امضای تفاهم‌نامه تهاتر کالا بین ایران و ارمنستان ورود روزانه ۷۰۰ کیلوگرم طلا از فرودگاه امام‌خمینی(ره) به کشور سهم اجاره‌نشینی در شهر‌ها ۵ برابر روستا‌ها | سهم اجاره‌‎نشینی در روستا‌ها چقدر است؟  نامه مهم اتاق اصناف: طلافروشی‌ها موظف به ثبت معاملات خود در سامانه جامع تجارت شدند افزایش دوبرابری تعداد پرواز‌های مستقیم ایران و روسیه در نیمه نخست سال ۱۴۰۳ فرایند تخصیص ارز برای تولیدکننده صرفه اقتصادی ندارد واکنش جالب کارشناس تغذیه به خبر توقف تولید نوشابه کوکاکولا در ایران جزئیاتی از رأی دیوان عدالت درباره واردات قطعات خودرو زوجین تهرانی با وام مسکن نمی‌توانند بیشتر از ۷ متر آپارتمان خریداری کنند | حساب و کتاب اقساط وام مسکن را ببینید چرا بازار بورس پویا نیست؟ | تحلیل جمعی از کارشناسان از سایه جنگ بر بازار سهام بودجه اکتشافات ذخایر معدنی در ایران، یک‌دهم استاندارد جهانی است درآمد‌های مالیاتی خراسان رضوی از محل شناسایی مؤدیان جدید و فرار مالیاتی، ۴۵ درصد افزایش یافته است تولید آزمایشی «سمند سورن» در ایران خودرو خراسان آغاز شد (۱۰ مهر ۱۴۰۳) وعده ایران خودرو به خریداران: تا پایان سال همه خودرو‌های طرح اخیر را تحویل می‌دهیم | برنامه ایران خودرو برای بهار و تابستان ۱۴۰۴ عرضه ۳۵۰ ملک در مزایده سازمان اموال تملیکی | ملکی به ارزش پایه ۹۶۰ میلیارد تومان به مزایده گذاشته می‌شود درباره جان‌باختگان معدن طبس، موضوع مشاغل سخت مغفول نخواهد ماند چرا سود سهام عدالت واریز نمی‌شود؟ (۱۰ مهر ۱۴۰۳) وزن منفی ریسک‌های سیستماتیک در بورس | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۰ مهر ۱۴۰۳) رشد ۳۵ درصدی صادرات به کشور‌های عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا خصوصی‌سازی شرکت‌های بزرگ دولتی برای عرضه سهام عدالت به جاماندگان نرخ امروز طلا و سکه در مشهد چقدر است؟ (۱۰ مهر ۱۴۰۳) نیازی به واردات گوشت برای تنظیم بازار نداریم | به سهولت توان تولید یک میلیون تن گوشت در کشور وجود دارد افت محسوس قیمت خودرو‌های خارجی در بازار آزاد (۱۰ مهر ۱۴۰۳) متضرر اصلی توقف‌های مرزی کامیون‌ها، مصرف‌کننده نهایی و صاحبان کالاها هستند قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۱۰ مهر ۱۴۰۳) | دنا پلاس ۸۹۸ میلیون تومان شد
سرخط خبرها

آغاز طرح ساماندهی نقره‌فروشی‌های مشهد

  • کد خبر: ۱۸۰۷۸
  • ۲۹ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۹:۲۴
آغاز طرح ساماندهی نقره‌فروشی‌های مشهد
بساط نقره‌های قاچاق جمع می‌شود
فرزانه شهامت - دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز خراسان رضوی از آغاز دور جدید ساماندهی زیورآلات نقره در بازار‌های مشهد خبر داد.
رسول فرزادفر در حالی این خبر را با ما در میان می‌گذارد که تولیدکنندگان این صنف در هفته‌های اخیر با انتقاد از کاهش نظارت‌ها بر سطح عرضه، گله‌های خود را به رسانه‌ها کشاندند.
شهرآرا نیز در گزارشی که ۸ بهمن با تیتر «رونق بازار نقره پشت سد قاچاق» در همین صفحه منتشر شد، به کاهش مصرف شمش نقره در کارگاه‌های نقره‌سازی مشهد از ۹۰ تن به ۵۰ تن اشاره کرد. این داده در کنار موانع صادارتی و حمایت‌هایی که باید از تولید می‌شد و نشده است، رکود کارگاه‌های نقره‌سازی و جایگزینی دست‌کم بخشی از تولیدات داخلی با نمونه‌های قاچاق را تأیید می‌کند.
فرزاد فرد با اشاره به پیگیری‌های اخیر برای قرار گرفتن نقره به عنوان یکی از کالا‌های اصلی در سبد سوغات زائران می‌گوید: امسال روش‌های قاچاق تغییر کرده و کفه ترازو از ماه مهر به این‌سو، به سمت مصنوعات قاچاق نقره سنگین شده است، به‌طوری‌که فراوانی این کالا‌ها در سطح عرضه خودنمایی می‌کند. افزایش نرخ دلار و گران شدن مواد اولیه تهیه زیورآلات نقره هم مزید بر علت شده و برای نقره‌های قاچاق، مزیت اقتصادی ایجاد کرده است.
او با بیان اینکه در این مدت از کار‌های اطلاعاتی برای شناسایی باند‌ها و سردسته‌ها غافل نبودیم، ادامه می‌دهد: در طرح جدید، شدت نظارت‌ها در سطح عرضه افزایش پیدا می‌کند تا خرده‌فروشی‌ها برای فروش نقره‌های قاچاق ناامن شود.
دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز خراسان رضوی به ۳ گام تعریف‌شده در این طرح، اشاره و اضافه می‌کند: جلسه‌ای با حضور اتاق اصناف مشهد و سازمان صنعت، معدن و تجارت استان برگزار شد تا نسبت به اجرای طرح توجیه شوند. با رؤسای اتحادیه‌های طلا، جواهر و سنگ‌های قیمتی و فیروزه‌تراشان به عنوان اتحادیه‌های متولی نیز جلساتی برگزار و قرار شد هریک واحد‌های صنفی زیر پوشش خود را توجیه کنند.
او می‌گوید: در گام دوم که تا سوم اسفند ادامه دارد، قصد برخورد قهری نداریم و ضمن گفت‌و‌گوی چهره‌به‌چهره، فروشندگان را آگاه می‌کنیم. واحد‌های صنفی هم تعهد کتبی می‌دهند که توجیه شده‌اند و اگر در بازدید بعدی بازرسان، نقره خارجی داشتند، مستحق برخورد قانونی هستند. نکته دیگری که فرزادفر می‌گوید این است که در حین انجام این گام‌ها نقاط آلوده شهر که نقره‌های قاچاق در آن‌ها به فروش می‌رسد نیز شناسایی می‌شوند تا گام سوم که مرحله ورود گروه‌های بازرسی است کاملا هدفمند باشد.
فرزادفر با اشاره به اتمام گام نخست و اطلاع‌رسانی به فعالان این صنف از راه پیامک، نصب بنر و حضور کارشناسان اتحادیه‌ها می‌گوید: گام سوم که ساماندهی و برخورد با عرضه نقره‌های قاچاق است، از هفته دوم اسفند با حضور پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز آغاز می‌شود.
او ضمن تأکید بر اینکه به هیچ‌وجه قصد بر هم زدن آرامش بازار و متضرر کردن فروشندگان را نداریم، اضافه می‌کند: هدف ما ساماندهی سطح عرضه و حمایت از ۲۰۰۰ کارگاه نقره با اشتغال ۱۶ هزار نفر در شهر است. به همین علت، اطلاع‌رسانی را در اولویت گذاشتیم و آخرین مرحله را به اقدامات سلبی اختصاص دادیم.
به گفته وی این طرح مقطعی نیست و ساماندهی سطح عرضه نقره در سال ٩٩ با قوت بیشتری ادامه خواهد داشت.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->