایی مطمئن که در معرض دید و دسترس دیگران نیست، قرار دهید.
  • در صورت گم شدن سوئیچ خودرو در نخستین فرصت قفل‌های آن را تعویض کنید.
  • خودرو خود را با توجه به شرایطی که دارد به دزدگیر، سوئیچ مخفی، قفل فرمان، قفل سوئیچی، قفل پدال و زنجیر تجهیز کنید.
  • زمان دور شدن از خودرو، سیستم ایمنی آن را فعال کنید.
  • دقت کنید موقع ترک خودرو در‌ها و شیشه‌ها را کامل ببندید.

هیچ تضمینی وجود ندارد!

هیچ تضمینی برای سلامتی سرنشینانِ خودرویی که فقط یک ستاره ایمنی دارد، نیست و در چنین شرایطی بیش از ۴۶ درصد، آسیب به خودرو وارد می‌شود.

کمربند ایمنی سرنشینان خودرو

بستن کمربند ایمنی برای سرنشینان جلو خودرو اجباری است و نبستن آن تخلف محسوب می‌شود. بر اساس قانون همه سرنشینان عقب نیز باید در تمام راه‌ها به‌ویژه در راه‌های برون‌شهری از کمربند ایمنی استفاده کنند. حتی رانندگان خودرو‌های مدل قدیمی که صندلی عقب آن‌ها مجهز به کمربند ایمنی نیست هم موظف هستند خودرو خود را مجهز به کمربند ایمنی کنند، زیرا در صورت مشاهده این تخلف، مأموران پلیس راه با آن‌ها برخورد و متخلفان را جریمه می‌کنند.

کمربند و صندلی کودک

پرت شدن از خودرو مهم‌ترین علت صدمه زدن به کودکان در حوادث رانندگی است. به همین دلیل صندلی کودک یکی از ابزار‌ها و وسایلی است که در زمان وقوع تصادف می‌تواند از مصدوم شدن یا جان باختن کودکان پیشگیری کند.

سه‌پنجم

استفاده از کمربند ایمنی مهم‌ترین رفتار محافظتی برای راننده و سرنشینان خودروست. در همین باره پژوهش‌ها نشان می‌دهد سه‌پنجم تصادفات جاده‌ای به دلیل عوامل رفتاری مانند نبستن کمربند ایمنی است.

هشدار‌های ایمنی به مالکان خودرو‌ها

سرقت خودرو از جرائمی است که بیشتر اوقات از بی‌توجهی مالک خودرو به نکات ایمنی و توصیه‌های پلیس ناشی می‌شود. برای آنکه از سرقت خودروتان در امان باشید به این توصیه‌ها توجه کنید:

  • هیچ‌گاه به اعتبار اینکه کودکی در خودرو نشسته، اتومبیل روشن را ترک نکنید.
  • در زمانی که خودرو پارک است، اسناد معتبر و اشیای قیمتی را در آن قرار ندهید.
  • خودرو خود را بیمه بدنه کنید تا در صورت سرقت، بخشی از خسارت‌های شما جبران شود.
  • از تجهیزات ایمنی برای جلوگیری از باز کردن شیشه‌ها و بادگیر‌ها استفاده کنید.
  • بکوشید کلید در‌ها و سوئیچ استارت با هم متفاوت باشند و درباره در‌ها از قفل ایمنی استفاده کنید.
  • خودرو خود را در محل خلوت و تاریک پارک نکنید و تا حد امکان از پارکینگ عمومی استفاده کنید.
  • اگر به توقفگاه دسترسی ندارید، سعی کنید خودروتان را در معرض دید خود قرار دهید.
  • اتومبیل را به تعمیرگاه‌های غیرمعتبر و ناشناس نسپارید.
  • هنگام ترک خودرو، هرگز مدارک اتومبیل شامل بیمه بدنه، کارت، سند، پروانه تاکسی‌رانی یا اسناد دیگر را داخل خودرو نگذارید.
  • بعضی خودرو‌ها به علت ضعف سیستم زاپاس، بیشتر مورد سرقت قرار می‌گیرند. اگر خودرویی از این نوع دارید زاپاس‌بند مناسبی به آن نصب کنید و اگر این‌کار برایتان مقدور نیست، در زمان پارک خودرو، زاپاس را به منزل ببرید و از گذاشتن آن در صندوق عقب خودداری کنید.
  • رانندگان بین‌شهری بهتر است از طریق پایانه‌ها و شرکت تعاونی تاکسی‌رانی مسافر سوار کنند و تاحدامکان از پذیرش مسافران بین‌راهی خودداری کنند.
  • برای کاهش آسیب‌پذیری از نصب تزیینات اضافی در خارج یا داخل خودرو خودداری کنید.
  • در زمان تصادف یا نزاع‌هایی که احتمال ساختگی بودن آن می‌رود، مراقب باشید و خودرو را رها نکنید.
  • به محض احساس خطر بادقت و هوشیاری از سیستم‌های تأخیری مانند سوئیچ مخفی استفاده کنید.
  • در صورت مشکوک شدن به رفتار و برخورد سرنشینان خودرو، سعی کنید مشخصات دقیق فیزیکی، سن و علائم خاص آن را به خاطر بسپارید تا در صورت نیاز برای کشف و شناسایی مجرمان مؤثر باشد.
  • هنگام ورود به توقفگاه ساختمان، ابتدا خودرو را خاموش کنید و سوئیچ آن را بردارید، سپس در توقفگاه را باز کنید.
  • برخی سارقان با پیشنهاد کرایه‌های غیرمعمول به رانندگان، سعی در فریب آن‌ها و سرقت خودروشان دارند، مراقب این ترفند هم باشید.
  • از سوار کردن چند نفر به صورت دربست، خارج از شهر خودداری کنید.
  • در صورتی که قصد دارید وسیله نقلیه‌تان را با چاپ آگهی به فروش برسانید، اجازه ندهید خریدار به بهانه بررسی سلامت خودرو به تنهایی سوار آن شود.
  • در زمان فروش خودرو، مراحل انتقال و دریافت پول را در ساعت‌های اداری انجام دهید و از اصالت چک‌های رمزدار اطمینان پیدا کنید.

پراید ۲‌ستاره

در یک تصادف، همه بخش‌های خودرو‌هایی مانند پراید و تیبا از جمله سقف، درها، ستون، کابین و داشبورد، دچار آسیب جدی می‌شوند.

پژو، سمند و تندر ۳‌ستاره

موتور پژو ۲۰۶ در زمان خسارت به کاپوت، به داخل جابه‌جا نمی‌شود از این‌رو آسیب کمتری به سرنشینان آن وارد می‌شود.

وزن بالای سمند و ضخیم بودن ستون‌ها در این خودرو، آسیب کمتری را در تصادف‌ها متوجه سرنشینانش می‌کند.

قرارگیری مخزن سوخت در کف و دور از کمک‌فنر‌ها در تندر ۹۰ هم ساختار طراحی متفاوت و ایمن‌تری به آن بخشیده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->