به گزارش شهرآرانیوز، حتما در دهه پایانی ماه صفر به ویژه در سه روز پایانی، موکبهای مختلفی را دیده اید که غذای نذری به زائران میدهند و برنامههای فرهنگی هم کنار موکب برگزار میکنند. یکی از موکبهای مشهدی که جزو بزرگترین موکب از نظر تعداد پذیرایی و جمعیت خدمتگزارش است موکب حضرت رقیه (س) است که حاصل رفاقت چند دوست طلبه است و از سال ۹۴ شروع شده است. یکی از بنیانگذاران این جمع رفاقتی، محمدعلی تولایی است که خودش معلم است و در حوزه کودک و نوجوان هم فعالیت دارد و البته بیان شیرینی که داستان تولد موکب حضرت رقیه (س) را در ادامه از زبان او بخوانید.
ماجرا از یک جمع دوستانه طلبگی که عاشق امام حسین و خدمت به این دستگاه هستند شروع میشود. یک جمع ۶ و ۷نفره که سال ۹۴ به زیارت امام حسین (ع) در ایام اربعین به کربلا مشرف میشوند و موکبهای بین راهی را میبینند که خالصانه هرچه دارند برای زائران در طبق اخلاص میگذارند. همان سال این چند نفر رفیق، با هم قرار میگذارند برای زائران امام رضا در دهه آخر صفر هم مشابه این کار را انجام دهند.
تصمیم اولیه را گرفته اند و همه با هم قرار گذاشتند پایشان به مشهد رسید کار را شروع کنند، فقط میمانند اسم موکب شان را چه بگذارند که این هم انگار پیش از این تصمیم، صاحب کربلا جلوی پایشان گذاشته است. از آنجایی که توی مسیر پیاده روی اربعین یکی از دوستان مداح، دم به دم روضه حضرت رقیه را میخواند و برای سه ساله کربلا سینه زنی میکنند آن را بی حکمت نمیدانند و بدون هیچ بحثی به توافق میرسند نام موکب را بگذارند موکب حضرت رقیه (س).
هنوز عرق سفر یک هفتهای پیاده روی اربعین شان تمام نشده، پایشان به مشهد نرسیده هفت رفیق، هر کدام ۵۰ هزارتومان وسط میگذارند و جمع پولی که برای سال اول میخواهند هزینه کنند میشود ۳۵۰هزار تومان و برای سال اول توی جاده ملک آباد بساط میکنند و کارشان را با نذر ساندویچ سوسیس داغ با خیارشور و گوجه فرنگی همراه سس شروع میکنند، اما برکت در این جور کارها بقدری باورنکردنی است که حتی آنها که سال هاست تجربه دارند بازهم گاهی دهانشان از این همه لطف امام باز میماند. همان سال وقتی عدهای متوجه کار خیرشان میشود دست خیرشان را به سمت این هفت رفیق میبرند و غیر از آن ساندویچهای خوشمزه سوسیس، سیب زمینی سرخ کرده هم اضافه میشود.
موکب حضرت رقیه، کارش را با ۳۵۰هزار تومان و یک جمع دوستانه طلبگی ۷نفره شروع کرد و امسال که ۸ سال از آن زمان میگذارد نزدیک به یک میلیارد تومان هزینه پذیرایی از زائران امام مهربانیها در ۴ روز پایانی دهه آخر صفر میشود، روزانه ۲۵هزار وعده غذایی صبحانه، نهار و شام پخش میکند و حدود ۶۰۰نفر خادم دارد که در هر شیفت کاری ۱۱۰نفر پای کارند که اوایل فقط بزرگترها پای بساط پذیرایی و میزبانی از زائران بودند، ولی چند سالی میشود که کودکان و نوجوانان نقش پررنگی در موکب دارند؛ از کودک ۵ ساله بگیرید تا پیرمرد ۷۰ و ۸۰ ساله.
این موکب یک ویژگی منحصر بفرد دارد، آن جمع ۷نفره طلبه هم باعث کسب این ویژگی شده است. در طول زمان هرچقدر این موکب بزرگ و بزرگتر شد، دوستان این ۷نفر هم به خادمان این موکب اضافه شدند که همه آنها یا خود طلبه اند یا از خانواده طلبه هستند، از این رو این خیمه، به موکب طلبههای مشهدی هم معروف است که سه سال اخیر، در خیابان آیت الله شیرازی۴، فرد خیری به آنها اجازه داده در این مکان که صاحبش است موکبشان را راه اندازی کنند. توی سالهای قبل هم هرجا توانستند موکب زدند، چند سال آیت الله شیرازی۱۰، چند سال اول هم توی جاده ملک آباد.