«نوسان» نمونه‌ای موفق از برنامه‌سازی در حوزه مقاومت عطر حرم امام رضا (ع) در موصل پیچید | استقبال گرم عراقی‌ها از کاروان مهر رضوی + فیلم کاپ قهرمانی تیم ملی والیبال به موزه آستان قدس رضوی اهدا شد موزه دفاع مقدس و مقاومت به لحاظ محتوایی باید به اندیشه نسل جوان عمق ببخشد «ما فاتحان قله‌ایم»، شعار محوری سالگرد آزادسازی خرمشهر در سال ۱۴۰۴ با تأسیس ۸ مؤسسه قرآنی جدید موافقت شد دانشکده علوم قرآنی تهران از میان طلاب واجد شرایط دانشجو می‌پذیرد + مهلت ثبت نام بازتعریف اعتبار مدارک حوزوی درراستای تحقق پیام رهبر معظم انقلاب زائران حج تمتع ۱۴۰۴ با یک قانون مالی جدید رو‌به‌رو شدند نبرد پنهان آرایش‌های نوپدید با کرامت اسلامی راه اندازی دفاتر نمایندگی مراجع تقلید در مدینه و مکه ورود بی‌ضابطه به حوزه‌های علمیه ممنوع است اماکن جدید استراحت شبانه زائران در حرم امام رضا(ع) تعیین شد کدام نهادها بیشترین سهم را در اجرای طرح «زندگی با آیه‌ها» داشتند؟ پژمان‌فر: باید مسجد را از نمازخانه صرف خارج کنیم عمران و آبادانی، هم‌تراز عبادت نسخه‌ای اعلا برای مؤدب بودن ثبت‌نام سفر به عتبات ویژه عرفه ۱۴۰۴ آغاز شد | افزایش هزینه‌ها بین ۵ تا ۲۰ درصد کتاب «دینامیک به‌روز»، روایتی از طراح سازه‌های مهندسی جبهه، رونمایی می‌شود برنامه ریزی برای افزایش چشمگیر بازدید‌ها و اعزام‌ها به مناطق عملیاتی دفاع مقدس
سرخط خبرها

وقف و نیاز‌های نو پدید

  • کد خبر: ۱۸۳۲۳۳
  • ۱۸ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۵:۱۳
وقف و نیاز‌های نو پدید
اینکه وقف را «صدقه جاریه» می‌نامیم شاید یک دلیلش این باشد که فقط همان روز را در نظر نداشته اند بلکه فردا هم در برنامه ریزی شان سهم قابل احترامی داشته است.

وقف، یک موضوع انتزاعی نیست. از همان اول چنین نبوده است. مطالعه موضوعی و نگاه به وقف نامه‌ها به ما می‌گوید، مصادیق دقیقا ناظر به نیاز‌های حیاتی جامعه وقف شده است. اینکه آن را «صدقه جاریه» می‌نامیم شاید یک دلیلش این باشد که فقط همان روز را در نظر نداشته اند بلکه فردا هم در برنامه ریزی شان سهم قابل احترامی داشته است. در حقیقت سفره ای، در حوزه‌های گوناگون، پهن می‌شده است که چند نسل بر سر آن می‌نشسته اند. آب انبارها، مساجد، تکایا، درمانگاه ها، مدارس، کتابخانه ها، و. از جمله مشهور‌ترین مصادیق وقف هستند که از دیرباز تا امروز، نقش آفرین ممتاز خدمت رسانی اجتماعی بوده اند.

این پهنه پر وسعت خدمت دهی یک دلیلش همسانی بخشی از نیاز‌ها ست که همواره وجود داشته، دارد و خواهد داشت، اما نیاز‌های نو پدیدی هم هست که باید مورد نظر باشد. خیر اندیشان واقف با در نظر داشت شتاب توسعه و تغییر و تبدیل نیاز‌ها باید به نظام وقف سر و سامانی نو بدهند. دنیای امروز، عرصه داده‌ها و تعریف نیاز‌های تازه است. بازی می‌تواند در ساخت فکری و فردای افراد نقش حیاتی داشته باشد.

هوش مصنوعی خود را برای مدیریت و حتی تصاحب فردا آماده می‌کند، بازار امروز، حیات خود را در شرکت‌های دانش بنیان می‌بیند. استارت آپ‌ها حرف‌های فراوانی برای گفتن و نیاز‌های زیاد برای پشتیبانی دارند. این‌ها می‌طلبد تا در فهرست اولویت‌های وقف و نگاه واقفان، مورد توجه قرار بگیرند. توجهی قطعا آن‌ها را در صدر فهرست خواهد نشاند. ما پیش از این، بنیان‌های دانش پایه و اخلاق پایه را پی ریزی کرده ایم.

همین بنیان‌های استوار شده ما را به سوی نگاه نو هدایت می‌کند. نگاه مدرسه‌ای و مسجدی صرفا در عبادات خلاصه نمی‌شود بلکه همه ساحت‌های زندگی را در قاعده عبودیت می‌بیند. همان که فلسفه خلقِ انسان است؛ «وَ ما خَلَقْتُ الْجِنَّ وَ الْإِنْسَ إِلَّا لِیَعْبُدُونِ» بندگی هم راه و نیاز‌های خاص دارد که توانگران خیر اندیش در قالب سنت دینی وقف بدان اهتمام خواهند داشت. البته با توجه به شرایط اقتصادی و تنگنا‌هایی که دست‌های گشاده را هم به گره می‌اندازد، وقف‌های اشتراکی می‌تواند راهگشای امروز باشد.

خشت‌های بهشتی در حوزه‌های ساخت و ساز و مجتمع‌های مسکونی و فرهنگی، یک نمونه قابل تکرار است. این را در حوزه زمانی هم می‌توان بازتعریف کرد تا افراد بتوانند در روز‌های مشخص و با مدل‌های تعریف شده ظرفیت تخصصی خود را به یاری جامعه بیاورند. همین حالا در مشهد خودمان هستند افرادی که با نیت وقف، خانه و خدمت خود را در روز‌های مشخصی از سال به زائرانِ امام رضا (ع) اختصاص می‌دهند.

هستند پزشکانی که در گروه‌های جهادی، زمان‌های تعریف شده را به درمان نیازمندان می‌پردازند. در دیگر حوزه‌ها هم «وقفِ خدمت» را شاهدیم. فرایندی که در ادامه «صدقه جاریه» فرصت زندگی بهتر را برای مردم فراهم می‌کند. باری، نیاز‌ها نو به نو می‌شود. این می‌طلبد تا وقف هم در ساحت‌های نو پدید، به جریان خیراندیشی، جهتی ماندگار بدهد. چنین
باد ان شاءالله.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->