کتابخوانی، راهکاری موثر برای رشد اجتماعی و هیجانی کودکان میزان ابتلاء به بیماری اوتیسم در دختران بالاتر است ویدئو| مادرانه| روایتی از دلتنگی مادران شهدا| محمد علی بقالیان تاجری آشنایی با خطرات رانندگی برای مادران در ماه‌های پایانی بارداری آمادگی ۸۰ درصدی بازیکنان تیم ملی فوتسال زنان ایران برای شرکت در تورنمنت تایلند و بازی‌های آسیایی تولد دختران ۳ قلو در مرکز زنان بیمارستان بعثت سنندج کدام استان‌های کشور، پیشتاز آمار زنان فناور هستند؟ ویدئو| مادرانه| روایتی از دلتنگی مادران شهدا| شهید علی اصغر اسدی درباره اولین دختر دروازه بان هندبال ایرانی که در لیگ اروپا حضور دارد، چه می‌دانید؟ آشنایی با غذا‌های ویژه عید فطر در کشور‌های اسلامی معرفی روش‌های ساده برای لکه زدایی چربی‌های روی فرش حضور تیم ملی بیسبال دختران ایران برای نخستین بار در رویداد‌های بین المللی واریز کمک هزینه خرید بسته‌های بهداشتی و سبد غذایی برای ۲۶ هزار مادر باردار نیازمند در خراسان شمالی «ازدواج سفید»، عامل مهم افزایش طلاق‌ها و فروپاشی خانواده‌ها آغاز اردوی تیم ملی بسکتبال زنان ایران با حضور ۱۸ بازیکن توجه ویژه ایران به نقش زنان و مادران در برنامه‌ریزی شهری اجرای ۳۵ درصدی قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در ۳ سال اخیر ۱۰۰ بانوی معینه در هتل‌های مکه و مدینه مستقر شده‌اند اثرگذاری دوران بارداری مادر بر عادات غذایی کودک
سرخط خبرها
تأسیس «سازمان جهانی زنان توان‌یافته» برای بانوان معلول آغازگر تحول بود

تأسیس «سازمان جهانی زنان توان‌یافته» برای بانوان معلول آغازگر تحول بود

  • کد خبر: ۱۷۹۴۰۱
  • ۲۵ مهر ۱۴۰۲ - ۱۷:۱۲
این مقاله ترجمه‌ای از نحوه تشکیل سازمان بین‌المللی و غیر دولتی زنان توان‌یافته (Women Enabled International) است که در سال ۲۰۱۰ تأسیس شده است.
ریحانه صادقی
خبرنگار ریحانه صادقی

به گزارش شهرآرانیوز، از هر ۵ زن در دنیا، یک زن نوعی از کم‌توانی (یا به‌اصطلاح عمومی‌تر، معلولیت) را در زندگی خود تجربه می‌کند. این زنان می‌توانند مادران، فرزندان، رهبران، کارآفرینان، دانشمندان و به طور کلی، افراد تأثیرگذار و با اهمیتی در جوامع خود باشند. با توانمندسازی و تعامل با زنان و دختران کم‌توان، خواهیم توانست جوامعی منعطف‌تر برای همه افراد بسازیم.

همان‌گونه که در قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال۲۰۱۷ درباره وضعیت زنان و دختران کم‌توان آمده است، زنان و دختران کم‌توان، به سبب تبعیض‌های متعددی که از جهات گوناگون (بر اساس جنسیت، سن، نوع کم‌توانی و عوامل دیگر) با آن روبه‌رو هستند، از آسیب‌پذیرترین و به حاشیه رانده‌شده‌ترین اقشار جامعه به شمار می‌روند.

از منظر دیگر، زنان در سرتاسر دنیا، به سبب رویارویی با تبعیض‌های جنسیتی و خشونت بیشتر، در معرض اکتساب انواع کم‌توانی قرار دارند، و از جهتی، احتمال رویارویی زنان کم‌توان با خشونت یا سوءرفتار و مورد بی‌توجهی یا بهره‌کشی قرار گرفتن بیشتر است.

این زنان بیشتر ممکن است از دسترسی به آموزش و تحصیلات، فرصت‌های شغلی، مسکن و مراقبت‌های سلامت محروم بمانند.

آمارها نشان می‌دهند۵۸ درصد از دختران کم‌توان هرگز از سطح تحصیلات ابتدایی بالاتر نمی‌روند، نرخ باسوادی جهانی زنان کم‌توان تنها یک درصد است، و تنها ۱۹/۶درصد از زنان کم‌توان در سرتاسر جهان شاغل هستند.

احتمال اینکه این زنان مورد خشونت‌های مبتنی بر جنسیت قرار گیرند۲ تا ۳ برابر بیش از زنان دیگر است. زنان کم‌توان، هم‌چنین، معمولا از حق گرفتن تصمیم‌های آگاهانه درباره بدن خود (از جمله تصمیم‌گیری درباره فرزندآوری خود) محروم‌اند.

چنین آمارهایی سبب شده‌اند بسیاری از افراد دلسوز دست‌به‌کار فعالیت در زمینه احقاق حقوق اولیه انسانی زنان کم‌توان شوند. یکی از این افراد استفانی ارتلوا (Stephanie Ortoleva)، مؤسس و مدیر پیشین سازمان بین‌المللی زنان توان‌یافته (Women Enabled International)، است که این سازمان غیردولتی را در سال۲۰۱۰ تأسیس کرد.

دلیل تأسیس این سازمان در درجه اول ایجاد پلی میان ۲ مسئله حقوق افراد کم‌توان و حقوق زنان بود. پیش از آن، آژانس‌های حقوق زنان و متخصصان، سرمایه‌گذاران و فعالان این حوزه، مسئله کم‌توانی را خارج از حوزه فعالیت خود می‌دیدند و از آن چشم‌پوشی می‌کردند.

کنشگران حقوق افراد کم‌توان نیز اغلب تمرکز بر زنان کم‌توان را از حوزه کاری خود خارج می‌دانستند. استفانی ارتلوا (فعال، متخصص و وکیل حوزه حقوق بشر) که خود یکی از همین زنان دارای کم‌توان جسمی بود، به‌خوبی از شکاف موجود در این زمینه آگاهی داشت به همین سبب، در صدد رفع آن برآمد.

ارتلوا با تأسیس سازمان زنان توان‌یافته (WEI) آغازگر کنشگری در نقطه تلاقی مسئله جنسیت و کم‌توانی، در واکنش به تجربه‌های زیسته زنان و دختران کم‌توان، و برای ترویج پذیرش این زنان و مشارکت آن‌ها در جامعه به منظور دستیابی به برابری تحول‌آفرین بوده است.

در طول سال‌های گذشته، WEI از یک پروژه تک‌نفره فراتر رفت، رشد کرد و به سازمانی پویا متشکل از افراد مستعد تبدیل شد. این افراد در این سازمان رؤیای ساختن جهانی را در سر می‌پرورانند که در آن زنان و دختران کم‌توان حقوق انسانی خود را مطالبه می‌کنند، با اتحاد و هم‌بستگی عمل می‌کنند و حق تعیین سرنوشت خود را به دست می‌گیرند.

این سازمان در زمینه آموزش و رایزنی برای حقوق انسانی همه زنان و دختران و با تمرکز ویژه بر حقوق زنان و دختران کم‌توان، از طریق همکاری با سایر سازمان‌های بین‌المللی فعال در زمینه توانمندسازی این زنان فعالیت می‌کند.

فعالیت‌های این سازمان عبارت‌اند از: ارائه برنامه‌ و دوره‌های آموزشی در زمینه حقوق بشر در کشورهای در‌حال‌توسعه، در حال گذار یا در وضعیت پساجنگی، ارائه مشاوره به دولت‌ها یا سازمان‌های غیردولتی و بین‌المللی برای اطمینان از حضور و توجه به زنان و دختران کم‌توان در سیاست‌گذاری‌ها و برنامه‌های توسعه و مراحل اجرایی این برنامه‌ها.

منبع:

https://www.unwomen.org/en/news/stories/2017/12/compilation-international-day-of-persons-with-disabilities

 

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.