تامین کامل امنیت در شعبات اخذ رای مشهد و خراسان رضوی (۱۵ تیر ۱۴۰۳) ۱۱۱ نفر از حجاج به دلیل وخامت شرایط جسمی‌ به کشور بازگشتند مقطع کاردانی رشته «فوریت‌های پزشکی» حذف خواهد شد ارتباط گردشگری ایران با مالزی افزایش می‌یابد هشداری برای زمین؛ ۲۳ درصد از مساحت زمین دیگر قابل بهره برداری نیست دستگیری عامل قتل پاکبان مشهدی + عکس خمیردندان‌های غیرمجاز از سوی وزارت بهداشت معرفی شدند (۱۴ تیر ۱۴۰۳) دستگیری سارقان سفری در مشهد نیمی از فوتی‌ها در تصادفات مشهد، عابران پیاده هستند واریز ۳ میلیون تومان به حساب بازنشستگان | متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان به چه معناست؟ (۱۴ تیر ۱۴۰۳) کشف انبار داروهای غیرمجاز توسط پلیس مشهد پشه آئدس به رنگ و بوی تایر بسیار علاقه‌مند است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (پنجشنبه، ۱۴ تیر ١۴٠٣) | تداوم وزش باد در استان سالاد سزار ۱۰۰ ساله شد | همه چیز در مورد یک سالاد پرطرفدار اهدای اعضای کودک مرگ مغزی در مشهد نجات‌بخش زندگی سه بیمار نیازمند‌به‌عضو شد (۱۴ تیر ۱۴۰۳) گردشگری ایران از دریچه سیاستگذاری دولت چهاردهم؛ باید و نبایدها انفجار شدید در کارخانه تولید جنگ‌افزار آمریکا + فیلم معلمان مدارس غیردولتی تحت پوشش بیمه تکمیلی درمان قرار می‌گیرند مقدمه و بستر توانمندسازی کودکان کار باید فراهم شود | آمار و ارقام دقیقی از کودکان کار در ایران نداریم
سرخط خبرها

آخرین اخبار چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری

تعادل بین نقشی

  • کد خبر: ۱۸۳۵۷۲
  • ۲۱ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶
تعادل بین نقشی
گاهی در جامعه دیده می‌شود بانوان با نقش‌های متعددی درگیر هستند و از پس همه آن‌ها به درستی بر‌ می‌آیند؛ یعنی یک زن در عین حالی که همسر، مادر و دختر است، در جامعه کنشگری فعالانه اجتماعی دارد و از طرفی شاغل هم هست. مسئله‌ای که اینجا مطرح می‌شود، چگونگی تعادل بین نقش هاست.

اولین نکته این است که اگر فردی بتواند نقش و جایگاه خودش را در نظام هستی به طور واقعی بشناسد، مطمئنا این نقش‌هایی را که ذاتی انسان نیستند و برای انسان شکل می‌گیرند، عناوین موقتی می‌داند و این عناوین برایش تعیین کننده نخواهد بود.
اصلاح باور و اندیشه نسبت به مسئله تعادل بخشی نیز بسیار می‌تواند کمک کننده باشد. ممکن است این سؤال ایجاد شود که ارزش‌ها را باید در عناوین ببینیم یا در نقش‌ها یا در جای دیگری باید در جستن آن بود؟

در پاسخ این طور می‌توان گفت ‎‍ که ارزش‌های واقعی، ارزش‌هایی است که خالق، مربی و رب ما برای ما تعریف کرده است؛ إِنَّ أَکرَمَکُم عِندَ اللَّهِ أَتقاکُم. بنابراین، ارزش در تقوا، وظیفه شناسی و به سرانجام رساندن و درست اجرا کردن مسئولیت هاست. نکته بعدی که باز هم باید در ذیل موارد مذکور بیان شود، این است که همه آن وظایف و مسئولیت‌هایی که با هر عنوان و نقشی برای انسان ایجاد می‌شود، این‌ها همه در طول یکدیگر هستند، نه در عرض یکدیگر؛ یعنی اینکه اگر من یک همسر و در عین حال یک فعال اجتماعی هم هستم، همه این‌ها کاملا در هم تنیده هستند. به همین جهت باید خانواده را یک منظومه تعریف کنیم؛ منظومه‌ای که حول همدیگر می‌چرخند و هر کدام بر دیگری اثرگذار هستند.

وظایف و مسئولیت‌های خودمان را اگر مأموریت الهی بدانیم و اینکه این مأموریت را خداوند برای ما تعریف کرده، هیچ وقت این نقش‌ها با یکدیگر تعارض و تداخلی نداشته و مقابل هم قرار نخواهند گرفت؛ بنابراین منِ به عنوان یک زن فعال اجتماعی، باید بدانم که قرار است عنوان و نقش من در جهت هدفی واحد قرار بگیرد و این نقش‌ها قرار است مکمل و اثرگذار بر یکدیگر باشد و حرکت پلکانی و نوسانی زندگی من را که دال بر حیات است، رقم بزند.

هر کدام از این نقش‌ها مانند یک قطعه است از تصویر بزرگ زندگی ما که در زمان خودش فعال شده و آن تصویر در مجموع همه این نقش‌ها با یکدیگر خلق می‌شود و آن تصویر چیزی نیست مگر استحکام بنیان خانواده و این همان مصداق مفهوم بانوی تراز انقلابی یا کلید واژه‌ای است که رهبر معظم انقلاب از آن به عنوان الگوی سوم زن یاد می‌کنند.
در قالب الگوی سوم زن، یک بانو در عین اثرگذاری بر جامعه و اجتماع، تربیت نسل قوی را قرار است بر عهده داشته باشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
نظرسنجی
در دور دوم، شما به کدام نامزد انتخابات ریاست جمهوری رای می دهید؟
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->